24 / 05 / 2024

Kadastro işlemleri tebliği

Kadastro işlemleri tebliği

151 Sayılı Milli Emlak Genel Tebliği 11 Şubat 1989 tarihinde yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında Edinim - Mülkiyet (Genel), Tapu ve Kadastro, Ecrimisil - Tahliye hususları ele alınıyor. İşte kadastro işlemleri tebliği..

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce afetlerde tapu ve kadastro işlemlerinin aksamaması amacıyla tasarlanan mobil tır, görevini depremden etkilenen illerde sürdürüyor. 

2B arazi satın alınır mı?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B arazi deniyor. Peki, 2B arazi satın alınır mı? 2B arazilerin satışı nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

Özel mülkiyette olan orman vasfına sokulan bazı alanlar meclis gündeminde!

Özel mülkiyette olan ve kadastro işlemiyle orman vasfına sokulan bazı alanlar nedeniyle yaşanan hak kayıpları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kadastro döner sermaye ücretleri 2021!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde yapılacak kadastro işlemleri için belli oranlarda tapu döner sermaye ücreti alınıyor. Peki, kadastro döner sermaye ücretleri 2021 yılında ne kadar oldu? İşte kadastro döner sermaye ücretleri 2021...

Gayrimenkule yapılan kadastro için dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Anneme miras kalan gayrimenkuller, 2010 yılında kadastro çalışması yapılırken üç kardeş yerine, erkek kardeşimiz adına tescil ettirilmiş. Biz şimdi hakkımızı arayabilecek miyiz?' sorusunu cevapladı.

SPK'den aracı kurumlarca yapılacak repo ve ters repo işlemleri tebliğinde değişiklik!

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK), Aracı Kurumlar Tarafından Yapılacak Repo ve Ters Repo İşlemlerine İlişkin Esaslar Tebliği'nde yaptığı değişiklikler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kadastro döner sermaye ücretleri 2020!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde yapılacak kadastro işlemleri için belli oranlarda tapu döner sermaye ücreti alınıyor. Peki, kadastro döner sermaye ücretleri 2020'de ne kadar oldu? İşte Kadastro döner sermaye ücretleri 2020...

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek!

Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar buraya gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yatırımcıların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için de 6 dilde hizmet veren “YourKeyTurkey” isimli bir portal hazırlandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 5 ülkede temsilcilik açıyor!

Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yurt dışındaki Türk vatandaşları ve yabancı uyruklu kişiler, artık Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini 5 ülkede açılacak temsilciliklerde yapabilecek...

İBB'den 2B arazileri için dolandırıcılık uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşları, 2B arazilerine kadastro işlemi başlatacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yapılmak isteyen kişilere karşı uyardı.

Tapu ve kadastro işlemlerinde dijitalleşme süreci hızlanacak!

Vatandaşların tapu ve kadastro işlemlerine e-Devlet üzerinden daha hızlı yapabilmesi için yüzde 50 olan dijitalleşme oranı 2020 sonuna kadar yüzde 70'e yükseltilecek.

Yabancıların Türkiye'den ev alması kolaylaştı!

Yabancıların Türkiye'den Türkiye'de gayrimenkul edinmenin cazibesi arttı. Buna göre, tapu ve kadastro işlemleri yurt dışına açılıyor.  Türkiye'ye talep gösteren 12 ülkede temsilcilikler kurulacak.

Kadastro işlemleri tebliği Haberi

Kadastro işlemleri tebliği

Kadastro işlemleri tebliği!


151 SAYILI M.E.G. TEBLİĞİ (KADASTRO İŞLEMLERİ)


Tür: Milli Emlak Genel Tebliğleri

Konular: Edinim-Mülkiyet (Genel), Tapu ve Kadastro, Ecrimisil-Tahliye

Tarih: 11.02.1989

Durum: Yürürlükte

Eklenme Tarihi: 11.02.1989

İçerik:                                                                                       


T.C.

MALİYE VE GÜMRÜK BAKANLIĞI

Millî Emlâk Genel Müdürlüğü

SAYI: Mile 2.  Şb. 3245-2716/4659                                                                                        

Ankara,...