30 / 04 / 2024

Kahramanmaraş altın şehir nerede kurulacak

Kahramanmaraş altın şehir nerede kurulacak

Kahramanmaraşlı kuyumcular ihracat atağı başlatmak için Altın Şehir adıyla ihtisas sanayi sitesi kuracak. Kent merkezine yakın bir arazide temeli atılacak sitede 100, 200 ve 400 metrekare ölçülerinde 3 tarz işyeri planlanıyor

ÇİMKO'nun üç üretim tesisi çevre ödülü aldı

SANKO Holding firmalarından ÇİMKO Çimento ve Beton’un Kahramanmaraş, Altınşehir ve Osmaniye tesisleri Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 6’ncı ‘Çevre Ödülleri'nde ödül kazandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı.

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırıyor. Son olarak Erzurum ve Gümüşhane'de maden ocağı açmak için ÇED başvurusu yapan şirket, Nevşehir için harekete geçti.

Hatay Altınözü'ndeki kalıcı deprem konutlarında 4 blokun kaba inşaatı tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Altınözü ilçesinde inşa edilen kalıcı konutlardan 4 blokun kaba inşaatında sona gelindi.

Kuyumculuğun başkentinden güzel haber! Kahramanmaraş'taki kuyumcukent 6 ay sonra üretime başlıyor

Deprem sonrasında büyük hasar alan Kahramanmaraş'taki Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi, yapılacak güçlendirme çalışmalarından sonra 6 ay sonra tekrar üretime başlayacak.

Kahramanmaraş depremi altını vurdu! Altın üretimi durdu! Kahramanmaraş altın fiyatları ne kadar oldu?

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 700 kuyumcu atölyesi, üretimini durdurdu. Peki Kahramanmaraş'ta altın fiyatları ne kadar oldu? Kahramanmaraş altın fiyatları kaç TL? 16 Mart 2023 Kahramanmaraş altın fiyatları.

Enkaz korkusu harekete geçirdi! Bankalardaki altın miktarı arttıkça artıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bankalardaki altın birikimi arttı. İşte detaylar!

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

Türkiye’de 11 ilde büyük can kayıpları ve hasara neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra enkazdan çıkarılan altın ve döviz görüntüleri, yastık altındaki altın ve döviz tasarruflarının bankalara kaymasına neden oldu.

Deprem vurdu, altının kalbi Kahramanmaraş Altınşehir durdu, talep yüzde 30 arttı!

Altın işleme alanında ülkemizin en önemli merkezlerinden olan Kahramanmaraş’ta deprem nedeniyle sektörün durmasının talepte yüzde 30 artışa yol açtığı bildirildi.

Deprem altın piyasasını da vurdu! Altın ithalatı geçici olarak durdu

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardından ekonomik olarak da zarar gören Ülke ekonomisinin zararını hafifletmek için  mal mukabili (vadeli) altın ithalatının geçici bir süreliğine durdurulması kararı alındı.

Altın piyasası karman çorman! Rakamı duyan kuyumcuları doldurdu!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından deprem yükselişleri başladı. Bundan dolayı da altın fiyatların vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte detaylar!

Altın alacaklara İslam Memiş’ten uyarı! Altın bu tarihi sakın kaçırmayın!

Kahramanmaraş'ta yaşanan korkunç depreminden sonra piyasaları değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, birtakım önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Kahramanmaraş`ta altın rekoru! 20 ton altın takı üretildi!

Kahramanmaraş'ta 2021 yılında 9 ton üretimle sınırlanan altın takı üretimi, geride bırakılan 2022 yılında yüzde 125 artışla 20 ton üretime ulaşarak tarihi bir rekora imza attı.

Kahramanmaraş altın şehir nerede kurulacak Haberi

Kahramanmaraş altın şehir nerede kurulacak


Kahramanmaraşlı kuyumcular ihracat atağı başlatmak için Altın Şehir adıyla ihtisas sanayi sitesi kuracak. Kent merkezine yakın bir arazide temeli atılacak sitede 100, 200 ve 400 metrekare ölçülerinde 3 tarz işyeri planlanıyor


Proje çalışmaları biten Altın Şehir’in temelini yakında atacaklarını kaydeden Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, “Kuyumcular için ihtisas sanayi sitesi olan Altın Şehir otopark dahil 6 katlı toplam105 bin metrekare kapalı alanda kurulacak. 300’ü kuyumcu olmak üzere 350 işyeri ile hizmete başlayacak” dedi. 


Sitedeki işyerlerinin imalatçı ve tamircilerden oluşacağını belirten Öz, “İmalatçı 300 ortağımız var. Burada ticari, perakende işini düşünmüyoruz. Toptan iç piyasaya ve ihracata dayalı bir üretim alanı oluşturacağız. Site için şehre, sanayimize yakın bir yerden bir arsa bulduk. Mimarı projesi, fizibilite raporları bitti. Kısa sürede temel atılacak...