02 / 05 / 2024

kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur

kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur

Kamulaştırma sürecinde kamulaştırılacak taşınmazın malik veya malikleri ile taşınmaz için tahmini değeri geçmemek üzere bedelde veya trampada anlaşma yapılıyor. Peki, kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur?

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

Arabulucudan kiracı ve ev sahibi arasındaki zam anlaşmazlığına ‘yüzde 71 zam’ çözümü! 

Kira zamlarındaki yükselişi yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme sürerken, arabulucuda bir anlaşmazlık daha çözüldü. Konut sahibinin 1.750 TL'lik kirayı 8-9 bin TL'ye yükseltmek istemesi üzerine, taraflar arabulucuda yüzde 71'lik zamda anlaşma yaptı. İşte ayrıntılar...

Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, kira tutarı ve tahliye hususunda anlaşmazlık yaşayan konut sahibi ve kiracı, arabulucu sistemiyle, tutarın talebin yarısı olması ve kiracının bir yıl sonra tahliye olması kaydıyla anlaşmaya vardı.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları büyüyor: Son olayda durum raydan çıktı!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları arasına bir yenisi daha eklendi. Zonguldak Ereğli'de bir kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık büyüyerek kavgaya dönüştü. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına kurumsal destek takviyesi: Ev sahipleri 1-3 yıl hapis cezası alabilir! 

Kirantakipte Danışmanlık Hukuk Müşavirliği'nden ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, mülk sahiplerinin kimi anlaşmazlık durumlarında 1-3 yıl hapis cezası alabileceği, bu nedenle kurumsal destek almalarının önemli olduğu belirtildi.  

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Mirasçılar belli durumlarda anlaşma sağlayamaz yani kanıda olamazlar ve bu durumda anlaşmazlıklar çıkar. Peki “Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?” İşte detaylar!

Hisse tapulu arsa alınır mı? Müstakil ev tapusu nasıl olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı detayların aydınlatılması için sorular sormaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Hisseli tapu pek çok kişinin kafasında bazı soru işaretlerine neden olabiliyor. Bu sorularda genellikle alım, satım ve bu malların üzerinde bir anlaşmazlık olursa neler yapılacağına dair olmaktadır. İşte bu konudaki merak edilenler!

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, hisseli tapular birden çok ortağın bulunduğu ve bu kişilerin tasarrufu altında olan mülkler, tapulardır. Peki bu hissedarlar bir anlaşmazlık yaşarsa ne olur? İşte bu sorunun yanıtı!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, kardeşler ve akrabalara miras yolu ile geçebilir. Böyle bir durumda kişiler hangi işlemleri yapacaklarını eğer bilmiyorsa araştırmalara başlarlar. İşte hisseli arsaya dair sorulan soruların ayrıntıları!

Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Bir kimsenin vefatı halinde malvarlığı miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Kırıkkale Keskin için acele kamulaştırma kararı!

Kırıkkale ili Keskin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Kırıkkale ili Keskin ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur Haberi

kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur

Kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur?

Kamulaştırma sürecinde kamulaştırılacak taşınmazlardan satın alma, trampa ile devralma gibi işlemler resmi taahhütlü bir yazı ile taşınmazın malik veya maliklerine idare tarafından bildiriliyor. 


Malik tarafından on beş gün içerisinde taşınmaz malı pazarlıkla ve anlaşarak satmak veya trampa isteği ile birlikte idareye başvurduğu halde komisyonca tayin edilen tarihte pazarlık görüşmesi yapılır, tespit edilen tahmini değeri geçmemek üzere bedelde veya trampada anlaşmaya yapılıyor.


Anlaşma sağlanırsa bir tutanak düzenleniyor, taşınmazın malik veya malikleri veya temsilci ile birlikte komisyon üyeleri tarafından imzalanarak anlaşma sağlanıyor.


Peki, kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur? Anlaşmazlık söz konusu ise kamulaştırma işlemine ilişkin dava açılıyor.


Kamulaştırma Bedelinin Tespiti Ve Taşınmaz Malın İdare Adına Tesciline İlişkin Davada Davalının Beyanlarına Göre, Anlaşmaya Yanaşmayacakları Anlaşıldığından Davaya Devam Olunarak Karar Verilmesi Gerektiğine İlişkin...