28 / 04 / 2024

kadastroya İtiraz

kadastroya İtiraz

Posta yazarı Tamer Heper 'Anneme miras kalan gayrimenkuller, 2010 yılında kadastro çalışması yapılırken üç kardeş yerine, erkek kardeşimiz adına tescil ettirilmiş. Biz şimdi hakkımızı arayabilecek miyiz?' sorusunu cevapladı.

Kadastro çalışmalarına itiraz edilir mi?

Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kadastro teknisyenlerince tespit edilen kadastro çalışmalarına itiraz edilir mi?

Kadastroya itiraz!

İtirazları İnceleyecek Kadastro Komisyonunun Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre kadastro tespitine itiraz, kadastro müdürlüğüne yapılabiliyor. İşte kadastroya itirazın süresi ve şekli bu haberde...

Kadastro paftalarının yenilenmesi!

Tapulama ve Kadastro Paftalarının Yenilenmesi Hakkında Kanuna göre, kadastro paftalarının yenilenmesi hususu ile ilgili esaslar nelerdir? İşte kanunda yer alan kadastro paftalarının yenilenmesi ile ilgili hükümler...

Arabası olanlar dikkat! Bu cezaya itiraz ederek iptal ettirebilirsiniz!

Bir vatandaş, aracıyla trafikteyken telefonla görüştüğü gerekçesiyle fahri trafik müfettişinin bildirmesi sonrası kesilen idari para cezasına, herhangi bir görüntü ya da fotoğraf bulunmadığı için itiraz etti. İtiraz sonrası mahkeme heyeti de somut delile dayanmadığı gerekçesiyle cezayı iptal etti.

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Emlak vergisi itirazları için son gün!

Emlak vergisinde belirlenen değerlere itiraz etmek amacıyla dava açılabiliyor. Adli tatil sebebiyle dava açma süresi 7 Eylül'e kadar uzatılmıştı. İtiraz davasında bugün son gün... 

Bina sakinleri dikkat! Balkonunu kapatan davalık olabilir!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Apartman yöneticisiyim. İtirazımıza karşın bir daire balkonu kapattı. Neler yapılabilir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Sitelerde ortak alan işgaline dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Daire sahibi olduğumuz binada kat mülkiyeti var ama yönetim planı yok. Bazı daire sahipleri bahçede tahtadan baraka yapmış, otopark olarak kullanıyor. İtiraz ettiğimizde yönetim planı ile kendilerine tahsis edildiğini ileri sürüyorlar. Bu mümkün mü?' sorusunu cevapladı.

Manisa Turgutlu'da yapılacak biyogaz tesisine halktan tepki!

Manisa Turgutlu’da yerleşim yerleri ve tarım arazilerine inşa edilmek istenen biyogaz tesisinin kurulmasını istemeyen halk, dava açma yoluna gidiyor. İtiraz dilekçelerini yetkililere teslim eden Turgutlu halkı, tesisin içme sularını da tehlikeye soktuğunu aktardı...

Elbistan’ın imar planları için İtiraz Değerlendirme Komisyonu kuruldu!

Kahramanmaraş Elbistantan'ın askı sürecindeki imar planları ile ilgili olarak itirazların değerlendirilmesi için İtiraz Değerlendirme Komisyonu oluşturuldu.

Kadastroya itirazda sürenin kaldırılması için teklif verildi!

Kadastro Kanununun Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi Meclis'e verildi. Kanun teklifi ile kadastroya itirazı için süre sınırı kısıtlaması kaldırılıyor..

Deniz GYO'dan ortaklık aleyhine açılan dava hakkında açıklama!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, aleyhine açılan Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan (Ortak Gider Alacağına İlişkin İcra Takibine İtirazın İptali İstemli) dava ile ilgili yeni gelişme olmadığını açıkladı.

Amasra Hema Termik Santrali'ne itiraz var!

Amasra’da Hema Termik Santrali’nin yapımına olanak sağlayan imar planlanın değiştirilmesine karşı harekete geçen Bartın Plartformu #İtirazımVar sloganı ile Bartın ve Amasra’da imza stantları açtı.

Şehit Bilal Batırır'ın ailesine hibe edilen ev için para mı istendi?

Uzman Çavuş Bilal Batırır, 16 yıl önce Mardin'de girdiği çatışmada şehit düştü. Devlet, şehidin ailesine bir ev hibe etti. TOKİ, yıllar sonra 55 bin liralık hesap çıkardı. İtiraz üzerine rakamı 21 bin liraya indirdi…

Deniz GYO'dan Göksu AVM dava açıklaması!

Deniz GYO Eryaman Göksu Alışveriş Merkezi tarafından İstanbul 14. Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde açılan "İtirazın İptali" konulu davaya ilişkin mahkemenin "Yetki nedeniyle Reddine" ilişkin gerekçeli kararının şirkete ulaştığını açıkladı.

Malkara Belediyesi'nde imar görüşüldü!

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde belediyeye kamu yararına kullanılmak üzere hibe edilen bir alanın imar değişikliği ile ticari alana çevrilmesi tartışmalara neden oldu. İtiraz üzerine konu yeniden belediye meclisinde görüşüldü ancak itiraz reddedildi.

kadastroya İtiraz Haberi

kadastroya İtiraz

Posta yazarı Tamer Heper 'Anneme miras kalan gayrimenkuller, 2010 yılında kadastro çalışması yapılırken üç kardeş yerine, erkek kardeşimiz adına tescil ettirilmiş. Biz şimdi hakkımızı arayabilecek miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Anneme miras kalan gayrimenkuller, 2010 yılında kadastro çalışması yapılırken üç kardeş yerine, erkek kardeşimiz adına tescil ettirilmiş. Biz şimdi hakkımızı arayabilecek miyiz? J.S.

*****

Okuyucumun bahsettiği gayrimenkuller, kadastro görmemiş alanlarda bulunduğuna göre tapuda tescilli yerler değildi. Bu husus kadastro çalışmasının yapıldığı 2010 yılında gerçekleşmiş. Kadastro çalışması yapılan yerlerde bu çalışmayı yapan kurul, arazinin bulunduğu alanda belge toplayarak edindiği izlenime göre kaydını yapar. Fakat o sıralarda askıya çıkan belgelere itiraz mümkündür.

Sonrasında kadastro çalışmasına itiraz edecekler için artık komisyona itiraz değil, mahkemede dava açma yolu açıktır. Ama dava açma hakkı da sonsuz değildir bayağı...