05 / 05 / 2024

Kadastro Yapılmayan Yerlerdeki Düzenleme İşleri

Kadastro Yapılmayan Yerlerdeki Düzenleme İşleri

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemleri, 18. madde uygulama yönetmeliği kapsamında Dördüncü Bölüm'de açıklanıyor. Peki imar planı uygulamalarında düzenleme işlemleri kapsamında tapu kayıtlarına belirtme nasıl yapılır?

Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!

BOTAŞ, ağustos ayında zam yapılmayan doğal gaza eylül ayında da zam yapılmadığını paylaştı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığı duyuruldu. 

Ayçiçek yağı fiyatlarına yeni zam yolda! Verim düştü, yağ fiyatları artacak! 

Ayçiçek yağı fiyatlarının yükseleceği gündeme geldi. Sulama yapılmayan arazilerde verimin yüzde 70 düşmesinin ardından fiyatlarda artış olacağı ifade ediliyor. İşte ayrıntılar...

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Geçtiğimiz sene başlayan yeni vergi sistemiyle, asgari ücrete yapılan artıştan ücret ve maaş geliri elde eden diğer çalışanlar da faydalanabilecek. Peki çalışanların maaşları ne kadar artacak? 

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü acil olarak duyurdu! 202 personel alımı yapılacak! İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Boş olan kadrolara personel alımı yapılacak. Tapu ve Kadastro, Lisans ve Ön Lisans mezunu 202 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. İşte detaylar!

Carrefour yine yapılmayanı yaptı! Tecno Pova Neo 2 telefonlarda bomba indirim yaptı

Carrefour fiyat performans alanında yine avantajlı alımlar sunmaya devam ediyor. Tecno Pova Neo 2 telefonlara CarrefourSA kart'a özel %13 indirim yaptı. Bu indirimden faydalanmak isteyenler Carrefour'un sitesine hücum etti. İşte Tecno Pova Neo 2 özellikleri ve fiyatı

Son Tarih Yaklaşıyor: Ziraat Bankası'ndan Önemli Uyarı! Başvuru Yapmayanların Paraları Tehlikede!

Ziraat Bankası, milyonlarca müşteriye önemli bir hatırlatma yaparak, 15 Haziran 2023'e kadar yapılmayan başvuruların sonuçlarına dikkat çekti. Bu süre içinde başvuruda bulunmayan müşterilerin tüm hesaplarındaki para silinecek. Detaylar burada...

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Merak edilen o soruya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yanıt verdi. İşte detaylar...

Ayçiçek yağı fiyatlarında yapılmayanı yaptı! Migros'un bu süper fırsatı kaçmaz!

Migros ayçiçek yağında büyük indirim yaparak Ramazan indirimleri kapsamında vatandaşı cezbetmeyi beceriyor. Fiyatların fahiş seviyeye çıkması vatandaşı zorlarken Migros'un bu indirimi yüzlerin gülmesine neden oldu. Peki Migros'ta ayçiçek yağı ne kadar? İşte detaylar.

Trendyol, bu zamana kadar yapılmayanı yaptı, iadeyi eziyetine son veren uygulamayı başlattı!

Bu zamana kadar memnun kalınmayan, yanlış ya da eksik gelen ürünlerin geri iadesinde yaşanan sorunlar yüzbinlerce tüketicinin şikayet konusu olmaktaydı. Trendyol işte bu soruna çözüm bulan Trendyol, iade edilecek ürünü tüketicinin kapısından alacağını duyurdu.

Ülkemizde 2019'dan beri zam gelmeyen bir ürün var! Ama 31 Aralık'tan sonra korkunç zam gelecek, alıp eve koyun

Türkiye'de 2019 yılından bu yana hiç zam yapılmayan bir ürün var. Ancak yılbaşıyla birlikte o ürüne de zam yapılması bekleniyor. İşte gündem yaratan konu hakkındaki tüm detaylar...

OnePlus Nord Watch'ın sızdırılmadık detayı kalmadı! İşte özellikleri ve tasarımı

OnePlus Nord Watch hakkında sızdırılan bilgiler dikkat çekti. Akıllı saatin neredeyse tüm detayları ortaya çıktı. Henüz resmi tanıtımı yapılmayan OnePlus Nord Watch'un özellikleri, tasarımı ve hatta fiyatı dahi şimdiden ortaya çıkmış oldu.

17 dakikada şarj olan Xiaomi Mi 11T Pro'ya 7 bin TL indirim! Hemen bakmayan bin pişman! 14 Eylül 2022 fiyat listesi...

Artık tekno marketlerde satışı yapılmayan Xiaomi Mi 11T Pro'yu bulmak oldukça zorlaştı. Sadece belirli sitelerde satılan bu cihaz Hepsiburada'da 7 bin TL indirimli! Peki, Xiaomi Mi 11T Pro fiyatları ne kadar? İşte 14 Eylül 2022 fiyat listesi… 

Kadastro Yapılmayan Yerlerdeki Düzenleme İşleri Haberi

Kadastro Yapılmayan Yerlerdeki Düzenleme İşleri

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemi!

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemleri, 18. madde uygulama yönetmeliği kapsamında Dördüncü Bölüm'de açıklanıyor.


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

İmar düzenleme İşleri

Kadastro Ayırma Çapı

 Madde 28 - Bir kısmı düzenleme sahasında kalan parseller için "Kadastro Ayırma Çapı" düzenlenir.

 Çap üzerinde, parselin tapu senet yüzölçümü ile düzenleme sahasına giren ve girmeyen kısımlarının yüzölçümü gösterilir.


 Düzenleme sınırı içinde kalan kısım için parsel numarası verilmeyip, imar plânı numarası belirtilmekle yetinilir. Düzenleme sınırı dışında kalan kısım veya kısımlara, o kadastro adasının son parsel numarasını izleyen numaralar verilir.


 Parselin sınır dışında kalan parçaları birden fazla ise, her bir parça için ayrı bir ayırma çapına gerek olmayıp, bütün parçalar aynı ayırma çapında gösterilir.

 Düzenleme kadastro ayırma çapları, parselasyon plânıyla beraber belediye encümenince onaylanır.


 Tapu Kayıtlarına Belirtme Yapılması

 Madde 29 - Düzenlemeye alınan taşınmaz malların...