15 / 05 / 2024

Kadıköye Ulu Cami

Kadıköye Ulu Cami

İSTANBUL 'un siluetinin en önemli noktalarından biri olan Kadıköy sahiline ' Ulu Cami ' adında yeni bir cami inşaatı için düğmeye basıldı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Yalova Kadıköy'de 15.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Yalova Kadıköy Belediyesi, Yalova ilinde yer alan gayrimenkulü 15 milyon 250 bin TL'ye satıyor...

Kadıköy Erenköy'de 13 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

T.C. İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi, İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Erenköy Mahallesi, 368 ada 152 parselde yer alan dükkanı 13 milyon TL'ye satıyor...

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Kadıköy'de 8.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul Anadolu 18. İcra Dairesi, Kadıköy'de bulunan bina ve arsasını 8 milyon 500 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 22 Eylül 2020 günü gerçekleşecek.

Yalova Kadıköy'de satılık 3 arsa! 14,1 milyon TL'ye!

Yalova Kadıköy Belediyesi tarafından Kadıköy'de yer alan 3 arsa 14 milyon 183 bin TL'ye satılıyor. Söz konusu taşınmazların ihalesi 6 Haziran 2018'de yapılacak.

Kadıköy Suadiye'de satılık arsa 7,9 milyon TL'ye!

İstanbul Kadıköy Suadiye Mahallesi'nde yer alan arsa, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 7 milyon 912 bin 500 TL'ye satışa sunuluyor. Arsanın ihalesi 30 Ocak 2018 tarihinde yapılacak. 

Kadıköy Ulu Cami işte böyle olacak!

İstanbul Anadolu Yakası'nda hayata geçirilecek olan, 20 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği ‘Ulu Cami’projesi geçtiğimiz günlerde onaylandı. 

Kadıköy Ulu Cami Projesi onaylandı!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü talebi doğrultusunda hayata geçirilecek Kadıköy Ulu Cami Projesi onaylandı.

İstanbul Kadıköy'de 5.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından İstanbul ili Kadıköy ilçesi Merdivenköy Mahallesi'nde yer alan bahçeli ev 5 milyon 500 bin TL'ye ihale ediliyor.

Aykurt Nuhoğlu: Kadıköy'de cami ve parklara haciz talebi yok!

TAŞYAPI İnşaat, Kadıköy Belediyesi’ne dava açmış ve kazandığı 101 milyon liralık tazminat ödenmeyince, icra işlemi başlatmıştı.

Kadıköye Ulu Cami Haberi

Kadıköye Ulu Cami

Diyanet İşleri Başkanlığı, Haydarpaşa Garı'nın da yer aldığı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda, İSKİ arıtma tesisi olarak görülen ve fiilen otopark olarak kullanılan alana cami yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Mekansal Planlama Müdürlüğünden talepte bulundu. Dolgu alanı olan tescil dışı araziye yapılacak caminin adı Ulu Cami olarak belirtildi. Bakanlık da görüş almak üzere projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) ve Kadıköy Belediyesine gönderdi. 




Geçtiğimiz günlerde, İstanbul Büyükşchir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığının hazırladığı meydan düzenleme projesi Kadıköy sahiline yapılacak dolgu alanları ile gündeme gelmiş, cami projesine yer verilmemişti. Projede cami için belirlenen dolgu alanı yeşil alan olarak gözüküyordu. Dolgu alanı yapılırken denizin temizlenmesi kapsamında arıtma tesisi için kurulduğu, geri kalan alanın ise yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak...