02 / 05 / 2024

kaçak veya usulsüz doğalgaz kullanımı

kaçak veya usulsüz doğalgaz kullanımı

Taşınmaz mal alan veya kiralayan kimselerin bazı abonelikleri üstüne alması gerekiyor. Herhangi bir aboneliğin usulüne aykırı veya kaçak kullanımı durumunda ceza kesiliyor. Peki, kaçak doğalgaz kullanım cezası nedir?

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Meclis üyesinden şok iddia: Kaçak yapıya göz yumuluyor!

Ak Parti Elazığ Belediyesi meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz'ın kaçak yapılara ilişkin şok iddiası büyük ses getirdi. Susmaz, kentte yapılan kaçak yapılara belediyenin göz yumduğunu söyledi. 

Kaçak emlakçılar hortladı: İnternet veya sosyal medyadan faaliyet gösteriyor!

Son dönemlerde artan kira ve konut fiyatlarından sonra kaçak emlakçılar ortaya çıktı. Ankara'da 2 bin emlakçının kaçak olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda bu şahısların internet veya sosyal medyadan faaliyet gösterdikleri belirtiliyor... İşte detaylar...

Usulsüz gayrimenkul satışlarına yönelik çekirge operasyonu başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, usulsüz gayrimenkul satışları ve birçok suça yönelik "çekirge operasyonu" başlattı. 

Bodrum'da kaçak yapı avı hız kesmiyor!

Çağdaş Holding İcra Kurulu üyesi Dağlarca Çağlar, tatilcilerin gözdesi olan Bodrum'da kaçak yapı avının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Silivri'de tarım arazisine inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı!

Silivri Belediyesi, Akören Mahallesinde tarım arazisi üzerine kaçak ve ruhsatsız olarak yapıldığı tespit edilen 2 yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde, beyaz kumsalı ve turkuaz suyuyla ''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak ünlenen Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı...

Silivri’deki 170 ruhsatsız binanın 71’i yıkıldı!

Silivri’ye Hizmette 1.Yıl Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ''Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir'' dedi.

Suat Özçağdaş'tan kaçak yapı itirafı!

Cumhurbaşkanlığı İiletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki konutunu fotoğrafladığı ortaya çıkan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ifadesinde olay yerine gittiğinde kaçak yapı görmediğini belirtti.

kaçak veya usulsüz doğalgaz kullanımı Haberi

kaçak veya usulsüz doğalgaz kullanımı

Kaçak doğalgaz kullanım cezası nedir?

Bir mesken veya işyeri satın aldığınızı veya kiraladığınızı düşünelim. Taşınmaz mal üzerindeki bazı abonelikleri almanız gerekiyor. Bu abonelikler arasında elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri bulunuyor.


Bu aboneliklerin alınması ve düzenli olarak kullanım sonrası gelen aylık faturaların ödenmesi gerekiyor. Herhangi bir aboneliğin usulüne aykırı veya kaçak kullanımı durumunda ceza kesiliyor. Peki, kaçak doğalgaz kullanım cezası nedir?


Kaçak doğalgaz kullanım cezası..

- Resmi olmayan bir şekilde doğalgaz kullanırsanız,  


- İGDAŞ onayı olmadan doğalgaz sayacını değiştirirseniz,  


- Sözleşme sizin adınıza olmadığı halde doğalgaz kullanırsanız,


- Doğalgaz tesisatınızda İGDAŞ onayı olmadan değişiklik yapar veya yaptırırsanız,


- İGDAŞ tarafından kapatılan sayacınızı kendiniz açarsanız, kaçak veya usulsüz doğalgaz kullanmış olursunuz.

Kaçak doğalgaz kullanımı halinde % 200, tekerrürü halinde % 300 ceza; Usulsüz doğalgaz kullanımı halinde ise sayaç...