04 / 05 / 2024

kaçak yapı ceza kanunu

kaçak yapı ceza kanunu

Ruhsatı olmayan ve ruhsatına aykırı olarak inşa edilen yapılar, kaçak yapı olarak nitelendiriliyor. Türk Ceza Kanunu kaçak yapı hükümlerine göre kaçak yapı sahiplerine bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası veriliyor...

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Kuşadası'nda imar kanununa uymayan kaçak yapılara ceza yağdı!

Aydın'da Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son 2,5 senede 62 bin 330 kaçak yapı için ceza uyguladı.

Kocaeli'de kaçak yapılara ceza kesildi!

İzmit Belediye Encümeni ilçe genelinde bulunan kaçak yapılara ceza uyguladı. Yapılan denetimlerde 247 bin 767 TL ceza verildi.

Tarım arazisinde kaçak yapı yapanlara ağır yaptırımlar geliyor!

Tarım arazilerine ilişkin teklif komisyondan geçti. Bu kapsamda tarım arazilerinde kaçak yapı yapanlar her metrekare için 10 TL ceza ödeyecek.

İzmit'te kaçak yapı sahiplerine 20 bin lira ceza!

İzmit Belediyesi encümen toplantısı, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Güler başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, kaçak yapılar için 20 bin lira cezai işlem uygulanması kararı verildi...

Kaçak yapıya arsa değerine göre ceza!

TBMM'de bugün görüşülmeye başlanacak yeni düzenlemeyle kaçak yapılara aykırılığın metrekaresine göre kesilen ceza sistemi değişiyor. Düzenlemeyle arsa değeri de cezalara eklenecek...

Son 5 yılda 7640 kaçak yapı yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, kaçak yapılarla mücadele kapsamında son 5 yılda 7640 kaçak yapı yıkıldı. 5 yılda kesilen ceza miktarı 384 milyon 874 bin 203 liraya ulaştı.

İstanbul'daki kaçak yapılara 2019'da 67 milyon TL ceza kesildi!

İstanbul'un 23 ilçesinde Kaçak yapılarla mücadele kapsamında 2019'da 66 milyon 637 bin 754 lira ceza verildi...

İzmit'te 2 kaçak yapıya 12 bin 309 TL ceza!

İzmit Turgut Mahallesi Tonguçtepe Sokak No 15’te Hamza Ataç tarafından yapılan proje dışı imalata 1.162 TL para cezası verildi. Bekirdere Mahallesi Güven Sokak No 116 adresindeki kaçak yapıya 11 bin 147 TL para cezası verildi.

İzmit Belediyesi'nden kaçak yapılara ceza!

İzmit Belediyesi haftalık encümen toplantısı Derya Sokak’taki kaçak yapı için mülk sahibine 4 bin 16 lira, Alikahya Atatürk Mahallesi’ndeki  ilave kat inşaatına 5 bin 648 lira para cezası kesildi.

İzmit'te kaçak yapılara ceza!

İzmit Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor. Bölgede inşa edilen kaçak binalara ceza verildi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

kaçak yapı ceza kanunu Haberi

kaçak yapı ceza kanunu

Türk Ceza Kanunu kaçak yapı!

Ruhsat alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılar ruhsatsız yapı niteliğinde olup kaçak yapı olarak kabul ediliyor.


Kaçak yapı suçuna ilişkin cezalar, Türk Ceza Kanunu kapsamında yer alıyor. Türk Ceza Kanunu kaçak yapı hükümlerine göre, imar kirliliğine neden olan yapılar için bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası veriliyor.


İmar kirliliğine neden olma

MADDE 184. - 

(1) Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.


(2) Yapı ruhsatiyesi olmadan başlatılan inşaatlar dolayısıyla kurulan şantiyelere elektrik, su veya telefon bağlantısı yapılmasına müsaade eden kişi, yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.


(3) Yapı kullanma izni alınmamış binalarda herhangi bir sınai faaliyetin...