18 / 05 / 2024

Kadifekale surları ne zaman onarılacak

Kadifekale surları ne zaman onarılacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla Kadifekale surları onarılarak sağlamlaştırılıyor ve temizleniyordu. Ancak çalışmalar 2 aydır durmuş durumda. Bölgede çalışmaların tekrar ne zaman başlayacağı merak konusu...

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

Topkapı Surları'na çatı monte edildi!

Fatih Belediyesi'ne ait Topkapı Sosyal Tesisleri'nin yanındaki alan için yüzlerce yıllık tarihi surların üzerine dışarıdan da görülen bir çatı monte edildi.

Bursa İznik'teki surlar gün yüzüne çıkıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik surlarındaki bitki ve ot temizliği çalışmalarını hızla sürdürüyor.

İzmir Kadifekale'de yıkılan binaların yerine yeşil alan yapılacak!

İzmir Kadifekale semtinde 440 bin metrekarelik alanda çarpık yapılaşmanın önüne geçildi, yıkılan binaların yerine yeşil bir alan yaratıldı. Bu alana 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikildi...

Kadifekale surlarının restorasyonu tamamlandı!

Kadifekale surlarını restore ederek koruma altına alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pagos Dağı’nda yaptırılan tarihi surların kentin gece siluetinde algılanabilmesi için aydınlatma projesini hayata geçiriyor.

Malatya'daki tarihi surların restorasyon çalışmaları ne durumda?

Battalgazi ilçesindeki tarihi surlar yeniden yükseliyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eski Malatya’da bulunan tarihi surların restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Diyarbakır Surları yeniden ışıklandırılacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan surları görünür kılmak amacıyla ışıklandırma çalışmalarına başladı.

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO Listesi'nde!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedildiğini bildirdi.

Kadifekale yeni çekim merkezi olacak!

Büyük İskender’in yaptırdığı Kadifekale surlarının ayakta kalan kısımlarını restore ederek burçlarını onaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kale içindeki mescid ve sarnıç için yeni bir restorasyon ihalesi açtı...

Saathane'deki Samsun Kalesi surları için vali devreye girdi!

Saathane Meydanı'nda ortaya çıkan 1192 yılında Danişmentliler tarafından yapıldığı belirtilen Samsun Kalesi'ne ait surlar, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i harekete geçirdi. Vali İbrahim Şahin, Müze Müdürlüğünden brifing raporu istedi.

Kadifekale'de kentsel dönüşüm ne durumda?

Büyükşehir Belediyesi'nin, evlerini ucuz fiyata ellerinden almak istediğini iddia eden Kadifekaleliler, direnişi sürdürüyor. Evlerini kamulaştırmak isteyen Büyükşehir'e tepki gösteren vatandaşlar, "Ne olursa olsun imza atmayacağız" dedi

Kadifekale surları onarıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, M.Ö. 334 yılında Pagos Dağı'nda Makedonya kralı Büyük İskender'in isteği üzerine yaptırılan tarihi Kadifekale sur duvarlarının restore etti. Uygulamaya konulan proje ile Kadifekale surları onarılarak sağlamlaştırıldı

Kadifekale surları ne zaman onarılacak Haberi

Kadifekale surları ne zaman onarılacak



 Kadifekale'de surların onarım çalışmaları yarıda kaldı. Semtte turist bekleyen esnaf ve vatandaşlar çalışmaların yeniden devam ettirilmesini istedi.


 Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla Kadifekale surları onarılarak sağlamlaştırılıyor ve temizleniyordu. Ancak çalışmalar 2 aydır durmuş durumda. Bölgede çalışmaların tekrar ne zaman başlayacağı merak konusu... Kale üzerinde turistlere hediyelik eşya satarak geçimini sağlayan bölge esnafı çalışmaların bir anda kesildiğini belirtirken, onarımın yeniden başlamasını istiyor. Konuya ilişkin görüş bildiren esnaf şu şekilde konuştu:


“Burası her gün onlarca turistin geldiği tarihi bir yer. Surlar belediye tarafından onarılırken çalışmaların yarıda kalmasına anlam veremedik. Çalışanlar burada 4 ay daha çalışma olacağını söylüyorlardı. Şimdi ise hiçbir şey yapılmıyor. Bizler Kadifekale'de yaşayan ve geçimini sağlayan vatandaşlar olarak kalemizin bir an önce onarılmasını ve yeni görünümüne kavuşmasını istiyoruz.”


 “Kale temizlenmiyor”


 Ayrıca kale etrafının...