07 / 05 / 2024

Kanal İstanbul ilçeleri

Kanal İstanbul ilçeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Çılgın Proje’ olarak duyurduğu Kanal İstanbul'un güzergâhının netleşmesi gayrimenkul sektörünü heyecanlandırdı...

İstanbul'un en büyük ilçeleri arasında geliyor! Yabancı ve yerli yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

İstanbul'un Pendik ilçesinde konut projelerinin yüksemesi yatırıcmıların dikkatini çekmeye başladı. Yatırımcılar Pendik'e yçnelmeye başladı.

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin 82. ili olmaya aday ilçeler hangileri?

TÜİK tarafından açıklanan son veriler kapsamında Türkiye'nin 82. ili olmaya aday ilçeleri belli oldu. İstanbul'dan 3 ilçe birçok eli geride bırakarak listedeki yerini de aldı.

İstanbul'da en uygun konut nerede? İşte İstanbul'da konut fiyatlarının en düşük olduğu üç ilçe...

İstanbul'da yaşamak isteyenler konut fiyatları bakımından İstanbul'un en uygun ilçelerini araştırıyor. İşte İstanbul'un en uygun ilçeleri...

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki üç ilçeye tramvay geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe ilçeleri tramvay uygulamasının başlayacağını açıkladı. İmamoğlu, Anadolu Yakası’nda 3 ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesinde sona geldiklerini ifade etti.

İzmir'in en ucuz ilçeleri tek tek sıralandı!

İzmir'de yaşamak isteyenler kentteki en ucuz semtleri merak ediyor. Türkiye'nin en büyük üçüncü kenti olan İzmir'in en ucuz ilçeleri sıralandı. İşte o detaylar...

İstanbul'un en değerli ilçelerinde kira fiyatları kaç TL?

İstanbul Ticaret Odası tarafından paylaşılan verilere göre, İstanbul şehrinde konut kiralarının en yüksek olduğu ilçe Sarıyer olarak belirlendi. İşte İstanbul'un en prestijli ilçeleri ve bu ilçelerdeki kira fiyatları...

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...

AFAD, İstanbul'da beklenen olası İstanbul depremi için tehlikeli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine değinen uzmanlar bu ilçelerde hiç bir şekilde bina yapılamaz diye bir şeyin söylenemeyeceğini açıkladı.

Deprem uzmanından çarpıcı son dakika uyarısı! İstanbul'da bu 5 ilçe boşaltılmalı! İşte o ilçeler...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı son dakika açıklamalarında bulundu. Moriwaki, İstanbul'da boşaltılması gereken ilçeleri de tek tek açıkladı. İşte o ilçeler...

GİB yabancılara ikamet izni kapalı olan ilçeleri açıkladı! Hangi ilçeler yabancılara kapandı 10 soruda tüm detaylarıyla

Bir milyondan fazla göçmenin ikamet ettiği İstanbul'da "39 ilçenin yabancıların ikamet izinlerine kapatıldığı" iddiası gündeme bomba gibi düştü. Konuya ilişkin Göç İdaresi Başkanlığı (GİB)'ndan açıklama geldi. İşte detaylar...

İstanbul'da bugün elektrik kesintisi olacak mı? 12 Mayıs 2023 Perşembe elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da elektrikler kesilecek. BEDAŞ elektrik gidecek ilçeleri duyurdu! 12 Mayıs 2023 gününde yaşanacak elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte detaylar!

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.

Japon Deprem Uzmanı tek tek açıkladı: İstanbul depremi en az 6.8 büyüklüğünde olacak! En riskli ilçeler hangileri?

Japon Deprem Uzmanı ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul’un 20 km açıklarında kırılmayan fay hatları olduğunu söyleyen Moriwaki, riskli ilçeleri de tek tek sıraladı.

Kanal İstanbul ilçeleri Haberi

Kanal İstanbul ilçeleri

Kanal yatırımının tek başına 60 milyar liraya ulaşması beklenen Kanal İstanbul projesi ile çevre bölgelerde yeni yaşam alanları oluşacak. Uzmanlar bu yeni yaşam alanlarıyla birlikte 10 yıllık sürede bölgede 150-200 milyar liralık bir ekonomik değer oluşacağını belirtiyor. 

İnşa çalışmalarının hızlanacağı bölgede çevreci ve yatay mimarinin ön plana çıkacak. Yeni Şafak Gazetesi'nden Emine Açar'ın haberine göre İstanbul Boğazı’na alternatif olarak planlanan proje alanı Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçeleri sınırlarında yer alacak. 

Güçlü büyüme seyrindeki Türkiye ekonomisinin yeni dinamolarından biri olması beklenen Kanal İstanbul projesini, İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım ile Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas değerlendirdi.

DÖRT İLÇEDEN GEÇİYOR

Projenin vatandaşından işçisine, sanayicisinden müteahhidine kadar birçok kesime katkı sunacağını kaydeden iki başkan da ekonomik açıdan en doğru...