05 / 05 / 2024

Kaçak yapı satılabilir mi

Kaçak yapı satılabilir mi

AK Parti'nin Meclis'e sunması beklenen yeni torba yasa teklifiyle kaçak yapılarla mücadele amacıyla kaçak yapıların satışının ve kiralanmasının engellenmesine dönük yeni bir düzenleme yapılacak...

Osmangazi'de tarım alanındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, İsmetiye Mahallesi’nde bölünerek internet üzerinden hobi bahçesi ismi altında satışa sunulan verimli tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıktı.

Kaçak yapı satışının ve kiralanmasının önüne geçilecek!

AK Parti'nin Meclis'e sunması beklenen yeni torba yasa teklifiyle kaçak yapılarla mücadele amacıyla kaçak yapıların satışının ve kiralanmasının engellenmesine dönük yeni bir düzenleme yapılacak...

İzmir Kırıklar’da 13 kaçak yapı yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi Kırıklar bölgesinde tespit edilen 13 kaçak yapının yıkımını tamamladı. Bir fırsatçının da hazine arazisine ‘satılık’ ilanı koyduğu görüldü.

Kaçak yapı ve sit alanlarının imara açılması suç olmalı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi doğal sit alanlarının imara açılması ve hazine arazilerinin satılmasını yasalara aykırı kaçak yapı yapmanın suç olarak kabul edilmesi gerektiğini yazılı bir basın açıklaması ile belirtti.

Burdur Gölhisar'da kaçak yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Burdur'un Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural, kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek adına havadan fotoğraf çekebilen ve 'drone' adı verilen insansız hava aracı satın aldı.

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

İnşaat çalışmaları için belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirilmesi gerekiyor, aksi takdirde yapı kaçak yapı oluyor. Peki, kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

Kaçak yapı satılabilir mi Haberi

Kaçak yapı satılabilir mi

Meclis'e sunulacak torba yasa; kaçak yapılaşmanın önüne geçecek tedbirleri, ürün güvenliğini, değerli konut vergisinin ertelenmesini ve asgari ücret desteğini içeriyor.

Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre; Önümüzdeki hafta AKP Grubu'nun Meclis'e sunması beklenen yeni torba yasa teklifiyle kaçak yapılarla mücadele amacıyla kaçak yapıların satışının ve kiralanmasının engellenmesine dönük yeni bir düzenlemeye gidilecek. Ayrıca yeni torba yasada deprem bölgeleri öncelikli olmak üzere yüksek yapılaşmanın önlenmesine dönük yeni düzenlemeler de yer alacak.

Değerli Konut Vergisi'nde erteleme 

1 Ocak 2020'den itibaren uygulamaya giren Değerli Konut Vergisi'nde Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla yeni bir çalışma yapılacağı duyurulmuştu. Değerli Konut Vergisi’nin bir yıl ertelenmesi bekleniyor. Vergi 5 milyon TL ile 7.5 milyon TL arasındaki konutlarda binde 3, 7.5 milyon TL ile 10 milyon TL arasındaki konutlarda binde 6, 10 milyon TL'yi...