05 / 05 / 2024

kadın inşaatçılar

kadın inşaatçılar

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Başkanı Av. Pınar Ersin Kollu, kadınlarında sektörde söz sahibi olmak istediğini açıkladı. Kollu, yaklaşık 70 bin kadının inşaat alanında çalıştığını ifade etti.

Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu!

İzmir'deki tartışmalı projeler arasında yer alan ve Çankaya'daki Orkide Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu. Söz konusu kararı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi duyurdu...

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Osmaniye'deki kalıcı konutların inşaatına bu ay başlanıyor! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye'deki kalıcı konutların inşaatına bu ay başlanıyor. İşte ayrıntılar...

İnşaatçılar ve çimentocular karşı karşıya!

Son zamanların gündem konuları arasında bulunan çimento fiyatları inşaatçılar ve çimentocuları karşı karşıya getirdi.

Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor!

Kovid-19 salgını inşaat ana malzemelerini de etkiledi. Demir-çelik başta olmak üzere yapı malzemeleri fiyatları son bir senede yüzde 100'den fazla arttı. Bu artışlar sektörde büyük problemlere neden oldu. Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor.

İzmir'deki deprem konutlarının inşaatında son durum ne?

İzmir'de 30 Ekim tarihinde Seferihisar açıklarında büyük yıkıma neden olan 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan deprem konutlarının inşaatı hız kesmiyor...

Kadıköy-Sultanbeyli metro hattının inşaatı başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan 18.4 kilometre uzunluğundaki Kadıköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nın inşaatı için geri sayım başladı.

Trabzon'da yaylalardaki 9 kaçak yapının inşaat temeli kapatıldı!

Trabzon Köprübaşı'ndaki yaylalarda bulunan 9 kaçak yapının inşaat temeli doldurularak kapatıldı. İş makineleri yayla ve meralardaki kaçak yapıların yıkımı için bölgede çalışmalar yaptı...

Çanakkale Cennet Otoparkı’nın inşaatı durdu!

Çanakkale’de otopark sorunu her geçen gün artıyor. Otopark sorununu çözecek proje olarak lanse edilen Cennet Otoparkı’nın inşaatının durması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bartın Üniversitesi rektörlük binasının inşaatı hızlandı!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü'nün inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İnşaatın devam ettiğini söyleyen Tunç, projenin 15 milyon 720 bin liraya ihale edildiğini hatırlattı.

İnşaatçıların üzerinden prim yapılmamalı!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, dolardaki artışın demir fiyatlarına etkisini değerlendirdi. Durbakayım, ‘Döviz gerekçe gösterilip inşaatçılar üzerinden prim yapılmasını istemiyoruz’ diye konuştu.

Yeni Ordu Stadı'na kadın eli değdi!

Yapım çalışmaları devam eden Yeni Ordu Stadı'nın inşaatında yaşları 20 ile 27 arasında değişen 5 kadın inşaat mühendisi, mimar ve iş güvenliği uzmanı çalışıyor.

Bodrum'un koylarını inşaatçılar keşfetti!

Türkiye’nin turizm yüzü olan Bodrum, inşaat şirketlerinin de iştahını kabartırken Yalıkavak’tan Tilkicik’e kadar birçok koyda 30 proje bulunuyor.

kadın inşaatçılar Haberi

kadın inşaatçılar

Erkek çalışanların hakim olduğu inşaat ve gayrimenkul sektöründe kadınlarda söz sahibi olmak istiyor. Türkiye’de kadınların istihdama katılım oranı yüzde 30’lar civarındayken, yaklaşık 70 bin kadın inşaat alanında çalışıyor. 


Gayrimenkul sektöründe azımsanmayacak sayıda kadın çalışan ve yönetici bulunmasına karşın kadın temsilinin yeterli olmadığı düşüncesiyle “Gayrimenkulde kadınlar biz buradayız” diyerek ‘Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu’nda buluşuldu.


Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Başkanı Av. Pınar Ersin Kollu, sektörde birçok kademede çalışan kadınların bulunduğunu söyleyerek “Ama görünürlüğe, yöneticiliğe gelince biz yokuz. Biz kadınlar olarak karar alınan masalarda oturmak, liderlik üstlenmek ve liderliğe tüm boyutlarıyla hazırlanmak, görünür olmak, temsilde etkin olmak, adalet ve tarafsızlık ilkesiyle yönetilmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.