09 / 05 / 2024

Kanal İstanbul gelir

Kanal İstanbul gelir

Mega kent İstanbul'a yeni bir su yolu açılmasını öngören çılgın proje Kanal İstanbul, Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Kanal İstanbul Türkiye’ye yüzyıllarca gelir sağlayacak!

Kanal İstanbul projesine olan karşıtlık, İstanbul’un ve İstanbulluların güvenliği ve sağlığının yanı sıra, temeli olmayan siyasi bir söylem olarak ön plana çıkıyor. Peki Kanal İstanbul neden yapılmalı?

Kanal İstanbul projesi Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Mega kent İstanbul'a yeni bir su yolu açılmasını öngören çılgın proje Kanal İstanbul, Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Kanal İstanbul'dan yıllık 8 milyar dolarlık gelir elde edilecek!

Marmara Üni. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Recep Bozdoğan, Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı ve önemiyle ilgili konuştu. Bozdoğan, Kanal İstanbul'un bir entegre ekonomik kalkınma projesi olduğuna dikkat çekti.

Kanal İstanbul'da arsa yatırımlarından 10.5 milyar dolar gelir elde edilecek!

Kanal İstanbul projesi için yatırım finansmanı senaryoları neler? Projenin ÇED, SED raporlarından damıtılmış 15 sayfalık yönetici özetinde, proje için yatırım tutarları, işletme masrafları, gelirleri ve finansman maliyetleri ayrı ayrı şekilde toplamda 21.06 milyar dolar yapım maliyeti öngörülüyor.

Kanal İstanbul için referandum yapılır mı?

Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıklamalarda bulunmasıyla Kanal İstanbul projesi en çok konuşulan konulardan oldu. Peki pek çok tartışmaya sebep olan proje için referandum gündeme gelir mi?

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul ihalesi açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Kanal İstanbul etki alanındaki köprülerin rekonstrüksiyon ihalesinin yapılmasıyla ilgili, "Bizler, her gece korona salgını konusunda umutla güzel haberler gelir mi diye beklerken, birileri de rant işlerini takip ediyor" dedi...

Kanal İstanbul'dan 10 yılda 181.5 milyar liralık gelir!

Kanal İstanbul Projesi'nden beklenen gelir belli oldu. Maliyeti 69.9 milyar lira olarak hesaplanan projeden, 10 yılda 181.5 milyar lira gelir elde edilecek. Kanal İstanbul Projesi'nin etrafına yapılacak 100 metrekarelik bir konutun fiyatı ortalama 600 bin liradan satılacak...

Avrupa Kanal İstanbul’a  talip!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul konusundaki eleştirilere tek tek yanıt verdi. Projenin maliyetinin 15 milyar $ olacağını, projeden ilk etapta yıllık 1 milyar $ gelir sağlanacağını ifade eden Bakan Turhan, “Hollandalı, Belçikalı ve Fransız firmalardan ilgi var” dedi...

Kanal İstanbul'un yıllık geliri ne kadar olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul'dan yıllık ne kadar gelir elde edileceğini açıkladı. İşte Kanal İstanbul'un yıllık geliri...

Erdoğan Toprak: Kanal İstanbul siyasi çılgınlık!

Kanal İstanbul’u “siyasi çılgınlık” olarak niteleyen CHP Genel Başkanı Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Gemileri kanaldan parayla geçişe zorlamak mümkün değil. Dövize endeksli 25-30 yıllık gelir garantisi tutturulamayacak. Milletin sırtından ödenecek” diye konuştu.

Kanal İstanbul'a en büyük gelir gayrimenkulden!

Kanal İstanbul'un ÇED raporunda, yapılan finansal fizibilite çalışmasına konu olan gelir ve gider kalemleri sıralandı. Verilere göre, Kanal İstanbul en büyük kazancı gayrimenkulden sağlayacak.

Doğanay Tolunay'dan Kanal İstanbul yorumu!

Kanal İstanbul için yıllık 8 milyar dolar gelir getireceği haberlerini değerlendiren Prof. Dr. Doğanay Tolunay: “2006-2019 arasındaki gemi geçiş sayıları incelendiğinde mümkün değil.” yorumunda bulundu..

Prof. Doğan Kantarcı'dan Kanal İstanbul için kritik uyarı!

Doğa Bilimci Prof. Doğan Kantarcı çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili çok kritik bir uyarı yaptı. Kantarcı, "İstanbul yaşanmaz hale gelir ‘çok uluslu bir ada’ oluşur" dedi.

Kanal İstanbul gelir Haberi

Kanal İstanbul gelir

Çılgın proje Kanal istanbul projesi gündemden düşmüyor. Peki mega kent İstanbul'a yeni bir su yolu açılmasını öngören çılgın proje Türkiye'ye beklenen ekonomik katkıyı sağlayabilecek mi? Kanal İstanbul projesi Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi? Bu soruların yanıtlarını DW araştırdı.

DW'de yer alan habere göre, Kanal İstanbul projesinde çoğu kişi kısa süreli ekonomik kazanç beklentisiyle büyük bir çevre tahribatı oluşturulmasına karşı çıkıyor. 

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi Türkiye'nin şu ana kadar planladığı en büyük altyapı projesi olma özelliğine sahip. Marmara'yı Karadeniz'e bağlayacak olan alternatif su yolu projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da en eski hayalleri arasında yer alıyor. Çılgın projenin iki deniz arasındaki tankerlere yeni bir rota sağlayarak, Türkiye'nin gelirlerini de artıracağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir...