01 / 05 / 2024

Kanal İstanbul ekolojik dengeyi bozacak mı

Kanal İstanbul ekolojik dengeyi bozacak mı

Türkiye’nin ilk marka elçisi olan Yonca Ebüz­zi­ya, “İstanbul Boğazı gibi kıtaları ikiye ayıran bir denize sahipken, Kanal İstanbul’un ileride nasıl ekolojik felaketlere yol açacağı bilimsel olarak raporlarla açıklandı" dedi.

Kanal İstanbul: Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşüm projesinin adımları atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul Boğazımızı koruyacak; millet bahçeleriyle, ekolojik koridorlarıyla Türkiye'nin en çevreci projesi olacak Kanal İstanbul Projesi adımlarını atıyoruz" dedi.

Kanal İstanbul, İstanbul'a ait verilecek her kararı etkileyecek!

Kanal İstanbul, sosyo-ekolojik alan ile çevre politikalarının iç içe olduğu bir proje. Dr. Ayşen Eren, Kanal İstanbul projesini bilim insanlarının çalışmalarında ortaya koyduğu bulgu ve sonuçlar kapsamında değerlendirdi...

Kanal İstanbul ekolojik yıkım projesidir!

Kanal İstanbul projesinin, İstanbul'a yıkım getireceğini söyleyen vatandaşlar, Küçükçekmece'de bir araya geldi...

CHP'den Kanal İstanbul açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu Kanal İstanbul projesi ilei ilgili olarak, başta deprem olmak üzere afet riskinin olduğu bölgeye daha fazla nüfus çekeceğini söyleyerek, "Kanal İstanbul'un yapılmasının halk sağlığı, ekolojik ve ekonomik yönden hiçbir bilimsel izahı yok." dedi.

Kanal İstanbul'a ilişkin 24 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Kanal İstanbul Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sorularını Başbakan Davutoğlu'na yönelten Yedekçi ilk olarak Kanal İstanbul projesinin ekolojik, ekonomik olarak Marmara ve Karadeniz'e etkilerini sordu..

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.Geçen yıl Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkan Kanal İstanbul projesinde geri sayım başlıyor.

Kanal İstanbul çalışmaları ne zaman başlayacak?

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. 15 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul ekolojik dengeyi bozacak mı Haberi

Kanal İstanbul ekolojik dengeyi bozacak mı

Türkiye’nin ilk marka elçisi olan Yonca Ebüz­zi­ya, “Devlet, doğru politikalarla iyi bir kültür ve sanat bütçesi ayırmalı, tasarımcıların önünü açmalı” dedi.İş dün­ya­sın­dan da mar­ka ko­ru­yu­cu­lu­ğu is­te­yen Ebüz­zi­ya, “Ta­rih ha­zi­ne­si­ne sa­hip ül­ke­yiz, bun­la­rı bi­le or­ta­ya çı­ka­rıp


Dün­ya­da mar­ka yol­cu­lu­ğu­na çı­kan­la­rın önün­de uzun, çet­re­fil­li ve mü­ca­de­le is­te­yen bir yol bu­lu­nur. Kü­re­sel re­ka­be­tin acı­ma­sız­ca sür­dü­ğü bir za­man­da ya­şar­ken, mar­ka­la­rı­nı öne çı­kar­mak is­te­yen fir­ma­lar, mar­ka el­çi­si adıy­la ni­te­le­nen so­rum­lu ve yet­ki­li bir yüz arar­lar. Ge­nel­lik­le top­lum­da se­vi­len ve sa­yı­lan, sa­nat ve kül­tü­rün için­de ye­tiş­miş in­san­lar, mar­ka el­çi­si ola­rak gö­rev­len­di­ri­lir.


Ba­le­rin ve mo­del


İş­te Yon­ca Ebüz­zi­ya da bu özel­lik­le­riy­le 11 yıl ön­ce gir­di­ği Bo­ru­san Oto­’da Tür­ki­ye­’nin ilk mar­ka el­çi­si ola­rak ça­lış­ma­ya baş­la­dı. Ün­lü oto­mo­bil mar­ka­la­rı BMW, Mi­ni Coo­per, Land Ro­ver gi­bi it­hal araç­la­rın sa­tı­şın­da fark­lı kon­sept­te­ki ça­lış­ma­la­rıy­la...