07 / 05 / 2024

kamulaştırmadan nasıl vazgeçilir

kamulaştırmadan nasıl vazgeçilir

Kamulaştırma işleminden vazgeçmek; idarenin söz konusu kamulaştırmadan vazgeçmesi ile ya da tarafların karşılıklı anlaşması ile oluyor. Kanun kapsamında yer alan "Kamulaştırmadan vazgeçme" ile ilgili hükümler haberimizde bulunuyor...

Temettü hissesi nasıl seçilir? Bu kriterlere dikkat etmeyen yanar! 

Temettü, bir şirketin kârının bir kısmını hisse senedi sahiplerine dağıtması anlamına geliyor. Peki temettü hissesi nasıl seçilir? Yatırımcı Emre Kadero, X sosyal medya hesabından kriterleri açıkladı. İşte o kriterler ve gelen yorumlar...

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

Kiraya zam yapmak isteyen ev sahibi bakın nasıl vazgeçti! Bunu görenler şok olacak!

ABD'de yaşayan Svetlana isimli bir kiracı, kiraya indirim isteğini kabul etmeyen ve gerekli tadilatları da yapmayan ev sahibini yapmak istediği zamdan bakın nasıl vazgeçirdi. Bunu görenler şok olacak!

EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık düzenlemein bir önce yapılmasını ve aldığı şekillenme üzerine hayatımıza devam edelim görüşünde. Fakat  akıllara takılan en büyük soru, EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?  

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!

Rusya'nın açıklaması şok yarattı! Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Dünya alarma geçti. BM'den iletişim halindeyiz açıklaması geldi. Peki bundan sonra ne olacak? Türkiye nasıl etkilenecek?

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

İşçi sigortasız çalıştığını nasıl ispatlar?

İşçi sigortasız çalıştığını nasıl ispatlar? sorusu sigortasız çalışanların merak ettiği sorulardan biridir. İşte merak edilen yanıtlar!

Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler!

Kat irtifakı tapusu, inşaatı devam eden bir yapıya alınabiliyorken, kat mülkiyeti ise inşaatı tamamlanmış, iskanı alınmış yapıya alınabiliyor. Peki, Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler...

Rusya'nın meyve-sebze ihracatı yasağını kaldırma kararı fiyatlara nasıl yansıdı? İşte 8 Nisan 2022 fiyat listesi

Rusya, yaş meyve-sebze ihracatındaki yasakları kaldırma kararı aldığı haberi sektörü sevindirdi. Peki bu durum tüketiciye nasıl yansıyacak? Sebze meyve fiyatları artacak mı? Güncel sebze meyve fiyatları kaç TL? İşte Migros, 101, Carrefoursa 8 Nisan 2022 fiyat listesi.

Akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor? 12 soruda akaryakıt fiyatlarının oluşumu!

Son günlerde akaryakıt fiyatlarına peş peşe yapılan zamlar ve indirimler kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Brent petroldeki değişim ile birlikte benzin ve mazot fiyatlarında da dalgalanmalar yaşanıyor. Peki, akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor? İşte tüm merak edilenler..

kamulaştırmadan nasıl vazgeçilir Haberi

kamulaştırmadan nasıl vazgeçilir

Kamulaştırmadan vazgeçme!

Kamulaştırmadan vazgeçme ile ilgili hükümler, Kamulaştırma Kanunu kapsamında bulunuyor. Kanuna göre, kamulaştırmadan vazgeçme idarenin tek taraflı vazgeçmesi; tarafların anlaşmasıyla vazgeçme ve devir şeklinde oluyor.


Konu ile ilgili kanun maddeleri şu şekilde sıralanıyor;

Kamulaştırmadan Vazgeçme ve Geri Alma;


İdarenin tek taraflı vazgeçmesi

Madde 21 – İdare kamulaştırmanın her safhasında kamulaştırma kararı veren ve onaylayan yetkili merciin kararı ile kamulaştırmadan tek taraflı olarak kısmen veya tamamen vazgeçebilir. Şu kadar ki, dava sırasında vazgeçme halinde dava giderleri ile harç, harcanan emek ve işin önemi gözetilerek mahkemece maktuen takdir olunacak avukatlık ücreti idareye yükletilir.


Tarafların anlaşmasıyla vazgeçme ve devir

Madde 22 – (Değişik birinci fıkra: 24/4/2001 - 4650/13 md.) Kamulaştırmanın ve bedelinin kesinleşmesinden sonra taşınmaz malların kamulaştırma amacına veya kamu yararına yönelik herhangi bir ihtiyaca tahsisi lüzumu kalmaması...