26 / 07 / 2024

Kaçak nakliye firmalarına ceza

Kaçak nakliye firmalarına ceza

Ev ve ofis taşımak bir hayli zor ve zahmetli. Bu işi yapan nakliyecilerin ciddi bir bölümü ise KDV, kurumlar vergisi gibi vergileri ödemiyor. Yani kaçak çalışıyor. Bir firmanın nakliyat işi yapabilmesi için K3 belgesi alması gerekiyor...

Beykoz’daki kaçak lüks villaların işgal ettiği 183 bin metrekarelik alan, 'orman alanı' dışına çıkarıldı!

Beykoz’da ormanlık alana yapılan kaçak 26 havuzlu lüks villaların yer aldığı 183 bin metrekarelik orman alan, orman alanı’ dışına çıkarıldı. İşte ayrıntılar... 

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Lüks otomobil kaçakçılarına büyük darbe!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, yurt dışından getirilen sahte belgelerle lüks araçları piyasaya süren şebekeye yönelik operasyon düzenledi. 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 35 milyon TL olan 13 lüks araca el konuldu.

Yunanistan’da kaçak inşaat iddiası: Köy halkına para cezası verildi!

Yunanistan İskeçe'deki Küçükdavutlu köyü camisinin kaçak inşaatla genişletildiği iddiası nedeniyle köy halkına para cezası verildi.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Şile'de 40 kaçak yapının yıkımına başlandı!

İstanbul Şile'de, kamuya ait hazine taşınmazları üzerine inşa edilen 40 kaçak yapının yıkımına başlandı.

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Antalya'da kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor!

Antalya Kaş'ta kaçak olması nedeniyle yapıların yıkımına devam ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri, uydu üzerinden ve sahada incelemeler gerçekleştirdi.

Pursaklar'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Ankara Pursaklar Belediyesi'nce imara aykırı  ve izinsiz yapıldığı tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı. 

Kaçak nakliye firmalarına ceza Haberi

Kaçak nakliye firmalarına ceza

Kaçak nakliye firmaları sektörü tehdit ediyor. 30 bin TL'lik taşıma belgesi almayan ve vergi ödemeyen kişiler pazarda kaliteyi düşürüyor. 2 ay önce kurulan İstanbul Evde Eve Nakliyat Derneği ise kaçak nakliyecilerin fotoğrafını çekip anında yetkililerle paylaşıyor. Kaçak taşıma yapmanın cezası ise 1039 TL!


Ev ve ofis taşımak bir hayli zor ve zahmetli. Bu işi yapan nakliyecilerin ciddi bir bölümü ise KDV, kurumlar vergisi gibi vergileri ödemiyor. Yani kaçak çalışıyor. Bir firmanın nakliyat işi yapabilmesi için K3 belgesi alması gerekiyor. Bu belgeyi almak ve şirketleşme sürecini tamamlamak 30 bin TL gibi bir paraya mal oluyor.


280 FİRMA VAR


İstanbul Evden Eve Nakliyeciler Derneği (İSTEEND) 2 ay önce kurulmuş. Kurulduğu gün 17 üyesi vardı. Şimdi ise 170 üyesi var. İstanbul’da kayıtlı nakliye işi yapan...