15 / 05 / 2024

Jeopark Kurulu projeleri

Jeopark Kurulu projeleri

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyesi olan Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, UNESCO şemsiyesi altında oluşturulacak Jeopark Kurulu ile köye dönüşlerin ve de kırsal kalkınmanın kolaylaştırılabileceğini belirtti.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Peker GYO İstanbul ve Bodrum projeleri için düğmeye bastı! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, İstanbul ve Bodrum projeleri için düğmeye bastıklarını belirterek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Selim Akın: Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz!

Akfen İnşaat'ın Loft projeleri hakkında bazı bilgiler veren Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz" dedi.

Hayal Olcay, Tepe Emlak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Koordinatörü olarak önemli projelere imza atan ve 2014’ten itibaren Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü olan Hayal Olcay, 1 Aralık 2019 tarihinde şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Hayal Olcay Tepe Emlak Yönetim Kurulu başkanı oldu! 

Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Koordinatörü olarak birçok projeye imza atan, Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü olan Hayal Olcay,Yönetim Kurulu Başkanı oldu...

DAP Yapı Nişantaşı ve Çekmeköy projeleri çok yakında başlayacak!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yeni projeleri Nişantaşı ve Çekmeköy'ün çok yakında başlayacağını açıkladı...

2020’de artık yeni konut projeleri konuşulacak!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, önümüzdeki yıl konut sektörü için, "2020’de giderek yükselen satış rakamları ile yeni ortaklıkları, projeleri konuşacağız. Yeni dönemde yatırımcılar köklü ve güvenilir, katma değeri yüksek projelere imza atan markaları tercih edecekler" dedi..

Galatasaray Divan Kurulu'nun gündeminde Riva ve Florya var!

Galatasaray'da Emlak Konut tarafından fesih süreci başlatılan Riva ve Florya projeleri için Divan Kurulu bugün toplanıyor.

İzmir'e yönelik yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projeleri ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ofis projeleri en karlı yatırım aracı!

Yıldırım Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, ofis projelerinin en karlı yatırım olma ile ön plana çıktığını anlatarak “Kira gelirine ihtiyacınız varsa önceliğiniz ofis projeleri olmalı” diye açıklama yaptı. 

Ankara'da lüks konut projeleri yoğunlaşmaya başladı!

Sürekli değişen ve gelişen Başkent Ankara’da, lüks konut projeleri kuzey aksında yoğunlaşmaya başladı. İntegra Yapı İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu yatırımları değerlendirdi.

Katar'dan 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence!

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence verdi. Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Zevadi: "Statların ve spor tesislerinin yapım maliyeti 12 yıla yayılmış şekilde yaklaşık 23 milyar Katar riyali tutuyor" dedi.

Fer Yapı ucuz ve nitelikli konut projeleri geliştirecek!

Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, özellikle daha ucuz ve nitelikli konut projeleri geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Jeopark Kurulu projeleri Haberi

Jeopark Kurulu projeleri

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyesi Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin jeopark alanları bakımından çok zengin olduğunu ancak bu alanların turizm için yeterince kullanılamadığını belirtti. 


Jeoparkların, volkanlar, peri bacaları, karstik mağaralar, kanyonlar, kaya mezarları, taş köprüler, tarihi evler ile pek çok jeolojik, jeomorfolojik ve doğal mirası bünyesinde barındırdığına işaret eden Kazancı, "Sadece Ankara'daki kayaç çeşitliliği Avrupa'daki kayaç çeşitliliğinden fazla. Bu çok büyük bir jeoturizm ve jeopark potansiyeli demektir" dedi.


Ürgüp ve Pamukkale örnek olmalı


Kazancı, jeolojik ve biyolojik çeşitliliği korumanın tek yolunun insanların duyarlılıklarını arttırmakla mümkün olduğunu söyledi.


Kırsalda yaşayan halkın, gelir elde edeceği alanları koruyacağına işaret eden Kazancı, "En önemli örnekler Denizli Pamukkale ve Ürgüp Göreme. Buralarda insanlar korudukları ve içinde yaşadıkları topraklardan para kazanıyor. Bu nedenle de devamlılığını sağlamak için...