10 / 05 / 2024

kaçak elektrik açığı

kaçak elektrik açığı

Elektrik üretiminin yarısından fazlasının ithal edildiğini söyleyen Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Sözcüsü Gökay Üstün kaçak elektriğin cari açığa etkisinin 701 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Bella Hadid'in babası kaçak malikane nedeniyle davalık oldu!

ABD’li ünlü manken kardeşler Gigi ve Bella Hadid’in babası kaçak inşa ettirdiği malikane nedeniyle komşularıyla davalık oldu. 

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çanakkale Assos'ta sahile inşa edilen kaçak yapı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldığını bildirdi.

Bodrum'da kaçak inşa edilen villa yıkıldı!

Bodrum'un Akbük koyunda kaçak inşa edilen milyon liralık villanın yıkımı gerçekleşti. 

Bursa'da tarım arazisine kaçak fabrika inşa edildi!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde birinci sınıf tarım arazisi olan alana kaçak fabrika inşa edildiği ortaya çıktı. 

Yılmaz Büyükerşen'den kaçak villa açıklaması!

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kaçak yapıldığı tespit edilen villasında suçu arkadaşına yükledi. Yılmaz Büyükerşen, 4 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen 140 metrekarelik eve “villa” denmesini de eleştirdi.

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Gürsel Uçar'dan kaçak yapı yapmayın çağrısı!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, ilçeye kaçak yapı yapılmaması çağrısı yaptı.

Seyhan Büyükerşen’in kaçak villası yıkılacak mı?

CHP’nin en önemli isimlerinden, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen’in ‘imar barışı’ndan faydalanmak için usulsüzlük yaptığı iddia edildi. 2019’da kaçak inşa edilen villa 2017’de yapılmış gibi gösterildi.

Silivri'de devlet arazilerine kaçak villa mı inşa edildi?

Koronavirüs salgını boyunca bazı vatandaşların  imar olmayan hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak villalar inşa ettiği öğrenildi.

Muratpaşa'da kaçak metruk binanın yıkımı gerçekleşti!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ilçede bulunan metruk kaçak binaların yıkımına devam ediyor. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

kaçak elektrik açığı Haberi

kaçak elektrik açığı

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Sözcüsü Gökay Üstün, Türkiye'de elektrik üretiminin yarısından fazlasının ithal kaynaklarla yapıldığını belirterek, israf ve kaçak elektrik kullanımının Türkiye'nin cari açığa etkisinin yaklaşık 701 milyon dolar olduğunu kaydetti. Üstün'ü verdiği bilgilere göre, 2013 yılında 6 ilde, 19 milyar 250 milyon kWh elektrik tüketimi gerçekleştirildi. Bu tüketimin yaklaşık yüzde 75'inin yani yaklaşık 14 milyar 450 milyon kWh'lik elektriğin kaçak olarak kullanıldığını söyleyen Üstün, bölgede tarım sektöründe tüketilen elektrik enerjisinin miktarının ise 4 milyar kWh'nin üzerinde olduğunu kaydetti. 6 ilde tüketilen 20 milyar kWh elektriğin 8 milyar kWh'lik bölümünün gereksiz olarak tüketildiğini belirten Üstün, israf edilen elektriğin bedelinin 2 milyar 720 milyon lira olduğunu söyledi. Üstün, "Bu parayla bölgeye; 24 derslikli 420 okul, 75 yataklı 115 devlet...