09 / 05 / 2024

kamulaştırmada emlak vergisi

kamulaştırmada emlak vergisi

Kamu yararının gerektirdiği durumlarda gerçek veya tüzel kişilerin özel mülkiyeti kapsamında bulunan bir gayrimenkul kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırılan arsanın emlak vergisi ödenir mi? İşte karar örneği..

Arsası ve evi olan emekliler aman dikkat: Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman, kimler emlak vergisi ödemez? 

Arsası ve evi olan emeklilerin merak ettiği ve araştırdığı emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf, kimler emlak vergisi ödemez? 

Emlak vergisiyle ilgili çarpıcı açıklama! Türkiye'de emlak vergisi düşük!

Türkiye'de emlak vergisinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Cryptographic Engineering Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kaya Tunç, Kaliforniya'daki emlak vergisi ile kıyasladı. İşte detaylar...

Emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi nedir? Ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla...

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin emlak vergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.

Özel hastanelerden emlak vergisi talebi!

Özel hastaneler, kamulaştırma yerine teşvik talep ediyor. Sektör temsilcileri, devletin direkt aldığı emlak, elektrik, tıbbi atık vergisi gibi giderler alınmazsa bile önemli bir teşvik sağlanmış olacağını belirtti.

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman?

Gayrimenkul sahipleri tarafından merak edilen vergi ödeme zamanı yaklaştı. Peki emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek? İşte emlak vergisi 2. taksit ödeme zamanı...

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

Her yıl iki kere belediyelere ödenen emlak vergisi ikinci taksit dönemi yaklaştı. Peki emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek? Ödemeler ne zaman başlayacak? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi 2. taksit 2020!

Belediyelere ödenen emlak vergilerinin 2. taksidi için ödeme tarihi yaklaştı. İşte emlak vergisi 2. taksit 2020 ödeme tarihleri... 

Kanal İstanbul'da kamulaştırma eski fiyat üzerinden!

Kanal İstanbul çevresinde arazisi olan vatandaş, arazisinin fiyatı yıllar içinde 8'e, 10'a da katlansa da kamulaştırmada değeri tescil tarihinde olan bedelle ödenecek...

Emlak vergisi ile ilgili tüm merak edilenler!

Emlak Vergisi son ödeme tarihi ne zaman? işte Emlak vergisi ile ilgili tüm merak edilenler!

Emlak vergisi Nisan'da ödenir mi?

2018 yılına ait emlak vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, emlak vergisi Nisan'da ödenir mi? Emlak vergisi en son ne zaman ödenir?

Osmangazi Belediyesi kamulaştırmada lider!

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında yaptığı yatırımlar için toplam 39 bin 668 metrekarelik bir alan kamulaştırdı. Belediye tarafından yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 48 milyon 42 bin TL ödendi.

Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi erteleniyor!

Torba Yasa olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının bütün maddeleri kabul edildi. Bu maddeler içerisinde tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi ertelendiği maddesi de bulunuyor..

kamulaştırmada emlak vergisi Haberi

kamulaştırmada emlak vergisi

Kamulaştırılan arsanın emlak vergisi!

Kamulaştırma, Kamu yararının gerektirdiği durumlarda gerçek veya tüzel kişilerin özel mülkiyeti kapsamında bulunan bir gayrimenkulün karşılığı ödenerek alınması ve kamu yararı için gerçekleştirilecek bir proje için kullanılması işlemi olarak tanımlanıyor.


3194 sayılı Kanunun 13. maddesi uyarınca emlak vergisinin alınmaması gerekiyor. Kamulaştırılan taşınmazın emlak vergisinin, kamulaştırma yapan kurum tarafından ödenmesi gerekiyor.


Konu ile ilgili Danıştay Kararı aşağıda yer alıyor:


16 Eylül 2007 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 26645


DANIŞTAY KARARI


Danıştay Dokuzuncu Daire Başkanlığından:

Esas  No   : 2007/1783

Karar No : 2007/2143

Kanun Yararına Temyiz Eden: Danıştay Başsavcılığı

Davacılar            :  Hatice Şahinler, Halil Şahinler, Fethi Şahinler

                                             Erduan Şahinler, Gülfidan Arabacı, Fikriye...