15 / 05 / 2024

japon ırak yatırımı

japon ırak yatırımı

Irak'ta yapılması beklenen 60 milyar dolarlık proje için Türk ve Japon firmaları ortak oluyor. Yapı endüstri Merkezi demiryolları için Yüksel İnşaat ise havaalanı için kolları sıvadı

Ev yatırımı mantıklı mı?

Deniz Jeoloğu ve Jeofizikçisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak sosyal medya hesabından konut yatırımına ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı. İşte Yaltırak'ın o paylaşımı...

Yatırımcılar altını, doları bırakıp ona koşuyor! Artık o da bir yatırım aracı!

Dolar ve altından sonra o da yatırım aracı haline geldi. İşte yatırımcıların düşünebileceği o yatırım aracı!

Elektronik şirketi Micron'dan 500 milyarlık dev yatırım

Micron Technology 17 Mayıs Çarşamba günü yaptığı, Japon hükümetinin desteğiyle önümüzdeki birkaç yıl içinde aşırı ultraviyole (EUV) teknolojisine 500 milyar yen'e (3,7 milyar ABD Doları) kadar yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Türkiye'de bu alanlara yatırım yapan köşeyi hızla dönecek! Doları altını borsayı bir kenara bırakın

Türkiye ve dünyada son dönemde ortaya çıkan gıda krizi çok önemli bir gerçeği gün yüzüne çıkardı. Yatırım için sektör arayan girişimcilere kazanç garantisi verildi. İşte detaylar...

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımına devam edecek!

Japonya Merkez Bankası (BoJ), yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımı yapacağını açıkladı. 

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımına devam edecek!

Japonya Merkez Bankası (BoJ), yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımı yapacak.

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımı yapacak!

Japonya Merkez Bankası (BoJ) yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımını sürdüreceğini açıkladı...

Ağaoğlu'na "yüksek derecede yatırım yapılabilir" notu!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirdi...

Bursa Uluabat Gölü'ne, 30 milyon TL’lik çevre yatırımı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi,Uluabat gölüne 30 milyon TL’lik çevre yatırımı yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, göle temiz su bırakılmasını sağlayacak Akçalar Arıtma Tesisi inşaat alanını inceledi.

Trump 50 milyar dolarlık yatırımı açıkladı!

ABD’nin 45. Başkanı seçilen ve ocak ayında göreve başlayacak olan Donald Trump, Japon SoftBank'ın ülkesine 50 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

İntegral Menkul Değerler’e ‘yatırım yapılabilir’ notu!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, İntegral Menkul Değerleri yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirerek İntegral Menkul Değerler’e ‘yatırım yapılabilir’ notu verdi.

JCR Akdeniz İnşaat firmasına yatırım yapılabilir notu verdi!

Japon Kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun inşaat firması Akdeniz İnşaat’a “yüksek derecede yatırım yapılabilir” notu verdi.

japon ırak yatırımı Haberi

japon ırak yatırımı


Türk ve Japon firmaları ortak olmaya hazırlanarak hızlı bir yeniden yapılanma sürecine giren Irak'ta ortak enerji ve inşaat yatırımlarını yapmak için hareket geçti. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu organizasyonunda, 111 Türk ve 45 Japon firması biraraya gelerek ortak yatırım için ön görüşmelerde bulundu. 


Irak'ın açıklamış olduğu ihaleye hazır 60 proje için biçilen değer ise en az 60 milyar dolar civarında. Türk tarafının 197, Japonya'nın ise 156 katılımcı ile yer aldığı "Irak'ta Türk-Japon İşbirliği Forumu-Müteahhitlik ve Enerji Pazarı" başlıklı toplantı bugün devam edecek. 


Toplantılarda Irak'ın yeniden yapılanma süreçlerine ve yatırımcılara sağlanan kolaylıklara ilişkin bilgiler verilirken, daha önce Irak'ta yatırım yapan Türk firmaları da deneyimlerine ilişkin sunumlar yaptı. Türkiye ile Irak arasındaki iş hacmi 12 milyar TL'ye ulaşırken, bu rakam Japonya ile 2 trilyon...