14 / 05 / 2024

kabenin engellilere tavaf alanı varmı

kabenin engellilere tavaf alanı varmı

Kabe çevresinde bir süredir devam eden genişletme çalışmalarının yol açtığı sıkışıklıkların ortadan kaldırılması için önemli bir adım atıldı. Kabe etrafında inşa edilen çelik halkadan tavaf alanı hizmete açıldı...

Engellilere eğitim desteği tutarı aylık 4 bin 692 TL oldu! 

Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, bu yıl katma değer vergisi (KDV) hariç bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 TL, grup eğitimi için aylık 1.314 TL olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Aralık ortasına kadar vaktiniz var! 150 bin TL'lik hibe desteğini sakın kaçırmayın!

Kendi işini kurmak isteyen engellilere ve eski hükümlülere sağlanacak olan hibe desteği için tarih de belli oldu. 150 bin TL'lik hibe desteğini kaçırmayın. İşte söz konusu hibe desteği ile ilgili detaylar...

TOKİ 500 bin konut başvuruları ne zaman? Dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ucuz konut müjdesi! 

12. Kalkınma Planı ile ilgili detaylar açıklandı. Plandan dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ucuz konut müjdesi de çıktı. Peki TOKİ 500 bin konut başvuruları ne zaman? İşte detaylar...

TOKİ, 5 senede 500 bin sosyal konut yapacak: 12. Kalkınma Planı'yla dar gelirlilere, kadınlara, gençlere müjde!

12. Kalkınma Planı çerçevesinde şehirlerdeki barınma sorununa sağlıklı çözümler üretilebilmesi amacıyla, dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ilişkin toplu konut uygulamaları sürdürülecek. Ayrıca TOKİ 5 senede 500 bin sosyal konut inşa edecek. İşte detaylar...

Engelli bireysel eğitim desteğine okkalı zam 3 bin 147 TL oldu!

Engellilere bireysel eğitim desteği ödemeleri arttırıldı. İşte ödemelere ilişkin tüm detaylar...

İŞKUR engelli girişimcilerin yanında! Kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği!

Türkiye İş Kurumu, kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteğinde bulunacak. İşte detaylar!

ÖTV muafiyetli otomobillerde ‘bayi’ tuzağı! Engelli vatandaşlara oynanan oyun ağızları açık bıraktı!

​​​​​​​ÖTV muafiyetli otomobil almak isteyen engellilere bazı otomobil bayileri tarafından yüksek fiyattan satış yapıldığı ileri sürüldü. Konuya ilişkin gelen şikayetlerin arttığını söyleyen Tüketiciler Birliği denetim çağrısı yaptı.

Evde bakım maaşı gelir sayılır mı? Engellilere yapılan yardımlar nelerdir?

Evde bakım maaşı almak isteyen bu konuya dair birtakım hususları merak etmektedir. İşte o araştırılan detaylar!

Bu koşullara sahipsen 2.715 TL alacaksın! Bu habere acil bakın belki sizde istenilen özellikleri taşıyorsunuzdur

Geçtiğimiz seneden beri yükselen enflasyon ve devletin bu enflasyon karşısında yaptığı yardımlar 2023 için de hız kesmedi. ihtiyaç sahibi olan engellilere ve annesiz babasız çocuklara yapılan destekler merak ediliyor. Peki bu maaşları kimler alabilir? Nasıl başvurulur? Detaylar haberimizde.

Engellilere verilen bireysel eğitim desteği yüzde 100 arttı! İşte yeni rakamlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili, 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdiği bildirildi.

Sıfır araba almak isteyen engellilere müjdeli haber geldi!

Otomobil almak isteyen engelli vatandaşların uzunca bir süredir beklediği haber az önce geldi. Araç almak isteyen engelli vatandaşların yapacağı satın almada Özel Tüketim Vergisinin limiti artırıldı.

Yeni yılda araçların ÖTV'lerinde büyük değişim! Artık zorlaşacak!

Engellilere yönelik ÖTV muafiyetli araç alımına çeşitli kısıtlamalar geliyor. ÖTV'siz alınan araçları yalnızca birinci derece akrabalar sürebilecek.

2023 engelli maaşı zammı! Engelli maaşı 2023 ocak ayında ne kadar olacak?

2023 Ocak asgari ücret zammı ile birlikte pek çok destekte etkilenecek. Onlardan biri de engelli maaşı. Memur maaş katsayısındaki artış, engellilere ve hastalara yapılan ödemelere yansıyacak. Peki engelli maaşı ne kadar olacak?

kabenin engellilere tavaf alanı varmı Haberi

kabenin engellilere tavaf alanı varmı


Kabe etrafında inşa edilen çelik halkadan tavaf alanı hizmete açıldı. İki kattan oluşan ancak halihazırda sadece üst katı hizmete açılan tavaf alanında engelliler tavaf etmeye başladı. 12 metre yüksekliğinde, 13 metre genişliğindeki tavaf alanında saatte bin 700 engelli aracı dolaşabiliyor. 


Harem-i Şerif'in birinci ve ikinci katından her iki kata giriş çıkışların verildiği tavaf alanına sadece engelliler ve yaşlılar girebiliyor. Polis kontrolünde girişlerin gerçekleştirildiği tavaf alanının hizmete açılmasının ardından Kabe çevresindeki tavaf alanında rahatlama olduğu dikkati çekti. Çelik halkadan tavaf alanının birinci katının da hac dönemine kadar bitirilmesi öngörülüyor. 


Kabe kapısı karşısında genişletme çalışmaları da hızla devam ediyor. Bu bölümün birinci katı hizmete açıldı. Hizmete alınan bölümde ibadetlerini rahatça yerine getirebilen ziyaretçiler, yeni bölümün zemin katından Sefa ve Merve tepesine geçebiliyor.


Öte yandan...