19 / 05 / 2024

izmit körfezi kaç km

izmit körfezi kaç km

Eskiden canlıların Körfez'de yaşayamadıklarını belirten İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AA muhabirine 17 atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini belirterek, Körfez'e hiç atık su akıtmadıklarını söyledi.

0.69 faizli konut kredisi hesaplama Nisan 2024! 750 bin, 1.5 milyon TL ve 2 milyon TL'nin aylık taksiti kaç TL?

0.69 faizli ve 180 ay vadeli kentsel dönüşüm kredisi ile ilgili hesaplamalar yeni bir konut sahibi olmak isteyen vatandaşların da gündeminde yer alıyor. İşte Pekİ 750 bin, 1.5 milyon TL ve 2 milyon TL'nin aylık taksiti kaç TL?

65 yaş üstü vatandaşlara zamlı maaş müjdesi! Zamlı yaşlılık aylığı kaç TL oldu? Şubat'ta yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerine yapılan zamları açıkladı. Peki 2024 yeni yaşlılık maaşı kaç TL oldu? 65 yaş aylığına ne kadar zam yapıldı? 

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

Fındık ihracatı artıyor! Son dakika fındık fiyatları kaç lira oldu? İl il açıklandı! 

1 Eylül 2022 tarihinde başlayıp 31 Ağustos 2023'te sona eren sezonda 120'den fazla ülkeye fındık ihraç edildi. Peki son dakika fındık fiyatları kaç lira oldu? İşte il il fındık fiyat listesi 14 Eylül 2023...

Kuşadası Körfezi’nde 4.4 büyüklüğünde deprem!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah saat 08.26'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.97 kilometre olarak belirtildi.

SON DAKİKA! İzmir Körfezi’nde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan son dakika bilgilerine göre, İzmir Körfezi’nde deprem meydana geldi. Ege Denizi’nde yaşanan deprem, saat 1.25’te, yerin 7.03 km derinliğinde ve 3,3 şiddetinde yaşandı.

Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan resmi verilere göre bugün saat 07:25'te Ege Denizi Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte son depremler...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Gemlik Körfezi'ndeki 3.5'lik deprem bir haberci! Marmara'da hazırlıklar hızlanmalı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Cuma günü Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem büyük İstanbul depreminin habercisi mi? İşte o açıklamalar...

2023 kurbanlık dana ne kadar? Kurbanlık koyun kaç TL 2023? Büyükbaş, küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Kurban Bayramı'na kısa zaman kala kurban kesmek isteyen vatandaşlar kurbanlık dana, koyun, koç fiyatlarını sorguluyor. Peki, 2023 kurbanlık dana ne kadar? Kurbanlık koyun kaç TL 2023? İşte detaylar...

İzmit körfezinde ne oldu? Neden turkuaz renginde?

İzmit’in göz bebeği olan İzmir Körfezi turkuaz renge boyandı. Körfezin rengi dikkat çekerken merak uyandırdı. Körfez rengi için açıklamalar ve araştırmalar yapıldı. İşte İzmit körfezine ne olduğunun açıklaması burada.

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

izmit körfezi kaç km Haberi

izmit körfezi kaç km

Eskiden canlıların Körfez'de yaşayamadıklarını, oksijensizlikten zehirlendiklerini belirten Karaosmanoğlu, "Körfez'de balık türleri hemen hemen bitmişti. Şu anda 70 çeşit canlı var. 30'un üzerinde balık çeşidi var. Her türlü balık burada yetişiyor. İzmit Körfezi, 10 yıl öncesine kadar tamamen kokan, utanç duyulan ve sahiline gelip yanaşılamayan bir durumdaydı. Şu anda mavi bayraklı sahillerinde yüzülebilen,Türkiye'nin en temiz denizlerinden biri oldu" şeklinde konuştu.


İzmit Körfezi'nin Marmara ve Karadeniz için bir bakıma akvaryum, balık yavrularının büyüme alanı olduğunu anlatan Karaosmanoğlu, yaptıkları çalışmalarla Marmara Denizi'ni de koruduklarını dile getirdi.


Denizi eski güzelliğine kavuşturmak için çok çalıştıklarını, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarını bilinçlendirdiklerini, sanayicilerin de çevre temizliğini benimsediğine dikkati çeken Karaosmanoğlu, şöyle devam etti: 


"Gemilerden gelen kirlilik vardı. Küçük deniz uçağımız var. O uçakla İzmit Körfezi'ini kontrol ediyoruz....