25 / 07 / 2024

Kahramanmaraş Osmaniye Polimetal Maden Aramaları Projesi

Kahramanmaraş Osmaniye Polimetal Maden Aramaları Projesi

MTA Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Afşin ve Elbistan bölgesinde 5 yıldır sürdürülen rezerv arama çalışmaları sonucu yaklaşık 1 milyar ton porfiri bakır yatağı bulunduğu bildirildi..

Osmaniye'deki depremzedeler iki ay sonra konutlarına yerleşecek!

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenenler için yapımına başlanan 65 bloktan 12'sinde inşaat çalışmaları tamamlandığı kaydedildi. Buna göre, hazır hale getirilen konutlara 2 ay içerisinde depremzedelerin yerleştirilmesi planlanmaktadır.

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'deki deprem konutların kura çekilişi için geri sayım başladı. Peki Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Meteoroloji hafta sonu için uyardı! Yurt geneline kuvvetli yağış ve kar yağışı geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama kapsamında, yağışların akşam saatlerinden sonra belirtilen bölgelerde Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevreleri ile Gaziantep'in doğusunda etkili olacağı tahmin edilmektedir. İşte haberin detayları...

Osmaniye'de afetzede esnaflar için yapılan iş yerlerinin teslimleri başladı!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde işletmeleri yıkılan ya da hasar gören esnaf için planlanan 95 prefabrik iş yerinden tamamlanmış olan 65 tanesinin teslimlerine başlandı.

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

Osmaniye'de 4 bin, Adana'da 1682 deprem konutunun inşaat tam gaz!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen Osmaniye'de afetzedeler için 4 bin, Adana'da da 1682 konutta çalışmalar devam ediyor.

Osmaniye'deki kalıcı konutlar Eylül'de teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları yıkılan veya zarar gören depremzedeler için Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde yapımı süren 152 konut, Eylül ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

Osmaniye'de 7 bin 100 kalıcı konutun projesi hazır!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye'de, evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar için 7 bin 100 konutun projesinin hazır olduğu açıklandı.

Osmaniye'deki kalıcı konutların inşaatına bu ay başlanıyor! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye'deki kalıcı konutların inşaatına bu ay başlanıyor. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş depremi: Can kaybı 31 bini aştı!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Arama kurtarma çalışmalarının 8. gününde can kaybı 31 bin 643'e yükseldi.

8 il için acele kamulaştırma kararı!

Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Veysi Kaynak: Osmaniye'deki çadır kenti konteyner kent yapacağız!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi yerlerdeki çadır kentlerde yaşamanın zor olduğuna dikkat çekerek, "Barınma merkezimize 16 derslikli okul, 2 sağlık ocağı, 2 cami, 1 rehabilitasyon merkezi, 2 çok amaçlı salon, 2 kütüphane, 6 market kuracağız." dedi.

Adana ve Kahramanmaraş'taki yayla evlerinin havadan ölçümü yapılacak!

İlk olarak, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye sınırları içindeki yaylalarda başlayan uygulama ile ormanlık alan içinde bulunan 15 bin yayla evi belirlenerek, ölçüm ve değerlendirmeleri yapıldıktan sonra haritaları çıkartılacak.

Kahramanmaraş Osmaniye Polimetal Maden Aramaları Projesi Haberi

Kahramanmaraş Osmaniye Polimetal Maden Aramaları Projesi

Afşin ve Elbistan ilçesi arasındaki bölgede yaklaşık 1 milyar ton bakır rezervi bulunduğu belirtildi.


Afşin ilçesine bağlı Hüyüklü köyü ile Elbistan ilçesi arasında kalan bölgede Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğünün, "Kahramanmaraş-Osmaniye Polimetal Maden Aramaları" projesi kapsamında ekiplerin 5 yıldır sürdürdüğü rezerv arama çalışması sonucu yaklaşık 1 milyar ton porfiri bakır bulundu.


Afşin ilçesine bağlı Hüyüklü köyü Kayışındibi mevkisinde yoğunlaşan aramalarda 900 metre derinliğe kadar yapılan sondajlar neticesinde kurşun ve çinko da içeren maden bölgesinin magmatik kitle çerçevesinde yerin 4-5 kilometre altında oluştuğu ancak yer hareketleri sonucunda yeryüzüne kadar çıktığı belirlendi.


MTA'da görevli Jeoloji Mühendisi Cevdet Çakır, gazatecilere verdiği bilgide önemli bir bakır rezervinin bulunduğunu söyledi.


Afşin-Elbistan bölgesindeki sahada yapılan araştırmalara ilişkin bilgiler veren Çakır, "Çalışma yaptığımız alan şu anda Türkiye'de mevcut...