20 / 05 / 2024

kanal istanbul baklalı köyü

kanal istanbul baklalı köyü

Güzergâhı belli olan Kanal İstanbul projesi, Dursunköy ve Baklalı köylerinin kıyısından geçecek. Burada arazisi olan köylüler, sevinçle projeyi bekliyor..

TOKİ Arnavutköy 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! Kanal İstanbul manzaralı 621 yeni konutu kaçırmayın!

TOKİ Arnavutköy 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi... Kanal İstanbul manzaralı 621 yeni konutu kaçırmayın... İşte TOKİ Arnavutköy Baklalı projesi detayları...

Kanal İstanbul çevresine yapılacak 27 bin 250 konutun imar uygulaması askıda!

Kanal İstanbul’un çevresinde, Arnavutköy Baklalı’da yapılacak toplam 27 bin 250 konutun net arsa tapularının belirlenip inşaat ruhsatı alınmasının önünü açacak imar uygulaması askıya çıkarıldı.

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 716 konutu için 763 milyon TL! İhaleyi Yılkanur İnşaat aldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahında TOKİ’nin etaplar şeklinde hayata geçireceği toplu konutlar için ilk imzalar atıldı. TOKİ’nin Arnavutköy Baklalı’da 716 konuttan oluşan 2’nci etap için düzenlediği ihale 763 milyon Türk Lirası bedelle sonuçlandı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 1.337 konutu için 'ÇED gerekli değil' dendi!

"Çılgın proje" Kanal İstanbul’a 233 metre mesafede TOKİ tarafından inşa edilmesi hedeflenen 1.337 adet konut için yeni bir karar alındı. Baklalı Köyü’nün el değmemiş topraklarına inşa edilecek toplu konut inşaatı için çevresel etki değerlendirmesine gerek bulunmadı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 621 konutluk 3.etap ihalesi iptal edildi!

TOKİ tarafından, Kanal İstanbul güzergahında bulunan Arnavutköy Baklalı köyünde 4 etap olarak inşa edilecek konutlar için açılan bir ihale daha iptal edildi. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Katar Emiri'nin annesine Kanal İstanbul piyangosu: Arazinin değeri 5'e katlandı!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek yeni şehrin uygulama imar planları onaylandı. Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Baklalı’nın satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm ve ticaret alanına çevrildi. 

İşte Kanal İstanbul'un geçeceği köyler!

Güzergâhı belli olan Kanal İstanbul projesi, Dursunköy ve Baklalı köylerinin kıyısından geçecek. Burada arazisi olan köylüler, sevinçle projeyi bekliyor..

3 köye Kanal İstanbul piyangosu!

‘Kanal İstanbul’ piyangosu Sazlıbosna, Dursunköy ve Baklalı köylerine vurdu. Çılgın Projede güzergahın belirlenmesi sonrası bölgelerdeki emlakçılara ‘Kanal manzaralı arsa’ siparişi verilmeye başlandı.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

kanal istanbul baklalı köyü Haberi

kanal istanbul baklalı köyü

Güzergâhı resmen açıklanan Kanal İstanbul projesi, iki köyün kıyısından geçecek. İlk etapta köylerinin su altında kalacağını düşünen Dursunköy ve Baklalılar 'yeni boğaza' komşu olacaklarının açıklanmasıyla bir ‘Oh’ çekmiş. Burada arazisi olanlar sevinçliyken, geri kalanlar ise şehirleşme endişesi yaşıyor. Dursunköy'ün muhtarı Güngör Özer, “O koca binalar gelirse ne yaparız” şeklinde ifadelerde bulunuyor.

Hürriyet Gazetesi'nden Cansu Şimşek'in haberine göre, 450 nüfusu olan Dursunköy’ün 20 yıllık muhtarı Güngör Özer, Kanal İstanbul projesinin kıyısından geçeceği köyünü şu şekilde anlatıyor:

“Doğduğumdan beri buradayım. Çocukken hayvanlarımız vardı. Torbamızı sırtımıza alır hayvanlarımızla sabahtan akşama kadar kırlara giderdik. 100-150 baş hayvanımız vardı. Tarlalar çok bereketliydi, işçiler tarafından günde iki kez oraklanırdı.

Arpa, buğday ve yulaf ekilen sayısız arazi vardı. Şimdi köyümüzde hayvancılık neredeyse bitti. Çünkü artık süt de et de...