05 / 05 / 2024

Kamuya ait yapılarda kullanılan ithal granit

Kamuya ait yapılarda kullanılan ithal granit

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kamuya ait yapılarda ithal granit kullanıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kamuya ait gayrimenkuller kiraya verilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'nde kamuya ait gayrimenkullerin bedelsiz kiraya verilmesini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Kamuya ait taşınmazlar pazarlık usulüyle kiraya verilebilir mi bedelsiz olarak tahsis edilebilir mi?' başlıklı yazısı...

Kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündeminde!

2020 ve 2021 yıllarında özelleştirilen kurumlar ile kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamuya ait sosyal tesisler için yeni tarife belli oldu!

2021 yılı için kamuya ait sosyal tesisleri kullanmak isteyenlerin ödemesi gereken asgari bedeller belli oldu.

Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

İsrail askerleri Batı Şeria’da Filistinlilere ait yapıları yıktı!

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde Filistinlilere ait bazı yapıları "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

Şile'de 40 kaçak yapının yıkımına başlandı!

İstanbul Şile'de, kamuya ait hazine taşınmazları üzerine inşa edilen 40 kaçak yapının yıkımına başlandı.

10 maddede toplu yapılarda ortak yerler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Toplu yapılarda ortak yerler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

Mehmet Şanal: Kamu yapılarında yerli ürünler kullanılsın!

ISK-SODEX Fuarı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Fuarda önemli açıklamalarda bulunan İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, ''Kamuya ait yapılarda yerli ürünler kullanılsın'' önerisinde bulundu. 

Kamuya ait yapılarda kullanılan ithal granit Haberi

Kamuya ait yapılarda kullanılan ithal granit


CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kamuya ait yapılarda ithal granit kullanıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Akın soru önergesinde "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre dünya doğal taş rezervinin yüzde 40'ına ülkemiz sahiptir. Ülkemizde 650'ye varan renk ve dokuda mermer çeşidinin bulunduğu yine aynı verilerde yer almaktadır. Yine Türkiye doğal taş ve mermer üretiminde dünyada üçüncü, ihracatında ise beşinci sıradadır. Mermer sektörü bu yapısı ile 250 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. " diyerek 5 soru sordu.


Akın'ın soruları


1. Ülkemizde gelişmiş bir mermer sektörü olmasına ve çok zengin yerli kaynaklarımızın bulunmasına rağmen kamuya ait yapılarda sağlıkla ilgili riskler taşıdığı da tartışılan ithal granit kullanılmasının nedeni nedir?


2. Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayında kullanılan mermerler hangi...