06 / 05 / 2024

Kamu konutları ücreti

Kamu konutları ücreti

Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Belirlenen kira birim bedellerine 294 sıra numaralı Milli Emlak Genel Tebliği'nde belirtilen esaslar uygulanarak aylık kira bedelleri hesaplanacak....

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV alınmayacak!

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV istisnası açıklandı. Buna göre, bağışlanacak konutların inşası dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yapılan teslim ve hizmetler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar KDV'den muaf olacak. İşte ayrıntılar...

Bakan açıkladı: TOKİ konutlarında memura öncelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Toplu Konut İdaresi konutlarında memurlara, lojmanlarda engelli kamu çalışanlarına öncelik verileceğini duyurdu.

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 

KPSS başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS başvuru ücreti kaç TL? KPSS başvuruları nereden yapılıyor?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nin ilk KPSS oturumu lisans için başvuru işlemleri başladı. Peki,KPSS başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS başvuru ücreti kaç TL? KPSS başvuruları nereden yapılıyor? İşte detaylar... 

Kamu personellerine tazminat ve fazla mesai ücreti müjdesi! Hesabınızı hemen kontrol edin!

Kamu personeline müjdeli bir haber geldi. 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay boyunca 2 bin 59 lira tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek.

Kamu çalışanlarına tazminat ve fazla çalışma ücreti! Listede yer alanlara 6 ay boyunca 2 bin 59 TL verilecek!

Türkiye'de 6 Şubat'ta peş peşe yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay süreyle 2 bin 59 TL tazminat ve fazla çalışma ücreti verilecek.

11 ilde bulunan kamu personellerine müjde! Resmen açıklandı! 6 ay boyunca 2 katı ücret ödenecek!

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personellerine 6 ay boyunca 2 bin 59 lira tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek.

Deprem bölgesinde çalışan memurlara tazminat ve fazla çalışma ücreti müjdesi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay boyunca 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat ve fazla çalışma ücreti ödemesi yapılacak.

Kamu işçisine 1595 TL'lik sosyal destek, 4 ikramiye!

Toplu iş sözleşmesinin zam oranının belli olması sosyal haklarını da iyileştirilecek. Aylık sosyal yardım ücreti 1595 TL oldu. Sendika üyesi kamu işçileri ise yılda 4 ikramiye alacak.

700 bin kamu işçisinin taban ücreti 15 bin TL ilk 6 ay için zam oranı ise yüzde 45 oldu!

Kamuda çalışan 700 bin işçinin gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetten gelecek zam oranındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 12.20'de Beştepe'de kamu işçilerine verilecek zammı açıkladı. İşte detaylar...

Kamu konutları ücreti Haberi

Kamu konutları ücreti


Kamu konutlarının kiraları belli oldu. Buna göre, yurt içinde bulunan konutların aylık kira bedeli 15 Ocak'tan itibaren her bir metrekare için kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 1,35 lira, kalorifersiz konutlarda 2,11 lira ve kaloriferli konutlarda 2,77 lira olarak belirlendi.


Ayrıca kira bedeline ek olarak aylık her bir metrekare için belirlenen ilave kira bedelleri de şöyle:


- Kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılandığı konutlardan 0,25 lira.


- Elektrik ve su bedellerinin tespitinde, kurumlarca yapılan gerçek giderlerin dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olup, sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin de hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan; elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0,56 lira, su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde...