16 / 05 / 2024

Kamu lojmanları satışa mı çıkıyor

Kamu lojmanları satışa mı çıkıyor

Kamuya ait lojman, sosyal tesis, kamp vb tesislerin envanteri çıkarılarak ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapılıyor. Maliye’nin hesaplarına göre lojman satışlarından 10 milyar lira gelir elde edilebilir.

103 bin TL'ye evi satışa çıkardılar! Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank! Bakmayan çok şey kaybeder

Kamu bankaları tarafından uygun fiyata daireler satışa çıkarılıyor. Bu bankalar tarafından satışa çıkarılan dairelere ilgi de arttı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Milli Emlak o ilde kamu konutu hissesi satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Van ili, İpekyolu ilçesi Bahçıvan Mahallesi'ndeki kamu konutunu satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi 10 Ağustos 2022 tarihinde saat 09:20'de yapılacak.

2 bin 500 kamu konutu satışa çıkıyor!

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler bu yıl içinde de 2 bin 500 kamu konutunun satılacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

472 kamu arazisi 24 ay vadeyle satışa çıktı! Kanal İstanbul'a komşu arazilerde fırsat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 şehirde toplam 472 araziyi satışa çıkardı. İşte yatırımcıların yakın markajına aldığı o araziler...

Ankara'daki 92 kamu konutu satışa çıktı!

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ankara ili Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinde yer alan 92 kamu konutunu satıyor.  

İzmir'deki 82 kamu konutu satışa çıktı!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İzmir'de yer alan 82 adet kamu konutunu satıyor.

Akdeniz Yatırım Holding merkez binasını satışa çıkardı!

Kamu kurum ve kuruluşlarına özel güvenlik hizmeti sağlayan Akdeniz Güvenlik, yeni unvanıyla Akdeniz Yatırım Holding merkez binasını satışa çıkardı. 

Ankara'da 271 kamu konutu satışa çıkarıldı!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi, Ankara ili, Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde yer alan 271 kamu konutunu satıyor...

ÖİB turizm kentlerindeki kamu arazilerini satışa mı çıkardı? 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİD) turizm kentlerinde bulunan kamu arazilerinin satışa çıkarıldığını iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç söz konusu satış iddiasıyla ilgili hükümete eleştiride bulundu. 

Başkent Milli Emlak'tan Ankara'da satılık 124 kamu konutu!

Başkent Milli Emlak Dairesi, Ankara ili, Çankaya ve Keçiören ilçelerinde yer alan 124 kamu konutunu satışa çıkardı...

7 bin 47 kamu konutunun satışı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakan Kurum, yaklaşık 1,8 milyar lira olan 7 bin 47 kamu konutunun satışını tamamladıklarını ve bu kapsamda yaklaşık 1, 2 milyar lira gelir elde ettiklerini açıkladı. 

İzmir'de 111 kamu konutu satışa çıkarıldı!

İzmir Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce Konak, Karşıyaka, Selçuk ve Karabağlar ilçelerinde bulunan 111 kamu konutu satışa çıkarılıyor. Lojmanların satışı 17 Kasım 2020 günü gerçekleşecek. 

Çankaya'da 129 kamu konutu satışa çıkarıldı!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü tarafından Çankaya'da bulunan 129 kamu konutu satıyor. Toplam 129 adet konutun satış ihalesi 5-12 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kamu lojmanları satışa mı çıkıyor Haberi

Kamu lojmanları satışa mı çıkıyor

Devletin atıl bekleyen lojman ve tatil yeri, kamp, eğitim tesisi gibi sosyal tesislerinin envanteri çıkarılarak ekonomiye kazandırılacak. Öncelikli olarak kamu idarelerine ait taşınmazların bilançosu çıkarılarak tüm Bakanlık binalarının rayiç bedelleri belirlenerek değeri belirlenecek. Buna göre devletin tüm gayrimenkullerinin emlak değerinin tespiti yapılacak. Atıl bekleyen sosyal tesisler ve değerli yerlerdeki lojmanların elden çıkarılması için yılbaşından itibaren kapsamlı bir hazırlık yapılacak. Konuyla ilgili olarak gelişme 64. Hükümet Eylem Planı’nda da yer aldı. Eylem planında ‘Kamu kurum ve kuruluşlarına ait tatil yeri, kamp, eğitim tesisi gibi sosyal tesislerin envanteri çıkarılarak ekonomiye kazandırılması hazırlıkları yapılacaktır’ tespiti yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde konuya dikkat çekmişti.


236 BİN LOJMAN VAR


Erdoğan kamudaki atıl dinlenme tesislerine vurgu yaparak sosyal tesislerin 2 ay çalışıp 10 ay boş...