02 / 05 / 2024

kadıköy imar çalışmaları

kadıköy imar çalışmaları

Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapıyor: “Depreme dayanıklı binalar yapıyoruz ancak, mevzuat kente faydalı mimarlığın önüne geçiyor. Bir mimar olarak mutlu değilim.”

1939 yılında Kadıköy'de yol çalışmalarına 137 bin lira harcanmış!

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar, Kadıköy'de imar çalışmalarını denetlemiş. İskele Parkı'nın genişletilmesi ve ağaçlandırılması emrini vermiş. Aynı yıl Kadıköy ve çevresinde yapılan yol çalışmalarına 137 bin lira harcanmış.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Kadıköy Moda İskelesi kültür mekanına dönüşüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Moda'da bulunan iskeleyi kültür mekanı haline getirmek için çalışmalara başladı. İskelede yakın zaman içerisinde çalışmalar başlayacak. 

İstanbullulara müjde! Kadıköy-Sabiha Gökçen arası kesintisiz bağlantı sağlanacak!

İnşaat çalışmalarının yüzde 91'i tamamlanan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kadıköy ve Sabiha Gökçen arasının kesintisiz sağlanacağını dile getirdi. 

Kadıköy Göztepe’deki gökdelenlerin yan parseli özelleştirildi!

Kadıköy Göztepe’de tartışmalı şekilde inşa edilen gökdelenlerin yanındaki parsel için yıllardır devam eden davalar sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planı hazırladı. 8 bin 661 metrekarelik parsel 'özel' sosyal kültürel tesis alanına alındı.

İdris Akbıyık: Kentin konut sorununa yönelik çalışmalarımız sürüyor!

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık yaptığı açıklamada kentin konut sorununa yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kadıköy Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu restore edildi!

Şehit piyade binbaşının adını taşıyan Kadıköy Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu’nun restorasyon çalışmaları tamamlandı. Restore çalışmaları dahilinde okulun bahçesine 100 metrekarelik arsa dahil edildi.

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

Kadıköy'deki 193 milyon TL'lik ‘AVM gar’ projesine yürütmeyi durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Söğütlüçeşme'yi alışveriş merkezi gibi bir gara dönüştürecek imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Kadıköy İskelesi’nde başlayan restorasyon için izin alınmamış!

1926 yılında Kadıköy Meydanı’nda inşa edilen ve yıllar içinde yapılan yanlış müdahalelerle orijinal neo-klasik görüntüsünden uzaklaşan Kadıköy İskelesi’nde son başlayan restorasyon için Koruma Kurulu’ndan izin alınmamış...

Kadıköy Gazhane Binaları'nın restorasyon süreci uzadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasanpaşa Kapalı Pazar Alanı, restorasyonu devam eden Kadıköy Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmalarını denetledi.

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Kadıköy 1/5000 ve 1/1000 nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Kadıköy İlçesi, 3180 ada, 45 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

kadıköy imar çalışmaları Haberi

kadıköy imar çalışmaları

Kentsel dönüşüm başlarken iki temel yasa çıkarıldı. “Kentsel Yenileme” ve “Deprem Odaklı Dönüşüm”… Şimdi bu iki alanda yapılan çalışmaların büyük bir bölümü mahkemelik.


Sizce bu dönüşüm projeleri amacına uygun yapılıyor mu?

Mağdurlardan ve STK’lardan şehirlerin ranta açıldığına yönelik eleştiriler var. Özellikle deprem odaklı dönüşüm konusunda ortaya konan fikir doğruydu. Biz de bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Ancak yenileme konusunda tabii eleştiriler var. Örneğin Sulukule’de yapılan dönüşüm… Orada gerçekten bir kültür yok edildi. Burada bir rant yaklaşımı söz konusu. Deprem odaklı dönüşüm ise kaçınılmaz bir şey. Aslına bakarsanız, bu proje hem yatırımcılar için hem de mülk sahipleri için büyük nimetler sunuyor. Fakat bu alanda da başka sorunlar var.


Nedir?

Belediyeler ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, deprem odaklı dönüşümde yüzde 20-25’lik bir emsal artışı getirdi. Ben...