02 / 05 / 2024

kanal istanbul ada inşaatı

kanal istanbul ada inşaatı

Kanal İstanbul’dan çıkacak hafriyatla Karadeniz ve Marmara çıkışlarına adalar kurulması üzerine proje geliştirilecek. Kanal İstanbul ihalesinin bu yıl içinde yapılması planlanıyor.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Üç suni ada Kanal İstanbul projesinden çıkartıldı!

Kanal İstanbul ile ilgili yeni ÇED raporu yayımlandı ve projenin detayları da ortaya çıkmaya başladı. Rapora göre, yapılacak üç suni ada projeden çıkartılacak.

Prof. Doğan Kantarcı'dan Kanal İstanbul için kritik uyarı!

Doğa Bilimci Prof. Doğan Kantarcı çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili çok kritik bir uyarı yaptı. Kantarcı, "İstanbul yaşanmaz hale gelir ‘çok uluslu bir ada’ oluşur" dedi.

Kanal İstanbul'un güzergahı belli oldu!

Kanal İstanbul projesinin güzergahı belli oldu.5 yılda tamamlanması planlanan dev projenin kazısından çıkan malzemelerle Marmara Denizi’nde Karadeniz’e doğru kanalın solunda 2 adet, sağında da 1 adet olmak üzere toplam 3 adet ada yapılacak.

Kanal İstanbul hafriyatıyla yeşil alan ve ada yapılacak!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan,Kanal İstanbul Projesi'ni belli bir aşamaya getirdiklerini söyledi. Arslan, "1.7 milyar metreküp hafriyat çıkacak bir kısmını 3. Havalimanı'nın yanındaki bataklıkları doldurup yeşillendirmede kullanacağız. Ve adalar yapacağız" dedi.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal İstanbul'un çevresindeki binalar en fazla 6 katlı olacak!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak..

kanal istanbul ada inşaatı Haberi

kanal istanbul ada inşaatı

İhaleye bu yıl çıkılması beklenen Kanal İstanbul’dan çıkacak hafriyatla Karadeniz ve Marmara çıkışlarına adalar kurulması üzerine proje geliştirilecek.


Kanal İstanbul projesine yönelik ihalelere bu yıl içinde çıkılması planlanırken, kanaldan çıkarılacak 2.7 milyar metreküp hafriyatla yapılacak yapay adalara yönelik çalışmalar da başladı. Hafriyatla, Marmara ve Karadeniz’e çıkış noktalarına yapay adalar kurulacak. Bu adaların üzerine de kanalı finanse etmek için gelir getirici projeler yapılacak. Adalara konut yapımı da düşünülüyor. Kanal İstanbul projesine yönelik güzergâh ve finansman çalışmaları devam ederken, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, kanala yönelik ihalelere bu yıl çıkmak istediklerini açıklamıştı.


HAFRİYAT KALİTESİNE GÖRE ADALAR KURULACAK


Bu kapsamda, kanaldan çıkacak toprakla yapılacak adalara ilişkin detaylar da netleşmeye başladı. Kanal inşasında çıkan her toprağın ada yapmaya uygun olmayacağı belirtilirken, toprak kimyasal değerlerine göre iyileştirmeye tabi...