02 / 05 / 2024

Kahramanmaraş devletin el koyduğu arazi

Kahramanmaraş devletin el koyduğu arazi

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde 30 sene önce yöre halkı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle devlet tarafından "orman arazisi" olarak tescillenen arazi, dikilen ceviz bahçeleriyle vatandaşın kullanımına açıldı.

İkinci el fiyatlarda yüzde 20’lik düşüş yaşandı!

Devletin aldığı tedbirler otomobil fiyatlarındaki artış yavaş yavaş düşmeye başladı. İkinci el otomobillerde görülen yüzde 20'lik fiyat düşüşü talebi artırdı. Ancak lüks araçların kredilere ulaşamama durumu vatandaşların orta sınıf araçlara olan ilgisini daha da artırdı.

El Salvador Bitcoin ile ilgili soruşturma başlatacak!

El Salvador'da Sayıştay, devletin Bitcoin satın alımları ve kripto para bankamatik kulübeleri yapımına ilişkin şikayetler üzerine soruşturma başlatma kararı aldı.

Devletin el koyduğu arazi yöre halkına tahsis edildi!

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde 30 sene önce yöre halkı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle devlet tarafından "orman arazisi" olarak tescillenen arazi, dikilen ceviz bahçeleriyle vatandaşın kullanımına açıldı.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda son durum!

Kahramanmaraş'ın el sanatları merkezi haline gelmesi beklenen tarihi Demirciler Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Onikişubat'ta 604 toplu konut teslim edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ta, merkez Onikişubat Belediyesince sosyal projeler kapsamında, 18 ayda yaptırılan 604 toplu konutun anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyanın dört bir tarafında mazlumlara el uzattığını belirtti.

Eski Fenerbahçe Rum patriğinin arazisi iade edildi!

1964 kararnamesiyle devletin el koyduğu, daha sonra üzerine Fenerbahçe Camii yapılan eski Fener Rum patriklerinden Vapurci’nin arazisi Yargıtay kararıyla mirasçıları adına tescil edilecek...

Kemer Country’ye el koyma kararının ayrıntıları netleşiyor!

İş, spor ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinin villalarının bulunduğu İstanbul Kemer Country’ye devletin el koya-cağını Zaman dün sürmanşetten duyurdu. Demirören Grubu konuya çözüm bulabilmek için görüşmeleri sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ta icradan 812 bin TL'ye satılık arsa!

Türkoğlu İcra Müdürlüğü, Kahramanmaraş İli, Türkoğlu İlçesi, Kılılı Köyü, 204 ada, 9 parselde yer alan 5 bin 900 metrekare arsa vasıflı taşınmazı satışa sunuyor

İkinci el konut fiyatları Adana'da arttı, Bursa'da düştü!

Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin şžubat 2011 Raporu 'na göre şžubat ayında 2. el konut satış fiyatlarının en çok arttığı il Adana, en çok değer kaybettiği il Bursa oldu

Kahramanmaraş'ta icradan 4.6 milyon TL'ye fabrika!

Kahramanmaraş 3. İcra ve İflas Müdürlüğü; Kahramanmaraş'ta yer alan 20.110 metrekarelik fabrikayı satıyor.   4 milyon 657 bin 158 TL'lik fabrikanın ihalesi 15 Nisan 2011 Cuma günü yapılacak...

TOKİ Kahramanmaraş Merkez Fatih Mahallesi'nde 107 bin TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Kahramanmaraş Merkeze Fatih Mahallesi Toplu Konut Uygulaması kapsamında ilave 3 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunulacak

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı, istifa etti!

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Arıkan, bundan sonra siyasette  Kahramanmaraş 'a hizmet etmeyi düşündüğünü söyleyerek görevinden istifa etti. Arıkan, 'Kurumumuzu saygın bir yere getirdiğimize inanıyorum' dedi...    

Reysaş GYO, Güreli Bağımsız Denetim Hizmetleri ile el sıkışıyor

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.şž ile el sıkışmaya karar verdi

Kahramanmaraş devletin el koyduğu arazi Haberi

Kahramanmaraş devletin el koyduğu arazi

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, yöre halkı arasındaki anlaşmazlık sebebiyle devlet tarafından 30 sene önce "orman arazisi" olarak tescillenen alan, dikilen ceviz ağaçları ile yeniden yöre insanına tahsis edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilçeye bağlı Hacıveliuşağı Mahallesi Kızılcaoba mevkisinde 75 dönüm alan, 1988 yılında vatandaşlar arasında çıkan anlaşmazlık sebebiyle devlet tarafından "orman arazisi" olarak tescillendi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce, "Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Eylem Planı" kapsamında söz konusu araziye 5 sene önce ceviz fidanları dikildi.

Fidanların meyve verir hale gelmesi üzerine bölge müdürlüğü, bir zamanlar anlaşmazlığa sebep olan arazideki ağaçları kurayla yöre sakinlerinin kullanımına sundu. 

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, kura töreninde yaptığı konuşmada, ceviz bahçesi kurulan sahanın daha önce köylüler arasında sorunlara sebep olduğunu bildirdi.

Arazinin o dönemde kadastro komisyonunda "orman arazisi" olarak tescil edildiğini belirten...