05 / 05 / 2024

kanal boyu üst yapı çalışmaları

kanal boyu üst yapı çalışmaları

Malatya Kanalboyu projesi kapsamında kaldırım, yol ve kanal içi düzenleme çalışmaları devam ediyor. Üst yapı çalışmaları kapsamında 3,2 metre genişliğinde kaldırımlar,3 metre genişliğinde kanal yanı kaldırımı, 3,5 metre genişliğinde yollar yapılacak.

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Şehir Plancısı Pelin Pınar Giritlioğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve iptal kararının olumlu olduğuna, üst mahkemeden de aynı kararı beklediklerine de dikkat çekti.

Çiğdem Karaaslan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili önemli açıklamalar yapan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan "Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi bir üst lige çıkaracağız" dedi.

İstanbul Ticaret Borsası'ndan 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki gösterdi.

Uzmanlardan Kanal İstanbul açıklaması!

İBB, Kanal İstanbul Çalıştayı bildirilerini kitap haline getirdi. Kitabın editörlerinden Prof. Dr. Derin Orhon, “Yıllar boyu İstanbul’u çok hoyrat kullandık ve bu noktalara getirdik. Şimdi de ölümcül bir darbe vurmak istiyorlar. Kanalın, İstanbul adıyla bile bir arada konuşulmaması gerekir” dedi.

Kanal 7 haber stüdyoları Knauf Türkiye’yi tercih etti!

Knauf Türkiye, 77 dB üzeri ses yalıtımı ve 120 dakikaya kadar yangın yalıtımı ile Kanal 7'nin İstanbul Eyüp’te bulunan haber stüdyosunu yeniledi...

İstanbul Barosu, Kanal İstanbul'un ÇED raporunu mahkemeye taşıdı! 

Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunun onaylanması üstüne İstanbul Barosu, raporun iptal edilmesi için mahkemeye başvurdu. İstanbul Barosu'nun mahkemeye sunduğu dilekçede, "ÇED olumlu kararı hakkında yürütmenin durdulması ve iptal edilmesi gerekmektedir" denildi...

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak gelecek hafta kapsamlı bir rapor hazırlayacaklarını söyledi. Davutoğlu, "İstanbul'u savunmasız bırakır. Proje siyaset üstü taşınmalı. Savunma sorunları soğuk şekilde ele alınmalı" diye konuştu.

Karamollaoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi!

Saadet Partisi Zeytinburnu İlçesi 2. Olağanüstü Kongresi'nde konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Kanal İstanbul projesini eleştirdi...

Kanal İstanbul’un faydası, maliyetinin üstünde!

Mobius Capital kurucusu Mark Mobius, Türkiye'de yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Uluslararası piyasalarda ‘yatırım gurusu’ olarak bilinen Mobius, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu.

Kanal İstanbul’da endemik türler korumaya alınıyor!

2023 yılında tamamlanması ile Türkiye'nin bölgedeki stratejik üstünlüğünü perçinleyecek Kanal İstanbul Projesi çalışmaları esnasında canlı türlerinin zarar görmemesi için de önlemler  alınmaya başlandı.

Araplar, Kanal İstanbul'a finansman sağlamak istiyor!

Bahreyn İslami Bankası Üst Yöneticisi Jarrar, Kanal İstanbul'la ilgili "Arap yatırımcılar, bu gibi projelere devlet tahvili, sukuk gibi enstrümanlarla yatırım yapmak ister" şeklinde ifadelerde bulundu. 

Kanal İstanbul müteahhitlik sektörünün pik noktası olacak!

Türkiye ve dünya için artık en büyük projenin Kanal İstanbul olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Arslan, "Kanal İstanbul müteahhitlik sektörünün Türk mühendislik sektörünün pik noktası, en üst seviyesi olacak. İnşallah sıra ona geliyor." dedi.

Malatya Kanal Boyu projesinde üst yapı çalışmaları başladı!

Malatya'da hayata geçirilen Kanalboyu projesinin ikinci etabında da çalışmalar başladı. Projenin Malatya'nın çehresini değiştirmesi planlanıyor.

kanal boyu üst yapı çalışmaları Haberi

kanal boyu üst yapı çalışmaları


Kanalboyu’nda değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarına devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi üst yapı çalışmalarına başladı.

Kamuoyunun da destek verdiği proje çalışmaları kapsamında, kaldırım, yol ve kanal içi düzenleme çalışmaları devam ediyor. Üst yapı çalışmaları kapsamında 3,2 metre genişliğinde kaldırımlar,3 metre genişliğinde kanal yanı kaldırımı,3,5 metre genişliğinde yollar yapılacak. 124 adet dekoratif aydınlatma direğinin de dikileceği Kanalboyu’nda ayrıca yeşillendirme çalışmaları da yapılacak.

Caddeyi ikiye bölen kanalın görselliğinin artırılacağı projede, kanal içi seramik taşlarla kaplanıyor. Büyük titizlikle sürdürülen çalışmaların bahar aylarında tamamlanması planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kanalboyu’nda incelemelerde bulunarak projeyle ilgili bilgiler verdi. Bölge esnafı ve mahalle sakinleriyle de sohbet eden Başkan Çakır’a, esnaf ve vatandaşlar başta Kanalboyu projesi olmak üzere Malatya’nın diğer bölgelerinde yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Sağlıklı toplumların, sağlıklı sosyal yaşam...