11 / 05 / 2024

kamerun daki türk okulları

kamerun daki türk okulları

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nca Kamerun’da yaptırılan Türk okulunun açılışını yaptı. Bekir Bozdağ ve Türk heyeti, okul açılışı öncesinde ve sonrasında Kamerunlularla yakından ilgilendi...

5 Türk emeklinin aylığı, Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamıyor: 10 bin TL ile 298 Euro alınabiliyor!

Bir Türk vatandaş ile bir Alman vatandaşın emekli maaşları karşılaştırıldığında, 5 Türk emeklinin aylığının Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamadığı belirlendi. İşte rakamlar...

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

Lübnan'daki Türk Hastanesi'ni açma çalışmaları TİKA tarafından başlatıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), "Sayda Türk Travma ve Rehabilitasyon Hastanesi"nde çalışmalara başladı.

Belçika'daki Türk esnafların kira isyanı!

Devletten az miktarda yardım aldığını belirten Belçikadaki Türk esnaflar kira, elektrik, gaz ve işçi maliyetlerinden dolayı mağdur olduğunu söyledi.

Özbekistan'daki inşaat fuarına Türk damgası!

Özbekistan'daki 21. Uluslararası İnşaat Fuarı'nda 30'a yakın ülke temsil edildi. Etkinlikte Türk iş adamları projeleriyle dikkat çekti...

Türk müteahhitlerin Sudan'daki projeleri ne olacak?

Sudan’daki darbe sonrası gözler Türk yatırımcıların ülkedeki projelerine çevrildi. DEİK Türkiye-Sudan İş Konseyi Başkanı Güler yaptığı açıklamada"Türk yatırımlarının olumsuz etkilenmez ancak yavaşlama olabilir" dedi.

Türk dizilerini reytinge kurban eden ev!

Beykoz’daki dizilere ev sahipliği yapan tarihi konak yapımcılara uğursuz geldi. Konak, Türk dizilerini reytinge kurban götürüyor.

Özbekistan'da Türk Dili ve Kültürü Merkezi açıldı!

Özbekistan'daki Alişir Nevai Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi'nde Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği tarafından donatılan Türk Dili ve Kültürü Merkezi hizmete açıldı.

Türk firmalar Kazakistan BAKAD projesini en kısa sürede tamamlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Turhan, Kazakistan'daki Büyük Almatı Çevreyolu İnşaatı Projesini (BAKAD) üstlenen Türk inşaat firmaları Makyol ve Alsim-Alarko’nun projeyi en kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacaklarına inandığını söyledi.... 

kamerun daki türk okulları Haberi

kamerun daki türk okulları


Bozdağ, Kamerun ziyaretinin ikinci gününde Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nca Kamerun’un Maroua şehrinde yaptırılan Türk okulunun açılışını yaptı. Maroua’da Kamerunluların büyük sevgi gösterisiyle karşılanan Bekir Bozdağ ve Türk heyeti, okul açılışı öncesinde ve sonrasında Kamerunlularla yakından ilgilendi. 


Açılış öncesi kürsüye gelen Bozdağ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 76 milyon Türk halkının selamlarını getirdiğini söyledi. Açılışını yaptığı okulun Türkiye ile Kamerun arasındaki dostluğun ve kardeşliğin somut bir göstergesi olduğunu dile getiren Bozdağ, "Okulun yapılmasına ön ayak olan Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'na, temsilcilerine ve emeği geçenlere teşekkür etti. Bu okuldan mezun olan öğrencilerin hem Maroua bölgesinin hem Kamerun’un kalkınmasına büyük katkılar sağlayacaktır. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli faydaları dokunacaktır. Bir ülkenin kalkınması ve ileri gitmesi için olmazsa olmaz şartın...