18 / 05 / 2024

izsu su havzaları yönetmeliği

izsu su havzaları yönetmeliği

Su havzası koruma bandı ne anlama geliyor? Su havzası koruma bandının tanımlaması ve Su havzası koruma bandı ile ilgili yönetmelik hükümlerini görmek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

Belediyelerin çevre düzenlemesi ve altyapı yatırımları kısıtlanıyor mu? 

Yeni gelen düzenlemeyle, büyükşehir belediyelerinin 3 ay içinde başlamadığı projelerde yetki ilçe belediyelerine geçebilecek, su havzaları yerleşime açılabilecek ve kamusal alanlar şirketlere verilecek...

Havza Yönetim Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve Takibi Yönetmeliği!

Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı...

Havza alanlarına gayrimenkul yatırımı yapılmayacak!

Türkiye Veri İşleme Merkezi (TUVIMER) verilerine ögre İstanbul’da su havzaları içerisindeki satışa çıkan arsalar son iki yılda 2 kat artış gösterirken, arsaların toplam değeri 24.8 milyar doları buluyor.

Büyükçekmece Gölü, molozların döküldüğü adres haline geldi!

Megakentin en önemli su havzalarından Büyükçekmece Gölü, hafriyat atıklarından oluşan molozların döküldüğü adres haline geldi. Belediye Başkanı Hasan Akgün, gölün ekolojik dengesini de etkileyen moloz yığınlarına tepki gösterdi.

Ergün Turan: Orman ve tarım arazilerine konut dikmeyin!

Toplu Konut İdaresi Başkanı ( TOKİ ) Mehmet Ergün TuranTuran, yaşam alanları inşa edilirken, ‘haram sınırları’ dediği orman, tarım arazileri ile su havzalarına girilmemesini istedi.

İZSU son beş yılda 3,5 milyar metreküp su arıttı!

Su kaynaklarının korunması, şehre kesintisiz, sağlıklı içme suyu verilmesi için yatırımlara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi IZSU Genel Müdürlüğü, arıtma tesislerinde 2000 yılından bu yana 3.5 milyar metreküp su arıttı.

İZSU 15 yılda 3.5 milyar metreküp su arıttı!

Su kaynaklarının korunması, kente kesintisiz, sağlıklı ve temiz içme suyu verilmesi için önemli yatırımlara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, artıma tesislerinde 2000 yılından bu yana 3.5 milyar metreküp su arıttı.

İZSU Ödemiş'in su sorununa kayıtsız kaldı!

Bütünşehir Yasası ile birlikte tüm ilçelerin su işlerinden sorumlu olan İZSU'nun hizmet alanındaki Ödemiş'in Bozcayaka Köyü'nde içme suyu pompaları yanınca vatandaşlar üç gün boyunca susuz kaldı.

Havza sınırı nedir?

17 Ekim 2012 tarihinde 28444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelik gereğince, havza sınırı nedir? Havza nasıl belirlenir?

İZSU'nun yaşattığı su sıkıntısına tepkiler gelmeye devam ediyor!

İZSU'nun birçok ilçede yaptığı kesintilerle vatandaşlara yaşattığı su sıkıntısına tepkiler gelmeye devam ediyor. Kesintilerle ilgili bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'dan geldi.

İZSU, Foça’daki su depolarını yeniliyor!

Foça merkezinin içme suyu şebekesini yenilemek için de proje çalışmalarını sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, şimdi de ilçedeki su deposu, kuyu ve terfi yapılarını baştan sona yenilemek için ihale hazırlıklarına başladı

İZSU'nun ilçe ve köylerde su sayaçlarını 3 aydır okumaması vatandaşları tedirgin etti!

İZSU'nun 3 aydır su sayaçlarını okumadığı ilçe ve köylerde vatandaş tedirgin. Su sayaçlarını kendileri okuyan vatandaşlar yüksek faturalar ödememek için ilçelerdeki İZSU bürolarının yolunu tutuyor

izsu su havzaları yönetmeliği Haberi

izsu su havzaları yönetmeliği

Su havzası koruma bandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan İzsu Su Havzaları Koruma Yönetmeliğine göre, su havzaları koruma bandı nedir, sorusunun yanıtı şu şekilde açıklanıyor.


Yönetmeliğe göre, su havzası koruma bandı; ezervuara su taşıyan ve su toplama havzalarına ait Ek’li listelerde yeralan derelerin her iki tarafında bu Yönetmelikle belirlenen koruma bandı olarak açıklanıyor. Söz konusu koruma bandı, dere mutlak koruma alanı olarak da ifade ediliyor.


Havza koruma bandı ile ilgili yönetmelik kapsamında yer alan hükümler "Dereler" başlığı altındaşu şekilde sıralanıyor;


MADDE 5: DERELER

1. Su toplama havzası yağış alanlarındaki dereler İZSU’ca koruma altına alınmıştır. İçme ve kullanma suyu rezervuarını besleyen tüm sulara, akar ve kuru derelere hiçbir surette atıksu ve arıtılmış atıksu deşarjı ile atık deşarjı yapılamaz....