16 / 05 / 2024

Kaçak elektrik kullanımına ne kadar ceza kesiliyor

Kaçak elektrik kullanımına ne kadar ceza kesiliyor

Mevsim normallerinin altına inen sıcaklık kaçak elektrik kullanımının da tavan olmasına neden oldu. Ortalama yüzde 15 olan elektrik kayıp-kaçak oranı, Dicle Elektrik Dağıtım Bölgesi’nde yüzde 75’lere ulaştı.

Kaçak inşaat yapmıştı: Cafer Mahiroğlu, kaçak bölümü mühendisin habersiz yaptığını söyledi!

Halk Tv patronu Cafer Mahiroğlu'nun İstanbul Boğazı manzaralı Sarıyer'deki 300 metrekarelik villasına 400 metrekare kaçak bölüm ilave etmesine ilişkin yeni açıklaması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?

Elektrik tasarrufu konusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Fethiye'de 67 kaçak inşaat mühürlendi!

Tatilcilerin gözdesi olan Muğla'nın Fethiye ilçesinde kaçak olduğu bildirilen toplam 67 inşaat mühürlendi.

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Kapalı Maraş bölgesinin bir kısmı halkın kullanımına açıldı!

Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde bulunan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü bugün itibarıyla halkın kullanımına açıldı.

Pera GYO sermaye artırımından elde edilen fonun kullanımına ilişkin rapor!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bedelli sermaye artırımından elde edilen fonun kullanımına ilişkin raporu yayınladı...

Eyüpsultan Belediyesi Alibeyköy'de kaçak inşaat mı yaptı?

Eyüpsultan Belediyesi’nin Haliç Koruma Alanı’ndaki İBB'ye ait arazide kaçak inşaat yaptığı öğrenildi. İBB, inşaatın durdurulması için belediyeye yazı gönderdi. İBB CHP Meclis Üyesi Gülsüm Polat, “Oldu-bittiye izin vermeyeceğiz” dedi.

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

Şişli'de Kent Yol’a ait kaçak inşaat mühürlendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Şişli Belediyesi’nin iştiraki Kent Yol’a ait kaçak inşaat mühürlendi. Olay üzerine Muammer Keskin ilginç bir çözüm buldu.

Kaçak elektrik kullanımına ne kadar ceza kesiliyor Haberi

Kaçak elektrik kullanımına ne kadar ceza kesiliyor


Soğuk hava dalgası ile aralık ayında doğalgaz tüketiminin bir anda artması, elektrik kesintileriyle sonuçlanan gelişmeler zincirine neden oldu. Ancak aralık ayında zirve yapan sadece doğalgaz tüketimi değil elektrik tüketimi de olurken, buna paralel olarak kaçak elektrik tüketimi de son günlerde tavan oldu. Türkiye’de kaçak elektriğin en fazla kullanıldığı bölgeler olan Dicle, Vangölü ve Aras Bölgesinde ise tüketim normalin iki katına kadar çıktı. Bu durum trafo ve şebekelerde patlama ve arızalara da yol açtı ve başta hastane ve eğitim kurumları olmak üzere birçok kamu kuruluşu da yeterince hizmet veremedi.


Elektrik sektörü temsilcileri, Diyarbakır’ın İstanbul’dan da fazla elektrik tükettiğini söylüyor. Bunda da kaçak kullanımın bölgede yaygın olması etkili . Örneğin bir apartmana yeni taşınan bir çift, normal elektrik faturası ödediği zaman diğer...