27 / 04 / 2024

Yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisi örnek hesaplaması nasıl yapılır?

Yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisi örnek hesaplaması nasıl yapılır?

Milyonlarca kişiyi ev sahibi yapacak yeni konut kredisi kampanyası gündemde yer almaya devam ediyor. 1.20 faizli konut kredisinin verileceği tarih merak beklenirken vatandaşlar ödeme hesaplamasının nasıl yapıldığını araştırıyor.



Türkiye'de son zamanlarda sosyal sorun haline gelen yüksek kira ve ev fiyatları için hükümet harekete geçti. Bu kapsamda ilk kez ev alacaklar düşük faizli konut kredisi desteği sağlanacak. İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından merakla takip ediliyor. Konutu yatırım aracı olmaktan çıkarmak için ikinci evini alacaklar için konut kredilerini sınırlandırma kararı alınmıştı.

Söz konusu kararla ihtiyacı olanın konuta ulaşması hedefleyen hükümet, ilk evini alacaklar için düğmeye bastı ve destek çalışmaları başladı. Orta Vadeli Program (OVP) ile ilk kez ev sahibi olacak kişiler için fırsat kapısı aralanacak. 

Sabah'ta yer alan detaylara göre, düşük faizli konut kredisi başvuru koşulları tarihleri, faiz oranı ve vade sayısı merak ediliyor. Yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması hedefiyle BDDK, 2. evini alacaklar için kredileri sınırlama kararı almıştı. Bu kapsamda bir ev daha almak isteyen kişiler, evin değerinin yüzde 22.5'i kadar kredi fırsatından yararlanabilecek.

 Yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisi örnek hesaplaması nasıl yapılır?

Ayrıca ilk kez ev alacak olan vatandaşlar için ilk evim konut kredisi kampanyası hayata geçirilecek. 1.20 faiz oranı ve 15 yıl vade ile kredi fırsatı sunacak olan kampanya için hazırlıklar devam ediyor. Düşük faizli konut kredisi için TBMM'de alınacak kararlar yakından takip ediliyor. 

İlk kez ev alacaklar için yürürlüğe girmesi beklenen kampanya ile ilgili detaylar henüz belli olmadı. Beklenti ise kredi faizinin yüzde 1.20'ye kadar düşmesi, vadenin ise 15 seneye çıkması.

Düşük faizli konut kredisi kampanyasına dair detayların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Kampanya hakkındaki çalışmaların kısa sürede tamamlanması beklenirken, çalışmaların tamamlanmasından sonra konunun önümüzdeki günlerde Meclis'te yer alacağı ön görülüyor.

 Yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisi örnek hesaplaması nasıl yapılır?

İşte Yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisi örnek hesaplaması..

Yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisi kullanmak isteyen kişiler için 120 ay vade ile örnek hesaplama tablosu aşağıdaki gibidir;

Kredi Tutarı

Faiz Oranı 

Aylık Taksit 

Toplam Tutar 

1.000.000 TL  

%1,20

15.768,05 TL 

1.892.165,77 TL 

2.000.000 TL

%1,20

31.536,10 TL

3.784.331,54 TL

3.000.000 TL

%1,20

47.304,14 TL

5.676.497,31 TL

Örnek hesaplama tablosundaki tutarlar banka nezdinde farklılık gösterebilir. Tablo HangiKredi.com'dan alınmıştır.

Ev sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız! Aman dikkat...
 

İslam Memiş'ten o yatırımcılara yürekleri ağza getirecek açıklama: Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek!

Ticaret Bakanı Bolat'tan indirim açıklaması: Marketlerden sonra giyim ve beyaz eşyada da indirim bekleniyor!

 


Geri Dön