04 / 05 / 2024

izmit kültür tepesi nerede

izmit kültür tepesi nerede

İzmit Belediyesi tarafından, yıllarca atıl vaziyette olan Saat Kulesi ve çevresi yapılan yatırımlarla cazibe merkezi oldu

İzmit'te orduevi misafirhanesinin yıkımına başlandı!

Abdulaziz'in Av Köşkü olarak da bilinen ve günümüzde müze olarak kullanılan Kasr-ı Hümayun'un yakınında bulunan ve geçtiğimiz yıllarda lağvedilen 15. Kolordu Komutanlığı'nın misafirhane olarak kullandığı binanın yıkımı gerçekleştiriliyor...

İzmit Ramazan Sarıkaya Kültür Merkezi açıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmit Belediyesi, Ramazan Sarıkaya Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

İzmit Yenişehir Kültür Merkezi yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi kente yeni bir kültür merkezi kazandırıyor.

İzmit Yenidoğan-Serdar Kültür Merkezi’nin yüzde 90’ı tamam!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmit Belediyesi, Yenidoğan-Serdar Kültür Merkezi’nin inşaatının yüzde 90'ını tamamladı.

İzmit Yenişehir Kültür ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçireceği kültür merkezinin temelini attı.

İzmit Yenişehir Kültür Merkezi'nin ihalesi 23 Şubat'ta!

İzmit Belediyesi tarafından bir kültür merkezi de Yenişehir Mahallesi’ne inşa edilecek. Projenin ihalesi Şubat ayı içerisinde yapılacak.

İzmir Kültür Tepesi 2. Etap 28 Haziran'da açılacak!

İzmit Belediyesi'nde hayata geçirilen Kültür Tepesi’ndeki 2. etap proje çalışmaları tamamlandı. Kültür Tepesi'nin açılışı 28 Haziran’da gerçekleşecek.

İzmit Kültür Tepesi 2. Etap 28 Haziran'a kadar tamamlanacak!

İzmit Kültür Tepesi 2. Etap'ta çalışmalar son sürat devam ediyor. Projedeki çalışmalar İzmit'in kurtuluşu olan 28 Haziran'a kadar tamamlanacağını belirtti.

İzmit Kültür Tepesi cephe iyileştirme ihalesi yapıldı!

İzmit Belediyesi, kentin Kültür Tepesi İmaret Yokuşu, İnönü Caddesi ve Saray yokuşu’ndaki binaları kapsayan cephe iyileştirme çalışması için ihaleye çıktı.

İzmit Kültür Tepesi Valilik Konağı yıkılacak!

İzmit Belediye Meclisi'nin 1 Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Kültür Tepesi'ndeki Valilik Konağı'nın yıkımı onaylandı.

İzmit Kültür Tepesi'nde sokak iyileştirme çalışmaları yapılacak!

İzmit Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, bölgedeki 19 binayı kapsayacak cephe iyileştirme projeleri Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

İzmit Serdar Mahallesi Kültür Merkezi 4,6 milyona mal olacak!

İzmit Belediyesi’nin kültür merkezlerine bir yenisi daha ekleniyor. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, geçtiğimiz Kasım ayında ihalesi yapılan Serdar Mahallesi Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

İzmit Kültür Tepesi 2.Etap Projesi'nin temeli atılıyor!

Tarih Koridoru Projesi'nin en önemli ayağını oluşturacak olan Kültür Tepesi 2.Etabın temeli önümüzdeki günlerde atılacak.

İzmit Kültür Tepesi 2.Etap'ın temeli atılıyor!

Tarih Koridoru Projesinin en önemli ayağını oluşturacak olan Kültür Tepesi 2. Etap'ın temeli atılıyor. Projenin 8 ayda tamamlanması planlanıyor.

izmit kültür tepesi nerede Haberi

izmit kültür tepesi nerede


İzmit Saat Kulesi ve çevresi gerçekleştirilen yatırımlarla cazibe merkezi oldu. Bir zamanlar insanların özellikle geceleri yakınından geçmeye bile çekindikleri bölge, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan sayesinde sadece ziyaretçi akınına uğruyor. Bazı siyasilerin tepkilerine rağmen Başkan Doğan’ın ısrarı sonucunda Saat Kulesi, Atatürk Heykeli, Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanından önce ilk basın toplantısını gerçekleştirdiği yer olan Kasr-ı Hümayun (Av Köşkü), Redif Müzesi, Paşalar Dairesi, İmaret Camii’nin de bulunduğu 30 bin metrekareden fazla alanda yeni yatırımlar yapıldı. 


İzmit Kültür Tepesi 1. Etap çalışmalarından sonra 2. etap çalışmaları da başlattı. İlk etapta eski Orduevi Sineması ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün bulunduğu binalar yıkıldı. Ardından da Kültür Tepesi 2. Etap Projesi’nin uygulamasına geçildi. 



İzmit...