18 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Ekinözü binalar neden yıkılıyor

Kahramanmaraş Ekinözü binalar neden yıkılıyor

Ekinözü ilçesinde belediye ekipleri, çeşitli mahallelerden gelen şikâyetler üzerine tehlike arz eden ve çevre kirliliğine neden olan boş ve terk edilmiş, bakımsız, tehlike arz den virane binaları yıkıyor.

Rezerv alan uygulaması Meclis'te! Hasarsız binalar riskli yapılara mı dönüştürülüyor? 

CHP'li Nermin Yıldırım Kara, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sundu. İşte o önergenin gerekçesi ve sorular...

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! En yeni binalar hangi illerde?

Türkiye, sık sık deprem ülkesi olmasıyla gündeme gelirken; Maraş depreminin ardından 'Depremlere ne kadar hazırlıklıyız? Binalarımız ne kadar güvenli?' soruları olumlu yanıt bulamadı. Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! 

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

İstanbul Yenileniyor kampanyasına 2 ayda 270 bin kişi başvurdu!

İBB'nin İstanbul'da depreme dayanıksız binaların dönüşmesi amacıyla hayata geçirdiği İstanbul Yenileniyor kampanyasına 2 ayda 270 bin kişi başvuruda bulundu. 

İstanbul Yenileniyor kampanyasına 150 bin kişi başvurdu!

İBB'nin İstanbul'da depreme dayanıksız binaların dönüşümü için başlattığı İstanbul Yenileniyor kampanyasına kent genelinde 150 bin kişi başvurdu. 

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Bornova'da depreme dayanıksız binalar yıkılıyor! 

Bornova Belediyesi ilçe genelinde depreme dayanıklı olmayan binaların yıkım işlemlerine aralıksız devam ediyor. 

İzmit'te depreme dayanıksız binalar yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde depreme dayanıksız binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak İzmit'e bağlı Zabıtan Mahallesi’nde yer alan depreme dayanıksız binaların yıkımını gerçekleştirdi. 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla hızla sürdürülen ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, meyvelerini veriyor. Erguvan Evleri'nin teslimleri yapıldı.

Beyoğlu'ndaki depreme dayanıksız binalar yenileniyor!

İstanbul'un gözde ilçelerinden olan Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yer almayan bölgelerdeki yüzlerce riskli binanın yenilenmesi için hazırlanmış olan Plan Notu Teklifi, Beyoğlu Belediyesi Meclisi’nden sonra İBB Meclisi'nde de görüşüldü.

İstanbul Çatalca'daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

İstanbul Çatalca'daki Hallaçlı, Aydınlar ve Karamandere mahallelerinde yer alan ruhsatsız binalar yıkılıyor...

Osmaniye'de depreme dayanıksız binalar yıkılacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, afet ve pandemi konularının değerlendirildiği toplantıda depremde yıkılma riski bulunan binaların yıkılması için çalışmaların başlatıldığını dile getirdi.

Kahramanmaraş Ekinözü binalar neden yıkılıyor Haberi

Kahramanmaraş Ekinözü binalar neden yıkılıyor

Ekinözü ilçesinde belediye ekipleri, çeşitli mahallelerden gelen şikâyetler üzerine tehlike arz eden ve çevre kirliliğine neden olan boş ve terk edilmiş, bakımsız, tehlike arz den virane binaları yıkıyor. Yaz döneminin gelmesi ile birlikte ilk çalışma Öztürk ve Maarif Mahallesinde başladı.  Öztürk mahallesin de bulunan bu müstakil Ev terk edilmiş olması nedeniyle hem görüntü hem de çevre kirliliği bakımından kötü bir görüntü sergilediğinden belediye ekipleri tarafından yıkıldı. 


VİRANE KERPİÇ EVLER TEHLİKE SAÇIYOR 


Havaların ısınması ile birlikte yıllardır mahalle aralarında yükselen binaların içinde kalan virane kerpiç evler belediye ekipleri tarafından yıkılıyor. Mahallede her anlamda tehlike saçan bu yerlerde aynı zamanda madde bağımlısı olanlarda kalabiliyor. Buda mahalle halkı için ayrı bir tehlikeli durumu ortaya koyuyor. İşte bu çerçevede Öztürk mahallesinde bulunan virane kerpiç bir...