28 / 04 / 2024

Arabulucudan kiracı ve ev sahibi arasındaki zam anlaşmazlığına ‘yüzde 71 zam’ çözümü! 

Arabulucudan kiracı ve ev sahibi arasındaki zam anlaşmazlığına ‘yüzde 71 zam’ çözümü! 

Kira zamlarındaki yükselişi yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme sürerken, arabulucuda bir anlaşmazlık daha çözüldü. Konut sahibinin 1.750 TL'lik kirayı 8-9 bin TL'ye yükseltmek istemesi üzerine, taraflar arabulucuda yüzde 71'lik zamda anlaşma yaptı. İşte ayrıntılar...



Kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklar için uygulamaya alınan arabuluculuk formülü ile ilgili gelişmeler sık sık gündem oluyor. 

İzmir Çiğli'de kira bedeli konusunda anlaşmazlık yaşayan konut sahibi ile kiracı, arabuluculuk masasında kademeli kira yükselişi koşuluyla anlaşmaya vardı. 

Çiğli'de yer alan konutun sahibi M.D, apartmanın yer aldığı bölgedeki ortalama kira bedelinin 8-9 bin TL arasında değiştiğine dikkat çekerek, kiracısı Atilla Figen’den 1.750 TL olan kirayı yükseltmesini istedi. 

Arabulucudan kiracı ve ev sahibi arasındaki zam anlaşmazlığına ‘yüzde 71 zam’ çözümü! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; tarafların sonuca ulaşamamasının ardından konu yargıya taşınınca zorunlu arabuluculuk şartı devreye alındı. Arabulucuda yapılan görüşmeler sonrasında arabuluculuk masasında ev sahibi ile kiracı kademeli zam şartıyla anlaşabildi. 

Kiracı ile konut sahibi arasında imzalanan anlaşmaya göre, kiracı ev sahibine Haziran 2024'e kadar aylık 3 bin TL, haziran ve ağustos ayları arasında 5 bin TL tutarında kira ödeyecek. 

Ağustos 2024'ten itibaren kiraya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında zam uygulanacak. 

Arabulucudan kiracı ve ev sahibi arasındaki zam anlaşmazlığına ‘yüzde 71 zam’ çözümü! 

Avukat ve arabulucu İrfan Medet Akpınar, Eylül'den itibaren kiracı ve kiraya veren ilişkilerinden kaynaklanan hukuki ihtilafların önce arabuluculuktan geçtiğine vurgu yaptı. 

M.D. ile Atilla Figen anlaşmazlığına ilişkin dosya ile görevlendirildiğinde ilk olarak taraflarla irtibat kurduğunun altını çizen Medet Akpınar, konuya ilişkin "Şanslı olduğum bir nokta vardı ki her iki tarafın da vekili vardı. Bu süreçte avukat meslektaşlarım da çok fazla katkı koydu" açıklamasında bulundu. 

Aralarında 7 senedir kiravı ve konut sahibi ilişkisi olan tarafların birbirini iyi anladığına dikkat çeken Akpınar, "Ev sahibi, uzun yıllar kiracısı olması sebebiyle ve kiracımızın özel durumlarını da dikkate alarak çok ciddi katkı sundu. Kiracımız da kendi şartlarını zorlayarak kiraya verenin kendisine sunmuş olduğu bu imkanları ve iyi niyeti boşa çıkarmamak adına çok yoğun çaba sarf etti" dedi ve kademeli yükselişte anlaşma sağlandığını dile getirerek açıklamasını sonlandırdı. 

Yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisi örnek hesaplaması nasıl yapılır?

Tapusu olanlara son dakika şoku! Emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam! Aman dikkat! 

TOKİ Ekim 2023 başvuruları resmen başladı! Sudan bile ucuza konut sahibi olmak isteyenler acil bakın!

Ev sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız! Aman dikkat...


 


Geri Dön