04 / 08 / 2024

İzmit Körfezi yeni tesisi kurulumu

İzmit Körfezi yeni tesisi kurulumu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan İzmit Körfezi Kıyı Planı’na göre, körfezde yeni tesis kurulması artık kabul edilmeyecek” dedi

İzmir depremi Edremit Körfezi'nde DASK talebini artırdı!

Edremit Körfezi'nde, 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Doğal Afet Sigortası (DASK) talebinde de artış görüldü.

Kuşadası Körfezi'ne dikkat! Gerilim arttı!

Doç. Dr. Toker, "Batıdaki stres transferi Ege Denizi açıklarına doğru yırtılarak ilerlemekte fakat doğuda Kuşadası Körfezi'nin orda bu stresin boşalmadığını, orda gerilimin artığını görüyoruz" dedi.

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros Körfezi'ne yapılacak limana tepki!

BOTAŞ’ın Saros Körfezi’ne yapmak istediği FSRU (yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi) doğal gaz limanı çevrecilerin tepkilerine sebep oldu. CHP, BOTAŞ’ın projesini Meclis’e taşıdı.

Nusret Gökçe yeni zinciri SaltBae'yi dünyanın dört bir tarafında açacak!

Adını dünya markası yapan girişimci Nusret Gökçe, yeni zinciri SaltBae'yi önce Londra, Pekin ve Honh Kong'a sonrada dünyanın dört bir tarafına açacağını söylüyor.

Arap Körfezi’nde dev projeler birer birer durdu!

Dünyanın en zengin bölgelerinden biri olan Arap Körfezi’nde dev projeler birer birer durdu...

Ayetullah Ali Hamaney, Basra Körfezi'ndeki adalarda yerleşim yerleri kuruyor!

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Basra Körfezi'ndeki adalarda yerleşim yerleri kurulması için talimat verdi... 

Edremit Körfezi'nde imar için zeytin ağaçları kesildi!

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde imar için Ayvalık Kuş ve Doğa Gözlem Topluluğu tarafından gerçekleşen kış ortası su kuşu sayımında (KOSKS), önceki yıla göre su kuşu çeşitliliğinde yüzde 20 oranında azaldı.

DP World Yarımca Limanı Körfezi Çin'e bağladı!

DP World Yarımca Limanı İzmit Körfezi'nden Çin'e kadar uzanıyor. Ocak ayında inşasına başlana demiryolu 30 Temmuz'da hizmete girdi.

Nusret Gökçe yeni şubesini Mikonos’ta açacak!

Tuzlama hareketiyle fenomenleşen Nusret Gökçe, yeni şubesini Yunanistan’ın gözde tatil noktası Mikonos’ta açacak. Ünlü işletmeci bundan sonraki et servislerini de drone ile yapacak...

Edremit Körfezi'ndeki zeytinlikler konut imarına açıldı! 

Edremit Belediyesi Güre Edremit Körfezi'nde onlarca dönüm zeytinliği konut imarına açtı. 

İzmir Körfezi Evleri'nde faiz 0.98'e sabitledi!

Türkiye genelinde konut kredi faiz oranları düşmeye devam ederken Ege-Koop’tan müjde geldi. Ege-Koop'un 13. Onur Projesi İzmir Körfezi Evleri'nde, son 9 daire için konut kredi faiz oranlarını 0.98'e sabitledi.

Yeni Havalimanı, havacılık tarihinde yeni bir sayfa açacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,  İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili "Yıllık 200 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye'nin havacılık tarihinde yeni bir sayfa açacak" dedi. 

Gökova Körfezi'nde imar tartışması!

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Gökova Körfezi’nde, 12 bin 544 hektarlık alanın imara açıldığını iddia etti.

İzmit Körfezi yeni tesisi kurulumu Haberi

İzmit Körfezi yeni tesisi kurulumu


Kocaeli’nde bir toplantıda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan ve çalışmalarında bakanlığımızın da yer aldığı İzmit Körfezi Kıyı Planı’na göre, körfezde yeni tesis kurulması artık kabul edilmeyecektir” dedi.


Bir yandan ülkenin küresel ölçekte rekabet gücünü arttıracak adımlar ile deniz emniyeti ve temizliğine ilişkin altyapıyı kurarken, diğer yandan tersaneciliği ve limanları geliştirecek adımları bir bir attıklarını dile getiren Elvan, yatırım yapacak iş adamlarının önünü açtıklarını vurgulayarak, kıyı yapılarına izin almak için yatırımcıların önünde ciddi sıkıntılar olduğunu bildiklerini, bu sıkıntıları da çok kısa sürede çözeceklerini ifade etti.  Ülkenin dış ticaret yüklerinin yüzde 80’den fazlasının deniz yoluyla taşındığına dikkati çeken Elvan, “şöyle devam etti:


Destek olacağız


İzmit Körfezi bu ticaret hacmi içerisinde hiç şüphesiz önemli bir yer...