09 / 05 / 2024

kamu arazilerinin imarı

kamu arazilerinin imarı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, imar mevzuatında yapılacak değişikliklere ilişkin, "Taslağı, muhtemelen önümüzdeki hafta görüşe açacağız. Herkesten gelecek görüşe de açığız. İnşaat sektörünü çok önemsiyoruz" dedi.

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi’ne bedelsiz şekilde özel mülklerden kesinti yapılan alanın, kamu ihtiyacı dışında kullanılarak konut imarıyla satışa sunulduğu iddiası ile dava açıldı. İşte detaylar...

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

Özelleştirme İdaresi'nden bomba satış! İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var! İşte il il satış listesi..

Özelleştirme yoluyla kamu arazilerinin ve üzerinde yer alan yapıların satışı devam ediyor. İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var. İşte il il satış listesi...

Demirören'in Göktürk'teki arazilerinin imar planları iptal edildi!

Ziraat Bankası'nın, Demirören Holding 'ten aldığı  İstanbul Göktürk Kemer Country’deki golf sahası arazileri ile ilgili Yargıtay'dan karar geldi. 

Ahmet Aras: Kamu arazilerinin satılmasını ve imara açılmasını istemiyoruz!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kovid-19 salgını sebebiyle Bodrum’un nüfusunun 2.5 katına çıktığını belirtti. Ahmet Aras, aşırı yapılaşmadan rahatsız olduklarına dikkat çekti.

Demirören Holding'in Göktürk'teki ipotekli arazilerinin imar planı iptal edildi!

Demirören Holding’e ait Kemer Country’deki golf sahasının yer aldığı araziyle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Buna göre; Demirören'in borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na ipotek ettirdiği arazilerin imar planı iptal edildiği belirtildi.

Artık imar davalarından harç alınmayacak!

TBMM'ye sunulan Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

ÖİB turizm kentlerindeki kamu arazilerini satışa mı çıkardı? 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİD) turizm kentlerinde bulunan kamu arazilerinin satışa çıkarıldığını iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç söz konusu satış iddiasıyla ilgili hükümete eleştiride bulundu. 

Ankara'da arsa dolandırıcılığı operasyonunda 106 gözaltı!

Ankara'da 2 yıldır devam eden arsa kamu arazilerinin satışını yapma vaadiyle dolandırıcılık yapan suç örgütüne karşı yapılan operasyonda 106 kişi gözaltına alındı.

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli’de CHP’li imar komisyonu başkanı, iddiaya göre 4 arkadaşıyla birlikte mimarlık ofisi kurup yasaya aykırı olmasına rağmen belediye projesini kendi grubuna aldı. 3 CHP’li Belediye Meclis üyesi “kamu yararı gözetilmiyor” diye partisinden istifa etti.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporları mecliste görüşülecek!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazilerinin de yer aldığı söz konusu alt bölgelere ilişkin, imar planları Kartal Belediyesi Meclisi'nde görüşülecek...

Mardin'deki tarım arazileri imara açılmayacak!

Ülke tarımında önemli bir yere sahip olan Mardin'de tarım arazilerinin imarına onay verilmedi. 

kamu arazilerinin imarı Haberi

kamu arazilerinin imarı

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Babacan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.


Şeffaflık ve hesap verebilirlik açısından 2002 yılından bu yana çok önemli adımlar attıklarını belirten Babacan, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı çalışmanın konjonktürel değil yıllardır devam eden bir çalışma olduğuna dikkati çekti.


Bu çerçevedeki imar meselelerinin önemli bir konu olduğunu dile getiren Babacan, pek çok şehirde imar planlarının toplu veya münferit bazda ele alınmasının hassas konular arasında yer aldığını söyledi. 



- İmar rantından belediyelerin pay alması


Çalışma kapsamındaki imar rantının sadece imar değişikliği üzerine oluşan rant olduğunu anlatan Babacan, "Yoksa diyelim ki bir vatandaşımız bir daire almış 200 bin liraya, zaman içinde o daire 400 bin lira olmuş. Bununla ilgili hiçbir yeni uygulama yok, hiçbir vergi yok. Yani Türkiye'deki gayrimenkullerin kendi doğal piyasa şartları...