06 / 11 / 2024

Kahramanmaraş tarihi eserleri hakkında

Kahramanmaraş tarihi eserleri hakkında

Kahramanmaraş'ın tarihi eserlerinin korunarak turizme kazandırılması ve şehrin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi amacıyla, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından mali destek sağlanan projeler kapsamında tarihi eserler restore ediliyor.

46 bin deprem konutu için kura çekiliş tarihi belli oldu!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan 46 bin deprem konutunun kura çekiliş tarihi resmen belli oldu.

Kahramanmaraş'ta 222 metrekarelik arsa satılıyor! Belediye tarihi verdi! 

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçesi, Dumlupınar Mahallesinde yer alan arsayı satıyor. Peki Kahramanmaraş Onikişubat'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta 6 adet konut satılıyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Kahramanmaraş Türkoğlu Belediyesi, Kahramanmaraş ili, Türkoğlu ilçesi, Merkez Mahallesinde yer alan 6 adet konutu satıyor. Peki Kahramanmaraş Türkoğlu'nda yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu! 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından enkaz kent haline gelen Hatay için sevindiren haber geldi. TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu. Peki TOKİ deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

TOKİ Kahramanmaraş projesi için yeni tarihi açıkladı! Tek bir ilçede tam 697 yeni konut inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş projesi için yeni tarihi açıkladı. Tek bir ilçede tam 697 yeni konut inşa edilecek. 

Kahramanmaraş`ta altın rekoru! 20 ton altın takı üretildi!

Kahramanmaraş'ta 2021 yılında 9 ton üretimle sınırlanan altın takı üretimi, geride bırakılan 2022 yılında yüzde 125 artışla 20 ton üretime ulaşarak tarihi bir rekora imza attı.

TOKİ'den Kahramanmaraşlılara 250 yeni konut müjdesi! Bu tarihi kaçırmayın!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş projesi kapsamında 250 yeni konut inşa edecek. İşte TOKİ Kahramanmaraş projesi ile ilgili detaylar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

Kahramanmaraş'ta tarihi konakların turizme kazandırılması talebi mecliste!

Kahramanmaraş'ın Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi konakların turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Tarihi Maraş Kalesi eski siluetine kavuştu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Belediyesi'nden 12.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Mülkiyeti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan gayrimenkul 12 milyon 253 bin 606,40 TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ihale tarihi 19 Mart 2019 olarak açıklandı. 

Kahramanmaraş tarihi eserleri hakkında Haberi

Kahramanmaraş tarihi eserleri hakkında

3 bin yıllık tarihe sahip Kahramanmaraş'ın tarihi eserlerinin korunarak turizme kazandırılması ve şehrin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi amacıyla, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından mali destek sağlanan "Zabun Konağının (Eski Postane) Turizme Kazandırılması Projesi" kapsamında restorasyon işleri tamamlandı. 

Tarihi kaynaklara göre, eski Postahane Binası olarak uzun yıllar kamuya hizmet eden Zabun Konağı, geleneksel konut mimarisi içerisinde değerlendirildiğinde, eserin; rölöve, analitik rölöve, restorasyon projeleri hazırlanırken sanat tarihçisi Selda Uygun tarafından yapılan çalışmalar neticesinde tarihsel olarak dört döneme ayrılıyor. Bu amaçla en sağlıklı bilgiye ulaşabilmek adına yapılan, rölöve, analitik rölöve, restorasyon projeleri hazırlanırken analitik raspa ölçümleri alınarak yerinde incelemeler yapıldı. Dönemsel müdahalelere maruz kalan eser, bütün bu veriler ışığında değerlendirilmeye çalışıldı. Tarihlendirmeyi yaparken yapılan plan özellikleri, eklemeleri, kullanılan malzeme ve tekniği göz önüne...