30 / 04 / 2024

kadıköy kentsel yenileme

kadıköy kentsel yenileme

Taka Gazetesi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile röportaj yaptı. Nuhoğlu kentsel dönüşümle ilgili sorular bir soruya, "Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok. Kentsel yenileme var." dedi.

Kadıköy'deki binaların yüzde 75'i mutlaka yenilenmeli!

Türkiye inşaat sektöründeki son gelişmelerin değerlendirildiği 3. İnşaat ve Konut Konferansı, 13 Ocak 2015 Salı günü, Marriott Hotel Asia’da düzenlendi. Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan Kadıköy kentsel dönüşümünden bahsetti.

Aykurt Nuhoğlu: Kentsel dönüşümde sürece bizi de dahil edin!

İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Fikirtepe’de belediye ve de bakanlık arasında iletişimsizlik olduğunu belirterek vatandaşların sıkıntı yaşamaması için sürece müdahil olmak istediklerini kaydetti.

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Mesut Kösedağı, Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Kaya tarafından kuruldu.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Kadıköy kentsel dönüşüm bekliyor! 

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, Kadıköy - Bağdat Caddesi çevresindeki kentsel dönüşümü değerlendirdi.

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi Kadıköy!

1999 depremi sonrası kentsel dönüşüm konusunda önemli adımların atıldığı Kadıköy'ün, İstanbul depremine en hazır semtlerden biri olduğu belirlendi. Lüks Konut ve Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras, konuya ilişkin bir analiz yaptı.

Esat Temimhan: Kadıköy'ün kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz!

CHP Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Esat Temimhan yaptığı açıklamada ilçenin en büyük sorununun kentsel dönüşüm, trafik ve imar rantı olduğunu belirtti.

Kadıköy’ün sokaklarında yıkımlar devam ediyor!

Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Demircan, yerel yönetimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Demircan, bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi.

Kadıköy Göztepe'de kentsel dönüşüm tartışması!

Kadıköy'ün Göztepe Mahallesi'nde dönüşüm tartışması büyüyor. Yapıkredi İkramiye Evleri'nin sakinleri ve belediye arasında anlaşma sağlanamıyor...

Kadıköy'de en büyük problem kentsel dönüşüm!

AK Parti Kadıköy İlçe Kongresi, Kadıköy İmam Hatip Lisesi İBB 15 Temmuz Şehitler Konferans ve Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Kadıköy'de üniversitelere yakın 8 konut projesi!

İstanbul Anadolu Yakası'nda kentsel dönüşüm kapsamında projelerin yoğunlaştığı Kadıköy Fikirtepe son zamanların en çok tercih edilen bölgelerinden oldu. Peki bölgede hangi konut projeleri var? Hangi üniversiteler yer alıyor? İşte cevabı...

kadıköy kentsel yenileme Haberi

kadıköy kentsel yenileme

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Taka Gazetesini Ağırladı


AYKURT NUHOĞLU; 1959 yılında Of’ta dünyaya geldi. Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi'nde sürdürdükten sonra, 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Gençlik yıllarından bu yana sosyal demokrasinin ilkelerini benimsemiş olan Nuhoğlu, siyasette süreklilik ve değişimin büyük önem taşıdığını söylüyor… Nuhoğlu Taka Gazetesi’nin sorularını cevapladı.


İşte o röportaj:

TAKA: Önce sizi tanıyabilir miyiz? Ne zaman siyasete başladınız?

AYKURT NUHOĞLU; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşat Mühendisliği bölümü mezunuyum. 1991-1992 yılında SHP Kadıköy İlçe başkanlığı yaptım. CHP İl Yöneticiliği yaptım.  İnsanların siyaseti bir meslek haline dönüştürmemesi lazım.  Siyaset bir meslek değil bir kamu görevidir.


TAKA: Burada çok fazla Karadeniz nüfusu var mı? Bu bölgeden mi destek alıyorsunuz? Yoksa genel anlamda mı destek alıyorsunuz?

AYKURT NUHOĞLU; Kadıköy İstanbul’da ki en...