02 / 05 / 2024

Kahramanmaraş arazi tahsisi

Kahramanmaraş arazi tahsisi

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde 30 sene önce yöre halkı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle devlet tarafından "orman arazisi" olarak tescillenen arazi, dikilen ceviz bahçeleriyle vatandaşın kullanımına açıldı.

Milli Emlak'tan tam 3 ilde KDV'den muaf arazi! 43 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Manisa ve Kahramanmaraş'ta 3 arazi satacak. Toplamda 3 şehirde satışa çıkarılan araziler KDV'den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.

Kahramanmaraş'taki konteyner dükkanların anahtarları teslim edildi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde hayata geçirilen Sarayaltı ve Demirciler çarşılarındaki iş yerlerinin tahsisi için gerçekleştirilen törene katıldı.

Türkiye Otobüsçüler Konseyi'nden arazi tahsisi açıklaması!

Türkiye Otobüsçüler Konseyi, sektörün İstanbul Anadolu Yakası'ndaki otogar ihtiyacını karşılayacak çözüme yaklaşıldığını dile getirdi. 

Van Erciş'te OSB yer tahsisi için kuralar çekildi! 

Van'ın Erciş ilçesinde 517 dönüm arazi üzerine kurulan OSB'de yer tahsisi için kura çekilişi yapıldı. 

Kahramanmaraş Onikişubat'ta arazi kavgası: 1 ölü!

Kahramanmaraş Onikişubat'ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş'ta arazi anlaşmazlığı kavgası: 8 yaralı!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada 8 kişi yaralandı.

DSİ 6 ilde arazi toplulaştırması yapacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Sivas, Yozgat, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş ve Niğde'de arazi toplulaştırması yapacağını açıkladı. 

Kahramanmaraş Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar!

Kahramanmaraş İli, Afşin İlçesinde Bulunan ve Ekli Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar, 3459 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Kahramanmaraş'ta sanayiciler yatırım için arazi arayışında!

Tekstil İhtisas OSB Başkanı Mahmut Arıkan, Kahramanmaraş'ta yatırım yapmak isteyen sanayicilerinin arazi bulamadığını dile getirdi. 

Kahramanmaraş'ta arazi anlaşmazlığı: 1 ölü!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle akrabalar arasında çıkan kavgada 1 kişi yaşamını yitirdi...

DSİ, 4 şehirde yaklaşık 30 bin hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı!

DSİ bu yıl içerisinde Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te bu yıl 29 bin 690 hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı.

Maxicells İlaç'a İstanbul Silivri'de arazi tahsisi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Maxicells İlaç şirketi için Silivri'de yer tahsisi gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş arazi tahsisi Haberi

Kahramanmaraş arazi tahsisi

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, yöre halkı arasındaki anlaşmazlık sebebiyle devlet tarafından 30 sene önce "orman arazisi" olarak tescillenen alan, dikilen ceviz ağaçları ile yeniden yöre insanına tahsis edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilçeye bağlı Hacıveliuşağı Mahallesi Kızılcaoba mevkisinde 75 dönüm alan, 1988 yılında vatandaşlar arasında çıkan anlaşmazlık sebebiyle devlet tarafından "orman arazisi" olarak tescillendi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce, "Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Eylem Planı" kapsamında söz konusu araziye 5 sene önce ceviz fidanları dikildi.

Fidanların meyve verir hale gelmesi üzerine bölge müdürlüğü, bir zamanlar anlaşmazlığa sebep olan arazideki ağaçları kurayla yöre sakinlerinin kullanımına sundu. 

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, kura töreninde yaptığı konuşmada, ceviz bahçesi kurulan sahanın daha önce köylüler arasında sorunlara sebep olduğunu bildirdi.

Arazinin o dönemde kadastro komisyonunda "orman arazisi" olarak tescil edildiğini belirten...