29 / 04 / 2024

kamu konutlarının teslimi

kamu konutlarının teslimi

Konut tahsis edilen kamu personelinin, Kamu Konutları Giriş Tutanağı'nı imzalayıp konut yönetimine vermesi gerekiyor. Söz konusu konutların teslimi ve konutlara giriş hususu ile kamu konutları giriş tutanağı örneği bu haberde...

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

Deprem konutlarının teslimi başlıyor! Bakan resmen tarihi verdi: Depremzedelere müjde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarının teslimleri ile ilgili tarihi verdi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...

Deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Hatay'da 33 noktada deprem konutlarının inşaat çalışmaları devam ederken konutların yıl sonunda 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Malatya'daki deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketinden etkilenen Malatya'nın Yazıhan ilçesinde inşa edilen deprem konutlarının hak sahiplerine verilmesine az bir süre kaldı. İnşa edilen 157 konut ise önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek.

Deprem bölgesinde biten ilk konutlar yarın teslim ediliyor! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konutların teslimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte merakla beklenen o açıklama... 

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!

Arnavutluk'ta yaşanan 6.3 şiddetindeki depremde 17 bin kişi evlerini terk etmişti. Türkiye, Arnavutluk'ta yaşanan deprem sonrasında 522 adet deprem konutu inşa etti. Konutların teslimleri gerçekleştirildi.

İzmir deprem konutları yarın teslim edilecek!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan ve hasara uğrayan evlerin yerine inşa edilen yeni konutların teslimi için geri sayımı başladı. Konutların teslimi yarın yapılacak. 

Diyarbakır Sur'da tamamlanan konutların anahtar teslimi başladı!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarla terörden temizlenerek yeniden yaşam başlatılan Sur'da bitirilen konutların anahtar teslimi başlatıldı.

Kat mülkiyetli kamu konutları satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata uyan kat mülkiyetli kamu konutların satışı için harekete geçti. Bakanlık Resmi Gazete’de satışa ilişkin bilgileri paylaştı.

Kamu konutları ekonomiye kazandırılsın!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Güntay Şimşek bugünkü yazısında kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması gerektiğinden bahsetti. İşte o haber...

Kamu konutlarının 2017 aylık kira bedelleri belirlendi!

Kamu konutlarının aylık kira bedelleri belirlendi. Yurt içindeki kaloriferli konutlarda aylık kira bedeli metrekare başına 3,73 lira olacak.

TOKİ Batman Konutları'nın teslimi 7 ay gecikti!

Batman Çağdaş Gazetesi köşe yazarı olan Nihat Ekinci bugünkü yazısında Batman'da yapımı gerçekleştirilen 1472 konutluk emekli TOKİ konutlarını anlattı. Konutların teslimlerinin 7 ay geçiktiğini belirtti.

kamu konutlarının teslimi Haberi

kamu konutlarının teslimi

Kamu konutları giriş tutanağı!

Kamu personeline, kamu konutlarının tahsis edilmesi durumunda, personelin Kamu Konutları Giriş Tutanağı imzalaması gerekiyor. Bu tutanak, konuta girişte kira sözleşmesi ve çıkışta ise, geri alma ve bütün borçlarından ve dava haklarından kurtulma yerine geçiyor. Konut tahsis edilenler, konutu teslim aldıkları tarihten itibaren kira ödemeye başlıyor. 


Kamu konutlarının teslimi ve konutlara giriş hususu ile ilgili detaylar Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Konutların Teslimi ve Konutlara Giriş

Madde 17 – Konut tahsis edilen personele, konutun teslim tarihinden itibaren hesaplanacak kira bedeli, müteakip ayın aylık veya ücretinden bu ayın kirası ile birlikte bordro üzerinde gösterilmek suretiyle tahsil edilir.


Konutlar, konut yönetimine yetkili birimce, bir örneği ek (6) da gösterilen "Kamu Konutları Giriş Tutanağı" düzenlenerek teslim edilir. Bu tutanakların aslı konut tahsis dosyasında...