16 / 05 / 2024

kalabalık İstanbul

kalabalık İstanbul

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı hesaplamalara göre Nüfusuyla 122 ülkeyi geride bırakan İstanbul'un son 4 yıldaki nüfus artışı, Türkiye'deki 64 ilin nüfusundan daha fazla oldu...

Şehirlerarası göç hızlandı: Hayat pahalılığı 3+1 evlere ve kalabalık aileyle yaşamaya talebi artırdı!

Büyükşehirlerden kıyı kentlerine göç gittikçe yoğunlaşıyor. En çok göç alan yer Muğla olurken İstanbul en çok terk edilen şehir oldu. 3 ve üzeri odalı dairelere talep yoğun. Gayrimenkul danışmanları birlikte yaşamaların da arttığına dikkat çekiyor. 

İstanbul'da yaşamak çok zor! 4 kişilik bir ailenin aylık masrafı 53 bin lira!

İstanbul'da yaşamak oldukça zor, özellikle kalabalık aileler İstanbul'u terk edip küçük yerlere yerleşmeye çalışıyorlar. Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon nedeni ile İstanbul'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin hayatını sürdürmesi için gerekli olan maliyet 53 bin lirayı buldu. 

TÜİK Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı! Tam 57 ili geride bıraktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı. Açıklanan verilere göre Esenyurt ilçesi, ülkenin en kalabalık ilçesi oldu. İşte konu ile ilgili detayları...

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt...

İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla listede Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak birinci sıraya yerleşti. Esenyurt nüfus olarak 57 ili geride bıraktı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

Türkiye’de herkes memleketine dönerse en kalabalık il orası olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ilginç bir araştırma yaptı… Türkiye’de ki herkes kendi memleketine dönerse en kalabalık il hangisi olur?

ABD Ulusal İstihbarat Raporu: İstanbul 2035'te Avrupa'nın en kalabalık kenti olacak!

ABD Ulusal İstihbarat Konseyi raporuna göre pandeminin etkilerinin hemen her bölgede senelerce sürmesi bekleniyor. Raporda İstanbul’un 2035 yılında Avrupa’nın en kalabalık şehri olacağı da öngörülüyor.

Türkler'in yüzde 44'ü aşırı kalabalık evler yaşıyor!

Türkler'in neredeyse yarısının aşırı kalabalık evlerde yaşadığı ortaya çıktı. Verilere göre, hanede yaşayan kişi sayısı yeterli seviyede değil.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin sunumu 3 Ekim'de!

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) ‘3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin en kapsamlı sunumunu 3-6 Ekim’de İstanbul’da yapacak. 

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli nereden geçecek?

Yakın zamanda ihaleye çıkacak olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin güzergahı nasıl olacak? İşte şanslı ilçeler...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesine YİD modeliyle çıkılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Turhan, projenin, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale ilanına çıkılacağını belirtti..

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ne kazandıracak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 100 Günlük Eylem Planı arasında yer alan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ne kazandıracak?

100 Günlük Eylem Planı'ndan 3 mega ulaşım projesi çıktı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk 100 günlük icraat programından Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri çıktı. Projeler bu dönemde hız kazanacak...

kalabalık İstanbul Haberi

kalabalık İstanbul

Nüfusuyla Yunanistan, Tunus, Portekiz, Küba, Belçika, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Belarus, Macaristan ve Tunus'un da aralarında bulunduğu 122 ülkeyi geride bırakan İstanbul, son 4 yılda nüfusuna 1 milyon 157 bin 576 kişi ekledi.


AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı hesaplamalara göre, İstanbul'un 4 yıldaki nüfus artış miktarı, ülkedeki 64 ilin nüfusundan daha fazla oldu.


İstanbul'un, 2008-2012 döneminde yıllık ortalama nüfus artışıyla, nüfusuna her 4 ayda bir Tunceli, 5 ayda bir Kilis, 6 ayda bir Gümüşhane ve 7 ayda bir Artvin eklendi.


Aynı dönemde Ankara ise yıllık ortalama 104 bin 150 kişilik artışıyla Tunceli ve Bayburt'un nüfusundan fazla arttı. 2008-2012 döneminde Ankara'nın nüfusu 416 bin 603, Antalya'nın nüfusu 233 bin 262, Şanlıurfa'nın nüfusu 187 bin 851, Gaziantep'in nüfusu 187 bin 335, Bursa'nın...