30 / 04 / 2024

Japonyadan gelen deprem tatbikatçılarının sonucu

Japonyadan gelen deprem tatbikatçılarının sonucu

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın (JICA) deprem risk haritası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilan ettiği "Kentsel dönüşüme temel olan riskli alanlar" haritasının yüzde 72.9 örtüşmediği ortaya çıktı.

Ünlü profesörden 9 il için çarpıcı uyarı: '7.5 şiddetinde deprem olabilir'

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin üzerinden neredeyse 1 sene geçerken, ünlü deprem uzmanından korkutucu bir uyarı geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, 9 il için kritik uyarılar yaptı. İşte Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın o açıklamaları...

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

Gemlik'te meydana gelen deprem Kocaeli'de de hissedilirken, akıllara beklenen büyük Marmara depremi geldi. Peki Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? 

İstanbul'da beklenen 7 büyüklüğündeki depreme ilişkin deprem uzmanlarından çarpıcı uyarı!

İstanbul'da beklenen depreme ilişkin deprem uzmanlarından çarpıcı açıklamalar peş peşe geldi. Türkiye'nin önde gelen deprem ve afet uzmanları Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Cenk Yaltırak ve Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremine ilişkin konuştu. 

Riskli bina tespitinde tedirgin eden düşüş! Resmen deprem öncesine döndü!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında insanlar binasının risk durumunu tespit ettirmek için sıraya girmişti. Talep çoktu ve bu nedenle analiz yapan firmalar gün veremiyordu. Ancak şu an bu talepler deprem öncesi döneme döndü ve yok denecek kadar azaldı.

3.6 şiddetinde deprem! O il yine sallandı!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen bölgede artçı sarsıntılar olmaya devam ediyor. Son olarak, AFAD’ın paylaştığı verilere göre, Malatya’da 3.6 şiddetinde deprem meydana geldi.

Son dakika! 4.4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

6 Şubat deprem felaketinin ardından tam 8 ay geçmesine rağmen bölgede halen irili ufaklı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Son olarak, AFAD’dan alınan verilere göre, Malatya’da 4.4 şiddetinde deprem oldu. Meydana gelen deprem, çevre illerden de hissedildi.

SON DAKİKA! 3.3 şiddetinde deprem! O il sallandı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından, depremin etkilediği bölgeler başta olmak üzere ülkenin çeşitli noktalarında sürekli olarak küçük ve büyük şiddetli sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Son olarak, Kandilli Rasathanesi’nin paylaştığı verilere göre, Siirt'te 3.3 şiddetinde d

Son Dakika! Malatya'da peş peşe iki deprem! İşte az önce meydana gelen deprem listesi...

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde peş peşe iki deprem oldu. Saat 16.39’da meydana gelen ilk depremin büyüklüğü 4,8 olarak açıklandı. İkinci depremin şiddetinin ise 4,5 olduğu belirtildi.

19 Haziran 2023 az önce deprem mi oldu? Bugün nerede deprem oldu? Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

Deprem mi oldu? Bugün hangi ilde, kaç şiddetinde deprem oldu? Günlük olarak meydana gelen deprem listesi Kandilli Rasathanesi tarafından araştırılıyor. 19 Haziran Pazartesi günü deprem mi oldu? İşte son depremlere dair detaylar!

Kahramanmaraş'ta korkutan deprem

AFAD'dan edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Yerin 11.72 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem çevre ilçelerden de hissedildi. İşte detaylar...

16 Haziran 2023 deprem mi oldu? Bugün saat kaçta deprem oldu? Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

Türkiye’nin hangi ilinde kaç şiddetinde deprem oldu? Meydana gelen deprem listesi Kandilli Rasathanesi tarafından araştırılıyor ve listeleniyor. 16 Haziran Cuma günü deprem mi oldu? İşte son depremlere dair detaylar!

15 Haziran 2023 deprem listesi! Son dakika deprem mi oldu? Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

Bugün Türkiye’nin neresinde, kaç şiddetinde deprem oldu? Meydana gelen deprem listesi Kandilli Rasathanesi tarafından araştırılıyor ve listeleniyor. 15 Haziran Perşembe günü deprem mi oldu? İşte son depremlere dair detaylar!

Prefabrik deprem evleri ne kadar? 2023 prefabrik ev fiyatları kaç TL?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinden sonra birçok kişi evsiz kaldı. Geçici konut olarak ise prefabrik evlere yöneldiler. Peki, Prefabrik deprem evleri ne kadar? İşte detaylar...

Japonyadan gelen deprem tatbikatçılarının sonucu Haberi

Japonyadan gelen deprem tatbikatçılarının sonucu

1. derece deprem kuşağında yer alan ilçelerde riskli alan çalışmasının yok ya da yok denecek kadar az olduğu belirtildi. Riskli alan ilan edilen ilçelerin ise şehrin merkezinde, konut değeri yüksek bölgeler olması dikkat çekti. 


Yaklaşık 15 yıl önce İBB ile JICA arasında "Afet Önleme Azaltma Temel Planı Çalışma Anlaşması" imzalandı ve anlaşma 2001 'de yürürlüğe girdi. Mart 2001'de anlaşma kapsamında başlayan proje süreci Eylül 2002'de tamamlandı. Sonuçta ortaya çok kapsamlı bilimsel bir rapor çıktı. 



Senaryo: 70-90 bin ölü, 600 bin evsiz Bu çalışma ile özellikle olası bir depremde İstanbul'da hasar riski yüksek alanların belirlenmesi hedeflendi. Çalışma ile deprem zararlarının azaltılmasına yönelik yeni projelerin geliştirilmesinin yanı sıra, kısa, orta ve uzun vadede alınması gerekli önlemler de ortaya konuldu. Raporda, olası bir depremde...