03 / 05 / 2024

izmit köy müzesi

izmit köy müzesi

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Sepetçi Köyü’nde hayata geçirilen konak ve köy müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve asrın felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taydı. Ercan kentte yaptığı gözlemler ile ilgili paylaşımlarının arasında kıyım olabilecek bir başka bölgeyi de açıkladı. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önceden iptal etmişti! İkizdere'deki kıyım için tekrar kollar sıvandı!

Fevzi Reis’in şirketi Reis RS Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İkizdere’deki kıyım için kolları yeniden sıvadı.

Hayalim Ege Elmalı Tatil Köyüm lansmana özel 475 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! Yeni proje! 

Hayalim Ege Elmalı Tatil Köyüm, 13 dönümlük arazide hayata geçiriliyor. Projede lansmana özel 475 bin TL'den başlayan fiyatlarla satış başladı. Peki Elmalı Tatil Köyüm'de parsel büyüklükleri ne kadar? 

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı'ndan Doğanbey Köyünde gayrimenkul eğitimi!

Türk tipi gayrimenkul danışmanlığı modeliyle hizmet veren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO), Aydın Söke'nin Doğanbey Köyü Müzesinde yaptığı gayrimenkul eğitim toplantısında sektördeki yenilikleri anlattı.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Köyüm Grup Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köyüm Grup Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi2de 100 bin TL sermaye bedeli ile Salim Yılmaz tarafından kuruldu.

Osmaniye'de 2020'de 2020 nikah kıyıldı!

Osmaniye'de 2020 yılı içerisinde 2020 nikah kıyım işlemi gerçekleşti. 

İzmit Atatürk Müzesi yarın açılıyor!

‘Tarih Koridoru’ projesi kapsamında restore edilen Yeşil Konak içerisindeki Atatürk Müzesi yarın açılıyor...

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

izmit köy müzesi Haberi

izmit köy müzesi


Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, şimdi de Sepetçi Köyü'ne konak ve köy müzesi inşa ediyor. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Sepetçi Köyü’nde inşa edilen konak ve köy müzesini inceledi.

İzmit Belediye meclis üyesi Mehmet Çetin’in de bulunduğu incelemede Başkan Nevzat Doğan, Kocaeli’deki ilk köy müzesinin İzmit’te hayata geçirildiğini de söyledi. Doğan, kaba inşaatı tamamlanan ve ince işlerine geçilen Sepetçi’deki konak ve müzenin 2018'in ilk aylarında hizmete gireceğini açıkladı.

 

EN BÜYÜĞÜ

Sepetçi Köyünde 607 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak konak ve köy müzesiyle ilgili açıklamalar yapan Başkan Doğan “  göreve geldiğimiz ilk günden itibaren halkımız konaklara layık dedik ve çalışmalara başladık. Şehir, köy ayrımı yapmaksızın mahallerimizi...