06 / 05 / 2024

Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi elektrik üretimi

Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi elektrik üretimi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi, kullandığı elektriği rüzgar ve güneş enerjisinden elde etmek için gerekli yatırımları yaptı. Hazırlık kapsamında bir ocak itibariyle deneme amaçlı elektrik üretimi gerçekleştirdi...

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması ne durumda?

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması'nda planlama çalışmaları devam ediyor. Henüz başlanmayan Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması projesinin tamamlanma tarihi de belirlenmedi.

Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi 3 ay sonra açılacak!

2015 Mayıs'ta açılması hedeflenen Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi; TÜBİTAK ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçiriliyor. Bilim merkezinde 60 ayrı aktivite alanının olması hedefleniyor...

Selçuklu'ya bilim merkezi, müze ve sosyal tesis yapılacak!

Selçuklu'ya Jeotermal Kadın ve Erkek Hamamı, Spor Salonu, Afyon Belediyesi Konservatuarı, Erkekler Lokali, Şükrü Demirayak Müzesi, Konferans ve Tiyatro Salonunun yanında bir de Planetaryum ve Bilim Teknoloji Merkezi yapılması düşünülüyor.

Yüzlerce bilim adamı Caretta Carettalar için Muğla'da bir araya geliyor!

Caretta Carettalar için 80 ülkeden yüzlerce bilim adamı Muğla Dalaman'a geliyor. 19-24 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 35. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu’nda deniz kaplumbağalarının biyolojisi, ekolojisi, dağı

Konya Bilim Merkezi'ni 72 bin 881 kişi ziyaret etti!

Türkiye'nin yüksek standartlı ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi'ni 2014 yılında 72 bin 881 kişi ziyaret etti. Bilim Merkezi, Konya'yı bilimin de merkezi yapma yolunda ilerliyor.

Konya Bilim Merkezi'nin ilk yılında 72 bin 881 kişi ziyaret etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde açılışını yaptığı Konya Bilim Merkezi büyük ilgi görüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ilk Bilim Merkezi’ni hizmete girdiği ilk yılında 72 bin 881 kişi ziyaret etti.

Kocaeli Bilim Merkezi ilk eğitimiyle açılışını yaptı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’nde Bilgievi öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlemevi ne zaman açılacak?

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlemevi'nde açılış tarihi 2016 yılı olarak belirlenmişti. Ancak bilim merkezinin daha erken tarihte 2015 yılının ikinci yarısında açılması planlanıyor...

Kocaeli Bilim Merkezi’nde açılış öncesi düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilerek fabrika alanına yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’ne ait bilim düzenekleri gelmeye devam ediyor.

Yeşil GYO'yu Zincir Yapı A.Ş'de Kamil Engin Yeşil temsil edecek!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., %25 oranında iştirak ettiği Zincir Yapı A.Ş'de şirketi Kamil Engin Yeşil'in temsil edeceğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Kayseri Bilim Merkezi'nde açılış öncesi inceleme gezisi düzenlendi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Harikalar Diyarı içerisine yaptırılan Kayseri Bilim Merkezi henüz kapılarını ziyaretçilerine açmadan örnek oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden bir heyet merkezde incelemelerde bulundu.

TÜBİTAK, Samsun'a Bilim ve Teknoloji Müzesi yapacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; Arkeoloji müzemiz iyi değil. Onun projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Müzesi`nin projesini de TÜBİTAK hazırlıyor. Biz inşaatı yapacağız, dedi.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne yeni bina yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin ilk Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin son 1 yılda 120 bin ziyaretçi ağırladığını belirterek, BTSO tarafından yeni bina yapılacağını ifade etti...

Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi elektrik üretimi Haberi

Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi elektrik üretimi


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi, kullandığı elektriği rüzgar ve güneş enerjisinden elde etmek için gerekli yatırımları yaptı. Hazırlık kapsamında bir ocak itibariyle deneme amaçlı elektrik üretimi gerçekleştirdi. Proje ile enerji gereksinimini solar sistemi ile gün ışığından, rüzgâr türbini sistemi ile de rüzgâr gücünden üretilerek karşılanacak. Merkez müdürü Erol Ertürk, elde edilecek enerji ile merkezin enerji gereksiniminin yüzde 65-70‘nin karşılanacağını belirtti. 


Üretilecek elektriğin elektrik kurumu ile yapılacak anlaşma sonrası ulusal sisteme entegre edileceğini belirten Ertürk, “Mevcut uygulamaya göre ürettiğimizi sisteme verip sistemden de enerji ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz. Mahsuplaşma ile enerji giderimizi yaklaşık yüzde 70 azaltmış olacağız. Güneş ışığı enerji sistemimiz 7 Kwatt/saat gücünde, ilerki yıllarda bu gücü 15 Kwatt/saat’a çıkarmak istiyoruz.” dedi.


Merkez Müdürü...