05 / 05 / 2024

İzmit Körfezi atık

İzmit Körfezi atık

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Körfezi’nin korunması için yeni projeler geliştiriyor. Körfeze dökülen akarsularla taşınan atıklar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın yeni bir uygulaması ile toplanarak bertaraf ediliyor.

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali teleferik projesinin yüzde 95'i tamamlandı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferik hattının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

İzmit körfezinde ne oldu? Neden turkuaz renginde?

İzmit’in göz bebeği olan İzmir Körfezi turkuaz renge boyandı. Körfezin rengi dikkat çekerken merak uyandırdı. Körfez rengi için açıklamalar ve araştırmalar yapıldı. İşte İzmit körfezine ne olduğunun açıklaması burada.

DP World Yarımca Limanı Körfezi Çin'e bağladı!

DP World Yarımca Limanı İzmit Körfezi'nden Çin'e kadar uzanıyor. Ocak ayında inşasına başlana demiryolu 30 Temmuz'da hizmete girdi.

Kocaeli'nin 50 yıllık teleferik hayali gerçek oluyor!

Sanayi kenti Kocaeli'de "50 yıllık hayal" olarak nitelendirilen ve yüzlerce ağaç türüne sahip ormanların üzerinden İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleyerek Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşılmasını sağlayacak teleferik projesinde ihale sürecine girildi.

Osmangazi Köprüsü açılışa hazır!

Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da hizmete açılıyor. Bayram öncesi açılacak köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilecek.

Osman Gazi Köprüsü'nde sona gelindi!

İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 buçuk saate düşürecek olan Osman Gazi Köprüsü'nün inşaatında son aşamaya gelindi. Köprünün Ramazan Bayramı'ndan önce açılması bekleniyor. Köprü, İzmit Körfezi geçişini 6 dakikaya indirecek.

İzmit Körfez Köprüsü'nde iki yaka birleşti!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü’nde tüm tabliyelerin montajı tamamlanarak, körfezin iki yakası birleşti. 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü Mayıs ayında ulaşıma açılacak.

İzmit Körfez Köprüsü Mayıs sonunda tamam!

İstanbul-İzmir arasını 9 saatten 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan İzmit Körfezi Köprüsü’nün bitiminde sona yaklaşıldı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliyeler yerleştirilecek!

İstanbul-İzmir arasını 9 saatten 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan İzmit Körfezi Köprüsü’nün bitmesine çok az kaldı.Köprüsünün son tabliyelerinin birkaç gün içerisinde yerleştirilmesi planlanıyor.

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde çalışmalar hız kazandı!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesine çok az kaldı. Köprünün iki ayağının arasının birleşmesine çok az kalırken, önümüzdeki günlerde tabliyelerin montajının tamamlanacağı bildirildi.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü havadan görüntülendi!

433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü havadan görüntülendi. İşte dev projenin son görüntüleri...

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün tabliye montajı Mayıs'ta bitiyor!

433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde orta açıklığa tabliyelerin montajı gerçekleşirken, toplam 113 tabliyenin Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü için geri sayım başladı!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde köprüye konulacak 25 metre uzunluğunda, 35 metre 93 santim genişliğindeki tabliyeler montaj için hazırlanıyor. 113 tabliyeden oluşan köprünün Mayıs ayı sonunda trafiğe açılması planlanıyor.

İzmit Körfezi atık Haberi

İzmit Körfezi atık

İlk olarak Sarıdere üzerinde başlatılan çalışmayla derenin üzerine serilen seyyar su üstü sabit bariyer sistemi, akıntıyla gelen atıkların denize ulaşmadan toplanmasını sağlıyor.




ATIKLARI TOPLUYOR


Fuar arkasında denize dökülen Sarıdere üzerine enine yerleştirilen bariyer, yoğun yağışlar sonucu dereye karışan ot, dal gibi parçalar ile suya atılan pet şişe benzeri atıkları tutuyor. Su yüzeyinde biriken atıklar bariyer sayesinde denize ulaşamıyor. Bariyer derenin körfeze dökülmeden önceki 55 metrelik bölümüne monte edildi. Sık sık kontrol edilen bariyerin tuttuğu atıklar ekipler tarafından iş makineleri ile toplanıyor. Geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen yoğun yağış sonucu bariyerin tuttuğu yaklaşık 2 ton atık dereden çıkarıldı. Toplanan atıklar daha sonra bertaraf ediliyor.




DEBİYE GÖRE HAREKET EDİYOR


Sabit bariyerler, bağlantı noktaları su seviyesinin yükselip alçalmasıyla birlikte hareket edebilecek niteliklere sahip aparatlar ile monte...