04 / 05 / 2024

Jeopolitik riskler inşaat sektörünü nasıl etkiledi

Jeopolitik riskler inşaat sektörünü nasıl etkiledi

Türk inşaat sektörü yılın ilk yarısında yurtdışında 8.2 milyar dolar değerinde 69 yeni proje üstlenirken; yılın genelinde sektörün iş hacminin Rusya ekonomisi kaynaklı risklerin etkisi altında kalmayı sürdürmesi bekleniyor.

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

Rusya’da dev altyapı projelerini hayata geçiren en büyük inşaat şirketleri, Devlet Başkanı Putin’e bir mektup ileterek inşaat sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını, sektördeki krizin "ülkenin güvenliği" de dahil olacak şekilde "kabul edilemez riskler" oluşturduğunu belirtti.

Avusturya'dan Türk inşaat şirketleriyle iş birliği açıklaması!

Jeopolitik konumu, güçlü lojistik bağları, üretimde kaliteye verilen değer ve iş gücü kapasitesinin Türkiye'ye yatırımı cazip kıldığını söyleyen Avusturya'nın Türkiye Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek, inşaat alanında daha fazla işbirliği olduğunu belirtti.

İnşaat sigortası neleri kapsıyor?

İnşaatta işini ciddi tutan ülkelerde ve firmalarda, küçük-büyük bütün faaliyetler sigorta teminatı altına alınır. İnşaat ve inşaatın sebep olacağı bütün riskler/sonuçlar sigortalanabilir.

İnşaat sektörü yurt dışı pazarlara ağırlık veriyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün, son dönemde iç pazara alternatif olarak, tüm jeopolitik risklere ve ticaret savaşlarına karşın yurt dışı pazarlara daha fazla ağırlık vermeye başladığını söyledi.

Türkiye'nin jeopolitik konumu inşaat sektörünü etkiliyor!

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan: "Jeopolitik konumumuz nedeniyle dış politikadaki her gelişme, inşaat sektöründe önce Türk müteahhitlerini, dolayısıyla istihdamı ve sonrasında inşaat malzeme üreticilerini etkiliyor” dedi.

Jeopolitik riskler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk inşaat sektörü yılın ilk yarısında yurtdışında 8.2 milyar dolar değerinde 69 yeni proje üstlenirken; yılın genelinde sektörün iş hacminin Rusya ekonomisi kaynaklı risklerin etkisi altında kalmayı sürdürmesi bekleniyor.

İnşaat sektöründe riskler kontrol edilebilir mi?

Gerek nüfus artışına bağlı konut ihtiyacı, gerekse kiralama veya değer artışlarından yararlanma amaçlı yatırım aracı olarak öne çıkması inşaat sektörünü büyütmeye devam ediyor.

İnşaat sektöründe 2015 zorlu bir yıl olacak!

Geçtiğimiz yıl dünya ekonomisinde yaşanan olumsuzlukların ve jeopolitik gelişmelerin, Türkiye ekonomisiyle birlikte inşaat sektörünü de olumsuz yönde etkilediğini belirten Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, 2015'in de zorlu bir yıl olacağını belirtiy

İnşaat şirketleri risk yönetimi konusunda bilinçleniyor!

ACE'ye göre inşaat şirketleri ve yatırımcılar, riskler ve risk yönetiminde bilinçleniyor. Risklerini yönetmek için uzman risk mühendislerinden faydalanma gereksinimiyle beraber, hem yerel hem de yabancı uzmanlardan yararlanmalım önemini de anlıyorlar...

İMSAD ve TOBB işbirliğiyle ilk İnşaat Kurultayı 2012'de!

İMSAD, Türk ekonomisi ve inşaat sektöründeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere “2011 'den 2012 'ye Türkiye Ekonomisi ve İş Dünyasını Bekleyen Riskler-Fırsatlar ” başlıklı ekonomi toplantısı düzenledi

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

Jeopolitik riskler inşaat sektörünü nasıl etkiledi Haberi

Jeopolitik riskler inşaat sektörünü nasıl etkiledi

Türk inşaat sektörü yılın ilk yarısında yurtdışında 8.2 milyar dolar değerinde 69 yeni proje üstlenirken; yılın genelinde sektörün iş hacminin Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki sorunların yanı sıra Rusya ekonomisi kaynaklı risklerin etkisi altında kalmayı sürdürmesi bekleniyor.


İç pazarda ise özellikle PPP modelli büyük ölçekli projelerin finansman boyutunun ekonomideki belirsizlik, risk primlerinde artış ve kur etkisiyle negatif etkilenebileceği belirtiliyor.


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından yılın ikinci çeyreğine ilişkin açıklanan İnşaat Sektörü Analizi’ne göre, Türk inşaat sektörü bu yıl iç ve dış pazarlarda bir dizi risk unsuru ile karşı karşıya bulunurken; Türkiye ekonomisi için yeni bir hareket planı oluşturulması hayati önem taşıyor.


Son dönemde yoğunlaşan terör saldırıları, mevcut siyasi belirsizliğe erken seçim konuşmalarının artarak eklenmesi ve TSK’nın Suriye’ye operasyonu neticesinde risklerin önemli oranda...